Vinn en personlig viktcoach!

image95

Vill du nå din idealvikt och njuta mer av livet?

I tidigare utlottning förstod jag att många vill bli av med sin övervikt. Därför lottar jag nu ett paket med 2 cd-skivor med hälsocoachen och kostrådgivaren Anna Skipper från TV3:s Du är vad du äter (värde 298 kronor). Hon hjälper dig att komma i gång med nya kost- och motionsvanor som tar dig till din ideala måbravikt. Cd-skivorna innehåller coachningtips, mentala träningspass och effektiva avslappningsövningar.
Så här gör du för att vinna: Tell me your story! Övertyga mig att just du ska vinna, lycka till!
Tävlingen är avslutad!

Nu är det slutlattat!

image94
Är du latteälskare? Jag är ledsen över att säga det här, men jag tror inte att det är bra att vräka i sig stora koppar latte hela dagarna. Inte för bilringarna på magen som frodas av skummjölken. I måndags slutade jag dricka latte och började med pulverkaffe och jag känner mig redan mindre dallrig runt min före detta midja som finns någonstans bakom hullet. Efter två graviditeter har kroppen förmåga att bli påmind om hur lätt saker och ting ryms i magen, så nu är det dags för avvänjning! Kanske borde jag sluta äta smågodis varje kväll också? Snyft!

Sofies fotoskola, humorbild

image79

För att ta en rolig bild handlar det ofta om att ha kameran lättillgänglig. Men det går också att arrangera väldigt knäppa bilder med enkla medel. Här är lite inspiration (klicka på bilderna för att förstora):1. Kharma och jag testade babyaktiviteter till amelia Baby. Hon gillade inte Bridget Jones Dagbok II, och med lite produktplacering på rätt ställen och en schysst pose, så blev bilden en höjdare!
2. Mama behövde en bild till ett reportage om alla pappor som laddade för fotbolls-VM och jag tyckte att jag fick till en bild som speglade verkligheten ganska bra. Skratta eller gråta?
3. Bilden på barn i hundskål var just en så där underbar ögonblicksbild som tidningen Föräldrar & barn köpte för att illustrera en artikel om det äckligaste barn har ätit.
4. En tråkig text kan bli läst med en rolig bild. En halvtorr notis i Friskispressen om hur fördelningen av diskning och städning ser ut i hemmet blev lite roligare med en knäpp bild.
5. Bild till artikel om fötter i Friskispressen. På med ett fisheyeobjektiv som gör att personen ser helt galen ut. Fötterna kom verkligen i fokus.

Några andra exempel:


Grattis Sandra!!!

Vad roligt att så många ville vinna en boll och dvd!

Min syster Tyra trodde säkert att hon skulle vinna, hon har ju koll på min humor. Och svaret var ju minst sagt roligt:
FÖR ATT JAG KAN ANVÄNDA BOLLEN SOM EN PALL NÄR JAG LIGGER I MIN SOFFA OCH ÄTER CHIPS!
Jag skulle aldrig låta mina syskon vinna, Tyra, så tyvärr!

Det fanns ingen som helst tvekan om att Sandra från Piteå skulle få vinsten. Läs henne motivering, så förstår du varför:


Jag är 17 år. I november förra året fick jag blodproppar i lungor och benet. Äter fortfarande medicin och det är väldigt lång återhämtning. Jag mår inte bra om jag inte kan motionera, det är en del av rehab. MEN jag har ju i lungorna också så jag kan inte göra något som kräver kondition. Så, träna utan att "röra" på sig (tex, springa, gå osv) så skulle ju Pilates/Yoga vara PERFEKT! Om inte annat, tack för tipset! Nu ökade mitt hopp lite :)

Jag är så glad att kunna hjälpa till på traven med din träning!
Sandra drabbades av blodropp av vanliga p-piller. Läs mer om det på hennes blogg!

Köp brorsans designade kylskåp!

image78

Fick precis reda på att min bror har designat ett svart kylskåp med sitt vinnarrecept från Årets kock skrivet på dörren.
För att se det och eventuellt lägga ett bud på det, klicka här! Pengarna går till Världsnaturfonden.

Sofies fotoskola, porträttbild

image70

Här kommer mina bästa knep för att ta en fin porträttbild:

Zooma. Använd gärna zoom, vidvinkel kan ge konstiga effekter som stor näsa och liten mun. Dessutom blir bakgrunden lite lätt oskarp och fokus blir på ansiktet.
Gå nära. Våga gå väldigt nära personen, det brukar blir finare.
Uppifrån. Ofta blir personen mest fördelaktig om bilden tas lite uppifrån, då eventuella dubbelhakor försvinner .
Bakgrund. Var medveten om vad som finns bakom objektet. Sticker någon ful gren upp i huvudet? Ibland kan bakgrunden också tillföra med härliga detaljer och färger. Välj med omsorg!
Ljus. Direkt solljus ger ofta fula och skarpa skuggor i ansiktet. Ljus ovanifrån kan ge tvättbjörnslook. Ställ dig hellre i skuggan eller leta efter sidoljus. Lite ljusglimt i ögonen är bara bra.
Skärpa. Ställ skärpan på ena ögat.
Blicken. Behöver inte vara i kameran, men se till att få personens blick att glöda, bilden blir mer levande.
Andas. Människor som inte är vana vid kameror, håller ofta andan. Be dem ta ett djupt andetag och passa på att fotografera precis när personen är som mest avspänd.
Beskär. Ibland kan det vara effektfullt med bara en ansiktshalva. Testa dig fram!
Var besvärlig. Testa olika vinklar, olika blickar, vridningar på ansiktet med mera. Ge dig inte förrän du är nöjd.

Se några exempel på olika porträttbilder jag har tagit. Klicka för att förstora:


 

Kladdig bulle på Niklas Kulti

image68

Det sportigaste som har hänt den här morgonen var alldeles nyss på Gateau i Ålsten då min ettåring tryckte upp en snorig och dregelkladdig kanelbulle på tennisproffset Niklas Kultis Pradakostym. Min spontana kommetar blev:
Det är lika bra att jag ringer min advokat.
Det var liksom den första tanken jag fick.
Jag måste säga att det ändå var modigt av en trebarnspappa att sätta sig 22 centimeter från en ätandes ettåring. Han är väl härdad.
PS. Bilden är från ett annat tillfälle. Kostymen var svart.

Jympa rev upp gamla minnen

image67

Det är typiskt att man aldrig kan gömma sig från gamla traumatiska minnen. På lunchjympan blev jag påmind om min mans nästan lite otrohetsliknande beteende som inträffade för några år sedan. Av bilden att döma, har han och Jill Johnson haft ihop det. Nåja, åtminstone i en musikvideo för låten Cowboy Up. Och tror du inte att just den låten börjar ljuda ur högtalarna på passet? Skärpning Anders Roos (ledaren)! Den är ju inte ens bra (okej då, kanske är lite drag i den trots allt). Men måste hon vara så jälva snygg också? Ser de inte lite kära ut? Jag deppar ihop.
Se videon här!

Tävlingen avgörs på torsdag!

image57

Nu är det fyra dagar kvar tills bollen och dvd:n skickas till vinnaren!
Några tips för att öka chanserna att vinna:

1. Ange INTE viktminskning som skäl! Yoga och pilates är i första hand till för att stärka muskler och ger inte någon större viktnedgång. För att förbränna fett är det till exempel löpning, simning, promenader och cykling som gäller.
2. Tjuvtitta på de tidigare svaren och ge en ännu bättre motivering, gärna personlig.
3. Kolla hur motiveringen löd för segraren i stegräknartävlingen!
4. Är du inte nöjd med ditt svar, fyll i igen!

Fyll i din motivering här för att ha chans att vinna!
Lycka till!!!

Mikä sinun nimi on?

Lite oväntat fick jag lära mig finska av instruktören Cary på danspasset alldeles nyss. Nu minns jag inte riktigt varför han började med en språklektion under stretchen, men det var skönt att äntligen få reda på hur man frågar Vad heter du? Särskilt på finska. Tack Cary! ;-)
Jag vet inte om du läste om förra danspasset som gick under rubriken Sexigaste träningen? Hur som helst kan jag säga att nivån bland killarna har uppgraderats betydligt sedan dess. Det blir nog svårt att slå efter dagens pass. Två musikalproffs var där, varav en var kille. Vi pratar milsvids skillnad på deras rörelsemönster jämfört med mitt (obefintliga). Plötligt började jag trampa mig själv på tårna, det kunde ha gått så illa som ett fall. Men jag bet ihop.
Danspass är så roligt och stegmätaren tickar så min syrra Tyra kommer att sätta i halsen. Förresten så ska hon vara med i en ny danssåpa. Då får jag VERKLIGEN hoppas att hon har den koordinationsgenen jag uppenbarligen saknar.
PS. Jag funderar på att förfesta inför nästa danspass, då kanske hämningar släpper?!

Lär känna din kompost!

image64

Sitter på kvällskvisten med en ofullständig deklaration på bordet och en snart tom Cantuccinipåse. Ska äta varenda smula. Tommy har slutat bläddra i Allt om kompost varje kväll och har börjat blogga i stället. Allt om kompost visade sig vara en mycket mindre oskyldig bok än det verkade som i början, rena tantporren. Läs här! Och nu såg jag att Adlibris rear ut en helt annan bok i samma ämne, Kompostboken, för 155 kronor, fantastiskt! Hade ingen aning om att det fanns så många böcker om en hög med maskar och gamla matrester. Har man inte jobb, kan man ju skaffa sig!

Härjar runt på pressvisningar

image62
Det kommer en del snygga träningskläder till hösten/vintern. Lite 80-tals retro och en hel del orange och rosa för både killar och tjejer. Dessutom gillar jag att sportbehåar numera håller på att bli lite snygga och inte bara är svarta och trista. Stay In Place har både en grön modell och orange med rosa detaljer. Ja, tack!

Världens bästa svåger!

image60

I dag fyller min supersnygge svåger 22 år, stort grattis!
Han är grym i fotboll och var tidigare lovande i friidrott.
Jag kommer ihåg första gången vi sågs, när du var typ barnvakt åt mig. Du hade hjärnskakning och bad om ursäkt för att du inte hade dammsugit (14 år gammal). Du bjöd på apelsinjuice och vi såg filmen Vuxna människor tillsammans. Jag låtsades också ha hjärnskakning när sexscenen kom...

Tom håller formen!

image59

Jag lovade ju att uppdatera hur det går med min brors vikt, om kroppshyddan växer med framgången. Och faktum är att han givetvis ligger i riskzonen, men det gjorde han å andra sidan redan före segern. Både Tom och jag lider av så kallat mofferi. Det innebär att ingen av oss kan sluta äta förrän godisskålen, chipspåsen eller muffinsplåten är totalt renrensad. Men det glädjande är att Tom faktiskt slapp bli plåtad underifrån i Allt om mats senaste nummer (se ovan), inga dubbelhakor i sikte! Visst blev han snygg? Och skönheten Asta vill man ju bara äta upp!

Vinn tränings-dvd och balansboll!

image57
Nu händer det grejor! Måste nog själv ställa upp i den här tävlingen, för jag vill också ha en boll och en film (värde cirka 500 kronor). Men det finns säkert någon som behöver grejorna ännu mer än jag, övertyga mig!
Dvd:n innehåller ett 40 minuters yoga- och pilatespass med boll. Med gymbollen blir träningen omväxlande, roligare och mer effektiv. Rörelserna isoleras och tar på rätt ställe. Och du kommer att få nytta av träningen i vardagen, musklerna pallar mer helt enkelt.

Och varför ska jag skicka träningspaketet till just dig?
Som vanligt är det bäst motivering som vinner. Lycka till!
Tävlingen är avslutad.

Sexigaste träningen?

För dig som gillar tjejer, skippa gymmet och ta dig till ett danspass! Var precis på Carys pass på Kunsgholmen och där var det fullt som vanligt. Majoriteten bestod av duktiga danstjejer. Sedan var det två män i övre medelåldern och så var det jag. Och faktum var att jag inte gjorde bort mig totalt den här gången! Ingen blev trampad på tårna. Precis under en höftjuckarsekvens, stod en ganska skeptisk kvinna utanför salen och såg på. Skrattade inombords. Även om det är en hel del sexiga rörelser, så är det inte 55 minuters juck som gäller, men hon bildade sig nog den uppfattningen och gick förskräckt därifrån. Dansstilarna är väldigt blandade och framför allt många, så det finns något för alla, testa!
Antal steg för ett danspass hamnade kring 6000, så nu behöver jag inte gå runt halva Bromma ikväll för att få ihop de steg jag behöver. Tack för det!

Grattis Anna!

Tack för alla roliga och bra motiveringar i tävlingen Vinn en stegräknare till stavar. Helt ärligt trodde jag knappt att det fanns så många som 28 personer i Sverige som ville ha en, men där hade jag fel!
Hur som helst kunde jag inte motstå Annas motivering:

Har alltid tyckt att stavgång är U R T Ö N T I G T. Iallafall ser det töntigt ut. Tyckte jag förr alltså. Nu knatar jag runt själv med mina pinnar modell billigt skräp (handtaget pajjade vid första promenaden), med någon bra deckare i öronen. Nu har jag dessutom slutat försöka dölja stavarna när grannen passerar med bilen. Stavar med stegräknare skulle liksom uppgradera mitt motionerande till en helt annan nivå!

Ny tävling kommer, håll utkik!

Roliga grodor?

Det är ju inte alltid så lätt att få till det när man snackar. Jag är rätt bra på att leverera grodor. Hittade precis en gammal intervju som jag gjorde med sportjournalisten Lasse Granqvist för Aftonbladet, klicka här!
Han har dragit kommentaren:
Svensk fotboll är på väg utför i en allt brantare uppförsbacke.
Inte så tokig, men jag är övertygad om att det finns mycket roligare citat än så.
Dela med dig av vad du har sagt för knäppt, please!

Senaste kläderna från Citygross

image55

Jag har glädjande besked till dig som läste krönikan Hur fan ser jag ut?
Nu har nämligen garderoben uppdaterats för första gången sedan 1997.
Kläderna kommer från Filippa K, H&M, Vagabond och alltså inte Citygross!
Den snygga mannen till vänster undrar om jag är en möbel eller en människa efter att jag handlat en synnerligen speciell kappa på Desigual i Barcelona, se här!
(Foto: Linn Sjöstedt)

Idol-Agnes i Körslaget

image54

Visste du att Agnes Carlsson är en Friskis&Svettare? Jympa, styrketräning och skivstång är vad hon brukar köra på F&S Vänersborg. När jag träffade Agnes efter segern i Idol, var det inte lätt att gömma henne på träningsgolvet som framgår av bilden ovanför. Killarna hängde som plåster på henne, men Agnes tog det hela med ro. Över huvud taget var hon väldigt ödmjuk. Jag missade TV 4:s nya storsatsning Körslaget, där Agnes leder en av körerna. Såg att hon bloggar om saken. Agnes blogg
Vad tycker du om programmet? På lördag klockan 20 får jag väl ta och titta på det, återkommer med ris eller ros!

Vinn stegräknare, två dagar kvar!

Det finns fortfarande chans att vinna en stegräknare! Scrolla ner till tävlingen och skriv en bra förklaring till att jag ska skicka den till just dig!

Överlevde intervjun

Med hjärtat i halsgropen träffade jag en av Sveriges bästa trollkarlar på en lunchintervju. Han får betalt för att sticka gafflar, knivar och korkskruvar i huvudet på folk. Här är en skön sms-konversationen med min kollega Madde som följde efteråt:

Sofie: Jag kommer tillbaka i två delar. Är på väg.
Madde: Vilken del kommer först? Vill den fika?
Sofie: Gärna. Budar över huvudet om en kvart!

Bilden är inte manipulerad!

image53

I ett tidigare inlägg kom en fråga om den här bilden på Paolo Roberto är fejkad. Jag lovar att den inte är manipulerad på något sätt. Paolo fick hoppa många gånger innan jag var säker på att jag fick den bilden jag var ute efter. Efteråt visade det sig att första bilden blev bäst. Ja, ja, Paolo fick i alla fall lite träning.
Läs hela reportaget här!
Så här gör du Den flygande italienaren:
Stå i armhävningsposition. Sjunk ner tills du nästan nuddar golvet och pressa sedan kraftfullt upp kroppen så att både händer och fötter lämnar golvet. Klappa med både händer och fötter. Ta emot dig själv. Upprepa. (Yeah, right!)
Lättare: Klappa endast med händerna och låt fötterna vara kvar i golvet.
Ännu lättare: Ställ dig på knäna.
Tänk på: Gunga till i bottenläge så att du får kraft att lyfta från golvet!
Lycka till! (Kan behövas, eller?!)

Över 100 000 på en vecka!

image52
Nu har jag gått 102126 steg på en vecka!
Men jag kan lova att jag absolut inte skulle gått så mycket om det inte vore för tävlingen som min snygga syster Tyra har (se bild under). I går när jag kom hem från en stillasittande dag på jobbet, stod räknaren på typ 6000 steg. Då slet jag med mig grannen ut på en joggingrunda för att till slut komma upp till mina 12 000 steg om dagen som jag bör gå. Som tur är ska jag ut på en intervju i dag vid lunch, och får en extra lång promenad. Just nu ligger jag i alla fall på topp tio i tävlingen. Många överraskar med sina resultat. Får väl börja med fotboll eller nåt?! Eller bli en aktiv supporter som Bajen-Tomten som jag träffade på en lite annorlunda intervju för ett tag sen. Läs här!  Faktum är att han faktiskt går 258 dagar om året, en mil om dagen. Respekt!

Snyggare med åren!!!

image50image51

Jag är glad att min syster tog upp ämnet hur kul man kan manipulera bilder (jag är själv med som ufo på hennes blogg just nu). Det som är snäppet roligare än så är att bilderna ovanför faktiskt är Tyra Sjöstedt i egen hög person. Och de är inte på något sätt retuscherade eller fixade. Under Tyras barndom fanns det stunder då man inte riktigt kände av vibbar om en framtida modellkarriär. Men som bilden till höger avslöjar, kan man lyckas även om alla bitar inte faller på plats redan på BB. Det finns alltså hopp! Observera att det inte är tillåtet att kopiera bilderna. De ska jag sälja dyrt.

Så sjukt pinsamt!

image49
I går på flygplanet kom en tjej ut från toaletten. Hon gick glatt i gången bort mot sin plats. Utan att ha den minsta aning om att hon hade ett 20 centimeter långt toapapper hängandes ut från brallorna. Förmodligen hade hon lagt lite skyddspapper på sitsen som sedan fastnade i brallorna när hon reste sig. Toaletterna på planen ger ju inte särskilt mycket utrymme till övers för att undersöka eventuellt ovälkommet påhäng. När hon kommit fram till sin plats gick hon dessutom grensle över sin resepartner (som inte orkade ställa sig upp) för att komma åt sin fönsterplats. Killen upptäckte katastrofen, sa bara Åh nej, och drog lite diskret bort papperet från brallorna. Allt för att inte genera henne. Men han kunde liksom inte hålla sig och avslöjade det hela. Fy fan, vad jag garvade. Jag kunde liksom inte sluta. Alla runtomkring skrattade också, men mer av ren sympati.
Det fanns bara en liten detalj i sammanhanget som gjorde situationen lite lätt ansträngande. Det var nämligen jag som hade papperet på mig. Hur kunde det ske?
Har du gjort bort dig någon gång? Dela gärna med dig, så jag slipper vara den enda i världen som skäms.

Dagens resultat

25 178 steg
17, 6 kilometer
4797 kalorier
3700 kronor fattigare
Förstår du att jag är helt slut?

En resa måste innehålla följande:

1. Loppmarknad där en rosa 80-talsradio ligger och skräpar och slumpas bort för 40 spänn.
2. Roliga butiker där man kan hitta galna kläder som inte finns hemma. Där man kan köpa en kappa för 1600 kronor som ser ut att vara ett hopplock av resterna på Myrornas tygavdelning. Som man ändå skulle dö för.
3. Konstig mat som man inte förstår vad det är och som man aldrig skulle äta om man bara visste. 
4. En stegräknare som redan klockan 19 är upp på 20 776 steg.
5. En suspekt solbränna som vittnar på fullständig okunskap om uv-strålning.
Ja, eller nåt. Det känns som om jag fick med allt, eller?

Riskfylld intervju!

image48
Den här livsfarliga killen ska jag intervjua nästa vecka. Han är trollkarl och har varit ledare på Friskis&Svettis innan han bytte ledartröjan till en bredtandad såg. Jag funderade först om jag skulle be honom trolla bort några extrakilon, men kom på att jag inte hade så många. Sedan frågade jag honom om han kanske kunde gå in på ett pass och trolla bort en ledare. Han svarade så här:
Angående att trolla bort friskisledare, visst kan jag göra det, men jag tror att det Friskis behöver alla ledare de har :)
Det ligger något i det. Hur som helst ska jag träffa magikern klockan tolv på tisdag nästa vecka. Kommer inga nya inlägg efter det, så förstår du varför. Det var kul så länge det varade!

17 538 steg!

Vill bara poängtera att det kändes som väldigt många steg. Jag gick två rejäla barnvagnspromenader med en skrikande ettåring som inte alls förstår poängen med att samla steg. Dessutom är handtaget helt snett på vagnen så jag har mer eller mindre fått bära hela tyngden på höger arm. Inte nog med det, jag var dessutom ute och sprang i motionsspåret efter en hel eftermiddag i lekparken. Allt det här är Tyras fel. Helst hade jag bara suttit på Gateau och druckit kaffe och ätit morotstårta på min föräldralediga dag.

Måste testa leifing!

För jobbets räkning tänkte jag testa leifing, helt ovetandes om att grundaren av den långsamma motionsformen, Leif Nilsson var med i Fredrik & Filips 100 höjdare. Träffade Wikingsson i lekparken i dag (vi jobbade ihop för hundra år sen) och passade på att fiska efter lite info om Leifingmannen. Blir alldeles stressad bara av tanken över att jag måste ta det slow en hel dag om jag ska leifa. Hur ska det gå? Jag återkommer med uppföljning senare! Se 100-höjdare här nedan, roligt!PS. I dag har jag än så länge gått 17 413 steg, applåd! Observera att inga av dessa steg intogs i långsamt tempo. Förlåt Leif!

10 249 steg i dag!

Min syrra Tyra och hennes kompis har startat en stegtävling, först till 500 000. Det kommer att ta mig 50 dagar om jag snittar 10 000 steg om dagen. I dag har jag varit väldigt stillasittande på jobbet. Bortsett från att jag fuskgymmade tre maskiner på fem minuter och tappade hörseln tillfälligt på ena örat på grund av ansträngningen. Synd att inte gårdagens steg räknades, då jag för en gångs skull gick på ett medelpass.
Så i min vardag, utan någon specifik träning, knatar jag alltså omkring 10 000 steg. I morgon ska jag slå det!

Världens sämsta aprilskämt!

Nu blir jag så upprörd! Läste precis om en ny svensk undersökning från GIH, som visar att män som är majoriteten av dem som läser sportnyheter (76 procent) inte vill läsa om kvinnor på sina heliga sidor. I studien får man reda på att män inte tycker att kvinnor ska ägna sig åt sport över huvud taget och att det alltså är helt meningslöst att läsa om några som ändå inte når upp till samma resultat som de själva. Precis som om det inte är nog, sportchefer från Sveriges största dagstidningar, föreslår dessutom kvinnofria dagar, helst söndagar. Jag fattar inte hur man över huvud taget kan komma på vinkeln på en sådan studie. Är det lagligt?
Jag vet inte vad jag fick ovanstående ifrån, men det var kul att höra min chefs panikrop när hon ögnade igenom min blogg 1 april :-)

Ja, tack!

image47

Reebok har äntligen inspirerats lite av Adidas och Puma och satsar nu på roligare design.
Varianten till vänster har paljettdekorationer, satinbrokad och blommärken i rosa och aprikos. Snörena är guldfärgade. Men dojan till höger med sidenorsetten är ändå favoriten. Den finns dessutom ute i butik nu. Båda kostar 999 kronor. Finns på Snaekersnstuff och Caliroots.

Vinn en stegräknare för stavar!


image46

Är du en stavgångare? Grattis, nu kan du vinna en stegmätare som du lätt fäster på staven. Pole Mate I mäter även distans, kalorier och har automatisk timer. Den stora displayen har belysning och är vattenskyddad. Värde: 279 kronor
Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att klicka på kommentarer och motivera varför just du behöver den! Vräk på bara, bäst anledning vinner. Tävlingen pågår till 10 april.

Jag blir galen!

Sedan i lördags har blogg.se inte funkat, morr!!! Hoppas att du som läser inte har gett upp hoppet helt. Själv har jag nästan fått gå i bloggterapi. Men, men. Nu ska det förhoppningsvis rulla på och gå och kommentera igen!

RSS 2.0