Stockholms dyraste te?

Ett litet tips till dig som vill betala 72 kronor för en kanna med alldeles vanlig te: gå till Skrapan på Söder med en kompis, ta hissen upp till 25:e våningen eller vad det är och gå in på Och himlen därtill. Som en extra spänning tycker jag att du ska beställa en chokladdessert som är formad som en orm alternativt en bajskorv och smakar något däremellan. Tyvärr, trodde att det skulle vara bra där, men det bästa var utsikten.

Även bebisar krossar mig i PlankanTill och med min dotter slog mig i Plankan redan när hon bara var ett halvår gammal. Som du ser har jag till och med bildbevis. Men alla märker väl att hon fuskar? Så där högt kan man ju inte ha rumpan. Och kom inte och säg att jag är en dålig förlorare! Ha nu en trevlig fredagkväll, själv ska jag ägna mig åt att titta på friidrott i min ensamhet. Så blir det när mannen i huset är med grabbarna i Trosa.

Snyggt träningsmodejobb på G

Träningskläder är både för dyra och för snygga att bara används då man tränar.
Därför håller jag på med ett modejobb där jag smugit in lite träningskläder både till vardagsoutfiten, jobbuppsättningen och partyblåsan. Återkommer med det när jag har lyckats övertala min husfotograf att plåta. Om jag ska fota mig själv blir det bara bilder på fötter som du ser här nedan.


Vinn väska med eget foto!TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
I senaste numret av Friskispressen tipsar jag om den egendesignade väskan som går att göra hos Bagsnatcher. Bilden tog jag i Thailand när Tommy tränade fjärilssim (till de andra poolbesökarnas stora förskräckelse. Det skvätte en del.)
Nu kan du vinna en väska med din favoritbild (värde 995 kronor). Det enda du behöver göra är att ge dina absolut bästa träningstips som gör att man orkar och vill hålla i gång hela hösten. Som enväldig domare väljer jag ut en vinnare. Glöm inte att ange din mailadress! Tävlingen pågår till 15 september.

Det här visste du inte!I senaste numret kan du läsa mitt journalistiska verk ”Femtiofem F för Friskis&Svettis” (Allt du inte visste om Friskis&Svettis och förmodligen inte heller vill veta). Här kommer några exempel, håll med om att jag har en tydlig poetbegåvning ;-)


FETTVALK. Välkommen, ingen invägning sker. Där­emot riskerar du att förlora extrakilon hos oss.
FULSNYGG. Ju fulare desto bättre. För inte ska man väl behöva se bra ut när man svettas?
FARTBLIND. Du kommer inte vara ensam. Det finns fler på jympan som tror att det är OS-final på 100 meter.
FRUKTERIAN, vegetarian, vegan eller köttoman. Här är vi alla en enda stor familj när allt kommer omkring.
FINNE. Gå på Cary Ylitalos pass i Stockholm. Han brukar nästan alltid köra någon sekvens på finska.
FYLLEFEJSARE. Har du varit i Facebook och gjort friend requests i fyllan, kan det vara bra med ett dagen-efter-pass för att skingra tankarna.
FEMSPRÅKIG. Kul för dig, men här handlar det mest om att följa kroppsspråket.
FRÅNSKILD. Samla kraft, få en överdos av endorfiner och kolla in personen bredvid. Eller skit i alla andra och njut av din egen saliv.
FRISKISPRESSEN. Ett allmänbildande, djupgående journalistiskt mästerverk. Nåja, åtminstone en gratis medlemstidning.
FAIRWAY. Tyvärr, men vi har utomhusträning. Stavgång är det närmaste golf vi kommer.
FÖRSPEL. Många känner sig sexigare av träning, testa så får du se.
FRUKTAT. Det talas om mördande intensivpass. Kanske läge att införa dropp för två, betala för en?
FETTSUGNING. Bestäm dig för att träna regelbundet eller låt någon annan sköta jobbet. Att fettsuga ridbyxlår kostar cirka 22 000 kronor. Paketpris för mage-midja-höft, cirka 35 000 kronor. Alternativet är att träna och äta bättre.
FLEXA. Armen i vinkel, blicken i skyn! Tänk bort medgymmarna. Det är bara du och spegeln. Kör hårt!

Erkänn att du blev grymt sugen på att träna?! Läs hela diktsamlingen här!

Mina galna arbetskamrater

Nu är det bara att lägga ner det här tramset med Plankan. Själv har jag stått och svettats och tappat hörseln/blivit yr och kräkfärdig av att stå i Plankan i två och en halv minut. Och i dag tvingar jag ner hela Friskispresssens redaktion på golvet och gissa om jag blev chockad. Trots musarmar, skador, sömnlösa nätter och förkylningar på G hos de flesta, tror du att det var någon som la sig efter två minuter? Nej. Efter tre? Ja, okej, några däckade efter tre, men de tre äldsta på redaktionen bara stod och stod precis som om det inte ens vore jobbigt. Jag kunde till och med dra några taskiga skämt och håna lite utan att någon brydde sig eller säckade ihop av skratt. Fem minuter och fem sekunder blev resultatet. Sedan gick de och satte sig helt oberörda runt mötesbordet. Jag vill bara dö alternativt lägga in mig på en sluten anstalt där jag kan träna Plankan i lugn och ro i ett par månader innan jag kan se mina kollegor i ögonen igen. Tjänsten som redaktionschef är därmed vakant.

Så här hamnade Mari Jungstedt i VisbyI höstnumret av Friskispressen har jag intervjuat Mari Jungstedt. Jag hittade en fantastisk fåtölj som var som klippt och skuren för en deckardrottning. I den fotade jag Mari och sedan letade jag i mitt bildarkiv och hittade en okej bakgrundsbild från Visby. Jag la lite gaussiskt oskärpa på den och började det pilliga jobbet att frilägga Mari i Photoshop. Sedan var det bara att lägga ihop lagren! Läs hela intervjun i papperstidningen eller få ett smakprov på friskispressen.se!

Bra jobbat!Nu har Tommy genomfört Stockholm Mazda Triahtlon med bravur.
Här är resultatet:
Simning 1,5 km: 28 min 20 sek. Placering: 15.
Cykel 4 mil: 1:18:45. Placering 120.
Löpning 1 mil: 00:52:15. Placering 104.
Totaltid: 02:43:18.
Slutplacering: 79.
Bra, särskilt med tanke på att det var första gången och att han knappt har haft chansen att träna. Grattis!

Tränar floppteknikKenza inser att Stefan Holm inte kommer att satsa mycket längre. Särskilt inte med tanke på att han säger att han bara tävlar för att vinna. Så roligt är det inte, har han sagt under en intervju. Så nu ser uppebarligen Kenza möjligheter. I morse tog hon tag i köksön och började slipa på sin floppteknik och jag tycker att hon redan gör framsteg. Hur ska det sluta?

Skönt att skiten (OS) är över!

Förlåt mig cyklister, seglare, brottare, gymnaster, bordtennisspelare och ryttare, men jag tycker att OS var riktigt trist från början till slut. Det enda jag verkligen bryr mig om på riktigt är friidrotten och då förstår du säkert hur många uteblivna glädjerus jag har lidit av. Mina förväntningar på Stefan Holm, Sanna Kallur och Carro var skyhöga och jag gissar att de är lika besvikna som jag. Måste säga att SVT:s Jonas Karlsson var briljant i dag när han förklarade varför vi inte ska vara förbannade på Carro att hon inte körde sjukamp. Hon följer sitt hjärta, hennes jobb råkar bara vara något som vi kan följa i tv-apparaten och om hon inte trivs på jobbet, byter hon. Helt rätt, det är ju upp till henne. Vi borde snarare tacka för de guld hon levererat.

Bäst från OS:
1. Phelps förstås, åtta OS-guld, herregud, är han verkligen människa?
2. Bolt, tre OS-guld och tre världsrekord, där åtminstone ett (200 m) ansågs OMÖJLIGT att slå. Tydligen inte.
3. SVT:s direktsända kanaler på Internet. Annars hade jag aldrig kunnat följa spelen.

Sämst:
1. SVT:s direktsända kanaler på Internet som gjorde att jag var tvungen att följa skiten hela dagarna.
2. Sverige kom på 56:e plats i medaljligan efter Azerbajdzjan och Uzbekistan.
3. Brottardomarna, hoppas att ni skäms.

PS. Nu ser jag fram emot Boston Tea Party på Kanal 5 (som jag inte ens har). Skrattade ihjäl mig i dag när jag läste om Filip som skulle identifiera tre skolpenisar från klassen och lyckades gissa rätt på tre av tre. Det kallar jag prestation! Kanske blir en OS-gren 2012 där Sverige skulle kunna briljera.
         
   

SL gör mig förbannad. Igen ...

Stockholms lokaltrafik fortsätter att överraska. På ett negativt sätt. I går när jag skulle hem från stan, sms:ade jag till SL för att köpa en biljett. Men jag får aldrig något svar och då säger mannen vid spärren att det är problem med Telenor, men att jag måste ha en giltig biljett. Jag påpekar då att jag troligvtis kommer att få svar på sms:et när jag väl sitter på tåget och då får jag betala dubbla priset för en resa. Det anser han inte är hans problem. Så jag får trava i väg till Pressbyrån och köpa en remsa som han glatt stämplar. Tio minuter senare kommer förstås sms:et. När jag går på Nockebybanan frågar jag konduktötren om han kan göra en rättelse på remsan, men han skakar bara på huvudet. Det är BARA han som stämplat biljetten som kan ändra. För mig handlar det inte så mycket om 30 spänn som går förlorade, det är bara en ren principsak. Stora företag som struntar i sina små kunder gör mig förbannad. Till slut kunde SL:s kundtjänst hjälpa mig att makulera sms-biljetten, men den irritationen de orskade och kostnaden för samtalet får jag deala med själv. Missa inte min något bitska krönika  VM i dåligt bemötande.

Nya rekord, jag är i chock!

Nu jävlar har det spårat ur. Var har jag hamnat på listan?
Så här ser resultatet i Plankan ut nu efter dagens bragd från Inga-Lis och Tommy:

1.    Tommy, 4 min 9 sek
2.    David 4 min
3.    Min chef Inga-Lis, 3 min 5 sek
4.    Sofie, 2 min 25 sek
5.    Andrus 2 min 20 sek
6.    Putte 1 min 20 sek

PS. Har precis varit på Pontus! på Brunnsgatan med pappa och ätit lubb. Kan inte rekommenderas, smakade apa. Men Pontus är ett riktigt schysst hak. Skulle tagit vildsvinet. DS

Plankan rätt & felDu som känner dig manad att testa Plankan på tid, här har du instruktioner!
Skriv in resultatet under kommentarer för att komma med på listan!

Trevliga kändisarPersonligen har jag väldigt svårt för tjuriga och otrevliga människor. Att intervjua en diva är allt annat än kul. Tacka vet jag trevliga kändisar. Träffade precis på Emma Wiklund på en presslunch på Lindex. När hon var programledare för Babyboom var jag med och pratade gravidträning med henne och visade lite bra övningar. Sedan har jag fotat henne några gånger (här på Årets Mama). Hur som helst är hon väldigt sympatisk och här kommer listan på andra supertrevliga kändisar:

Yannick Tregaro
Stefan Holm
Årets kock Tom Sjöstedt ;-)
Mari Jungstedt
Robert Kronberg


Listan på otrevliga kändisar kan bli minst lika lång, men den sparar jag för mig själv!
På tal om trevliga, kommer jag aldrig glömma intervjun med Sharbel Touma, Abgar Barsom och Kennedy Bakircioglü. Jag fick reda på att jag skulle göra intervjun samma dag som den skulle vara klar och två av dem bodde i Södertälje. Dessutom var Kennedy ute och fiskade utan mobiltelefon. Det var ett under att jag ens fick ihop dem för intervju, läs här!

Tennis mitt i natten!

Nu ska jag dra och spela tennis. Blev blixtinkallad av en kompis som inte har en aning om vad hon har gett sig in i. Jag kan verkligen inte spela tennis. Möjligtvis rundpingis, men absolut inte tennis. Jag är ungefärlig lika säker på det som jag är på att prata grekiska. Undrar just om jag ska överraska henne med en treminutersplanka på slutet? ;-)

Äntligen lossnade det!

Familjesviten är bruten, numera är det utomstående som vågar sig på Plankan!
Här kom ett glädjande inlägg från Andrus som bor i Senegal:


Pust! Har precis haft 3 veckors semester utan träning och kanske lite för mycket idrottsförbjuden dryck under dessa veckor. Strax innan semestern slarvade jag också med träningen, med ungefär 0 pass på 2 veckor :-P.
Därför tänkte jag att jag måste testa på plankan det första jag gör när jag kommer hem, inspirerad av din blogg. Jag satte på mig mina gamla landslagskläder (OS-inspirerat) och la mig i position. 2 minuter kan väl inte vara så svårt tänkte jag. Klarar tungviktar-tiokamparen Tommy det ska väl lättviktaren jag klara det. Efter 1 minut var det lätt, efter 1.30 var det nästan kört, men jag pressade varenda muskel i 30 sekunder till, sen gav jag upp. Tycker 2 min var ganska bra för att inte rört på mig på över 1 månad.
Jag tänkte testa plankan för det verkade så kul när du skrev om det, men jag ska inte blanda mig in i eran lista (har ändå ingen vittne), även om jag ska testa det ingen om nån vecka och då ska jag klara 4 min ;-)

Heja Andrus, roligt att ha någon med mig i kampen mot Tommy! Och extra kul att du inte har slagit mig än ;-)

Stackars Sanna!Nu får det vara nog! Först den uppgjorda brottningsskandladen där Ara föll offer, sedan Therese Alshammars baddräkt som spricker precis innan hon ska starta och även Linus Thörnblad som klarar 2,25 i höjdkvalet och plötsligt ser att madrassen trycks mot ställningen och river ribban. Och nu Susanna Kallur, hur många gånger har hon ramlat i ett häcklopp? Varför just på OS? Stackars henne. Jag blev nästan förbannad på reportern på SVT som ställde så dumma frågor. När hon står och gråter, frågar han hur det känns att se finalen från läktaren. Vad fan tror han?
Bilden tog jag 2006 inför Globengalan.

Nytt tillägg: Det är tydligen inte bara jag som tycker att reportern var en okänslig sopa. Läs här!

Gör reklam för familjejympaI senaste numret av Fitness är Tommy och Kharma med och pratar om hur roligt det är med Familjejympa på Friskis&Svettis!

Familje-Plankan

Det är tydligen ingen utomstående som vill utsätta sig för lite plågsam mjölksyreträning, så just nu ser kampen ut så här:

1. David, 4 min
2. Tommy, 2,35
3. Sofie 2,25
4. Putte 1,20

Förstaplatsen har jag släppt för länge sen, men Tommy måste jag klå. Återkommer!

Gammal klassisk intervju

Nu är visserligen inte Christian Ohlsson med i OS mer än att han bar flaggan under invigningen. Men ändå. Jag hittade en gammla intervju jag gjorde med honom när jag jobbade på Sportbladet. Läs här !

Min modellkarriärHa, ha, min bloggsyrra har lagt ut en gammal klassik bild på mig (se ovan).
Min modellkarriär startade bra med ett omslag. Sedan fick jag nöja mig med att stå oskarp i någon inredningsmiljö när pappa plåtade. Och på den vägen är det. Man kan inte vara bra på allt ;-)

Tävlar under falsk identitet

Det är inte nog med allt fusk hit och dit med dopning och uppgörelser inom idrotten. I går droppades en nyhet som fick mig att skratta:
Min syster ska springa Midnattsloppet med sin pojkvän på lördag. Han har nyligen börjat löpträna och min syster som har gjort en svensk klassiker är ju dundertränad. Och eftersom de har bestämt sig för att springa ihop, tävlar hon under falsk identitet så att tiden inte ska förknippas med hennes namn. Min syster heter numera Pauline Dahl. :-)

Märklig direktsändningI morse var Tom (Årets kock) med i direktsändning i Pontus Enhörnings radioprogram Fyra små rätter.
Går att lyssna på här!
Det lustiga var att min mobil ringer under programmet. Det står Tom på displayen.
Så samtidigt som jag hör honom bli intervjuad i direktsändning, pratar han alltså med mig.
Hmm, jag känner mig något förvirrad och fenomenet går dessvärre inte att förklara.
PS. Bilden på Tom och hans dotter är ju ganska tydlig, matanlagen har spridit sig och det spelar inte så stor roll vad som erbjuds!

Ställningen just nu:

Jahapp Tommy, nu får du allt ta och stila upp dig. Har precis kört Plankan och petat ner dig en plats:

1. David med sina otroliga 4 min, såg det med egna ögon.
2. Sofie, 2,25, och förlorad hörsel i cirka två minuter efteråt.
3. Tommy, 2,15, också bra, särskilt med tanke på att du är en fd elitidrottare.
4. Putte 1 min 20 sek, grattis!

Saraskara, hur går det egentligen, var det svårt att köra i högklackat?
Linn, du borde krossvinna över mig!
Tyra, du då?
Och sist men inte minst, Inga-Lis som tycker två minuter är en piece of cake, upp till bevis.

Kom igen nu allihop!

Dagens citat

”Glöm dina bekymmer, i morgon kommer det nya!”

Ha, ha, ha

Jag gick in på Arlas sida för ett tag sen och ställde en fråga till Årets kock.
Nu hade jag fått svar och jag tror faktiskt inte att min bror har en aning om att frågan kommer från mig:

Varför så feta?


Fråga: Ta verkligen inte illa upp nu, men många stjärnkockar blir så feta, särskilt efter att de har vunnit till exempel Årets kock. Varför växer man så mycket med framgången? Hur har till exempel Tommy gått till väga som fortfarande håller formen? Undrar orolig stenbock

Svar från Tom: Hej, Lita aldrig på en smal kock!!!! Skämt å sido, jag tror helt enkelt att man gillar god mat och vinner man får man chansen att äta för mycket mat helt enkelt. Problemet är att man inte rör på sig så mycket. Tommy vet jag, är ute och springer nästan varje dag (hur han nu har tid med det?) Själv försöker jag spela fotboll 1-2 ggr i veckan bara för att motverka viktökning.

Också sugen på att fråga kocken? Klicka här!

Vad händer?Jag letade i arkivet och hittade den här bilden som jag tog i Södertälje när kocklandslaget var på jympa.
Känner mig genast nervös över hur det ska gå för Sverige i OS, och då menar jag inte OS i Kina som pågår nu.
Jag snackar matlagnins-OS i Erfurt i oktober. Ska människorna på bilden verkligen ro hem guld när de inte ens kan följa några simpla jymparörelser? ;-)

100 meter i högklackatDet här var nog det knäppaste jag sett i dag. Segraren i Glamour Stiletto Run sprang på 16.97.
När Anna Lindegren inte springer snabbt på tårna, arbetar hon som läkare.
Läs om det på Aftonbladet.

Sjung ut!

Det absolut i särklass roligaste som finns är att sjunga. Det slår allt annat, till och med ett riktigt bra danspass.
En solig (dock inte getingfri) lördag som den här är väl de flesta ute. Själv är jag barnfri och vad gör jag då?
Jo, står inomhus med neddragna persienner och tränar huvudklang. Repar ballad efter ballad till ingen nytta. Men det gör inget. Sång funkar perfekt som avslappning och man blir helt klart gladare. Testa! Om du känner att du vill utveckla din sång, så finns det kurser för badrumssångare på Kulturama. Eller musikalkurs. Den gick jag och det slutade nästan med att jag blev ihop med kursledaren. Skämt å sido, jag och Linda Hedberg som i våras spelade huvudrollen i Dr Jekyll och Mr Hyde när Myrra Malmberg var sjuk, blev en nära vän till mig.
Nu längtar jag bara efter att någon i familjen fyller jämt eller gifter sig, så jag har anledning att öva in en ny repertoar!

Hur länge klarar du Plankan?

Nu är det upp till bevis. Hur längre klarar du av att stå i Plankan (se bild nedan).
Det är viktigt att stå rakt med kroppen, annars är det ingen big deal.
Testa, om inte annat är det grymt bra träning, ingen muskel slipper undan!

Ställningen just nu:
1. David, 4 min
2. Tommy, 2.15
3. Sofie, alltså jag, 2 min och 10 sek.

Min chef hojtar från rummet bredvid att ”två minuter låter inte så mycket!” Grr...

Testa vad du går förHar precis varit på gymmet och avslutade med övningen Plankan där man står på underarmarna och med tårna i golvet. Kroppen ska vara helt rak, inte svankig eller med rumpan i luften, då är det fusk. Jag höll på att kollapsa efter två minuter. Hur längre klarar du, skriv in under kommentarer!
Bilden tog jag till amelia för många år sedan. Det är min syster Linn som är den snygga modellen.

Köp min syrra!Vad sjukt det blir när man glömmer ett ord i rubriken! Köp av min syrra ska det stå. Hon har 30 procents rea på sin internetbutik stajl.nu, missa inte det!

Tillbaka till verkligheten

Jag tror inte att något gick rätt i morse när jag skulle komma i väg till jobbet igen efter semestern. Jag irrade runt med en blöja i handen (nej, inte ens i min storlek, den här var 16-26 kg). Tappade hårsnodden i toaletten, letade jobbnycklar och träningskläder. Det slutade med att jag fick med mig just en Pampersblöja i väskan i stället för min Filofax och några träningskläder ser jag inte röken av. Vad har jag för sjukdom? Diagnos, någon? Nu sitter jag och raderar 3000 skräpmail som har hamnat i min Inkorg. Känns meningsfullt. Not.

Det gäller att tänka träning

Kom inte och påstå att det finns tid över och att man orkar åka i väg och träna på kvällarna när man har två småbarn som alltid är sjuka/ inte vill sova och tar all ens lediga tid. Jag klagar inte, flickorna är underbara, jag bara konstaterar fakta. Därför gäller det att ta tillfället i akt och fuskträna. Som härmodan då jag och en annan småbarnsmamma solade och badade på Dalarö. Plötsligt började vi köra lite sit-ups, rumplyft och andra övningar för att avsluta i en hård kamp om segern i Plankan. En svettig och krampaktig duell som jag inte vann. Sedan dök vi i vattnet och gick tillbaka till huset och åt en bulle.
Sluta ursäkta dig (precis som jag gjorde alldeles nyss) att du inte hinner träna, det handlar om att tänka träning precis som mat, tandbrostning och annat elementärt. Sluta tänka att du ska börja nästa vecka. Börja NU!

RSS 2.0