Ser jag alltså ut som 19 ?

Det slår aldrig fel, jag får alltid visa leg på Systemet. Det spelar ingen roll om jag är i Stockholm eller Simrishamn. Senast köpte jag en flaska Baron de Ley (100 kronor) och två Campo Viejo (94 kronor). Känns kanske inte som något fyllevin som ungdomar halsar ut flaska. Hallå, jag är en undersövd 30-årig tvåbarnsmor, det borde inte gå att dölja! Hur hög är igenkänningsfaktorn? Brukar du få visa leg?

Blött i Brantevik

Först hittade jag mormors tomburkssamling ...

... och sedan fick jag en ny välbehövlig galondräkt!

5 pulshöjare på semestern

Är du orolig för att du sitter och slappar till lite väl mycket på semestern? Då har jag några riktigt väl beprövade pulshöjare. Det enda som behövs är ett barn, helst under två år. I fortsättningskursen rekommenderar jag två barn, omkring ett och fyra år gamla. 
(Betyg 1-10, där 1 är näst intill koma och 10 är ett snäpp från att kroppspulsådern sprängs.)

1. Flyga ensam med två småttingar varav en vägrar vara fastspänd i knäet och ålar sig och skriker som en stucken gris vid start och landning. Betyg: 10. (Tappade hörseln på höger öra och fick stickningar i huvudet plus synrubbningar).

2. Söva ett övertrött barn i för liten resevagn i spöregn. Betyg: 8. (Fungerar effektivt, pulsen höjs oerhört snabbt och återgår aldrig till det normala.)

3. Storhandla med barn i kundvagn med inbyggd bil fram där barnet kan sitta. Betyg: 7. (Smart uppfinning, men var fan finns bilbältet? INGET barn vill sitta still, utan klättrar och trixar och det slutar allt som oftast med besök på akuten.)

4. Snabbtitt i kyrka. Tur att det är högt i tak. Vad passar inte bättre än att testa falsetten? Arga blickar från andra besökare och pulsen stegrar. Betyg: 5. (Det är ju lätt att bara dra och aldrig mer komma tillbaka).

5. Besök i designbutik. Ömtåliga prydnadssaker för flera tusen som står på lågt bord och frestar flinka barnfingrar, vita designfåtöljer för femsiffrigt belopp där smutsiga gummistövlar MÅSTE klättra. Betyg: 10. (Aldrig mer försöka shoppa med två barn, inte ens på Lindex. Hjärtklappningen lägger sig kanske om ett par veckor.)

Hoppas att du har det lika lugnt och skönt! ;-)Världens bästa hejaklack

Du som deppar över Sveriges fiasko (jo, det var ett fiasko) i fotbolls-EM bör se filmen nedan.
Här snackar vi min humor!


Vart tog musklerna vägen?Är det någon som har sett mina armmuskler som jag hade 2003?
Försvann någonstans på väg hem från Thailand, Koh Samui, via friidrotts-VM i Paris.
Dagen efter Klüfts guld satt vi precis framför henne på läktaren, klart misstänkt med tanke på hur hon ser ut i dag. Och framför allt hur totalt förfallen jag är. Observera att det var smekmånad när musklerna fanns. Är det alltså så det går när man gifter sig och skaffar barn? Det tänker jag banne mig inte ställa upp på. Här ska tränas!!!
PS. Oroa dig inte, jag spelar inte golf. Det här var bara ett enda stort undantag. Det är också en effekt av äktenskapet. Man måste mötas halvvägs och råkar det bli just fairway så är det bara att bita ihop.

Hej då fotbolls-EM :-(

I alla fall om det fortsätter på samma nivå som i första halvlek mot Ryssland. Isaksson lägger ribban för spelet genom att bära sin gråa pyjamas, sitter själv och tittar i exakt samma uppsättning kläder. (Finns på KappAhl.) Hela svenska startelvan sover. Det mest spännande som hände för Sveriges räkning (bortsett från Henkes ribbträff) var Anders Svenssons dramatiska kamp vid sidlinjen när han till slut kastade sig för att vinna bollen på rätt sida. Han var helt ensam.
Ryssarna är snabbare, skjuter 300 procent hårdare skott mot mål, plockar lätt boll från blågult och vilseleder motståndarna. Då funkar det inte med en knäskadad Zlatan som dessutom är vilse på plan. Mål som Petter Hansson levererar går bort. Sverige slår sin första hörna när Ryssland matat in sju, bara en sån sak.
Kul förrestens att Martin Björck-kopian MIkael Nilsson blev inzoomad för första gången under EM när han överraskade genom att ta sig ändå fram till mål i slutet av halvleken. Först trodde jag nämligen att det faktiskt var Martin Björck som spelade in ett nytt reseprogram för någon ny tevekanal som inte finns än. Ljungbergs skott missade jag inte heller, men förmodligen hade han några obekväma sponsorkallingar som skar in i ändan. Synd, jävligt synd.

Kan någon vänlig själ ...

... berätta för mig varför jag äter godis när jag är förkyld och ändå inte känner någon smak?

Kaosintervju med deckarförfattareI går träffade jag en kvinnlig deckarförfattare som ska vara med i nästa nummer av Friskipressen. Ingenting gick som det skulle. Först och främst var jag SÅ förkyld. Det rann ur ögon och näsa och jag försökte flytta intervjun till nästa vecka. Men det var i går eller aldrig, för sedan skulle hon på semester. Jag överdosarade med Alvedon, hoppade i bilen och åkte till Kungsholmen. HIttade ingen parkeringsplats och snurrade omkring i en halvtimme. Sedan när jag väl skulle träffa henne och plåta i en supersnygg fåtölj utomhus, började det hällregna. Vi fick hoppa in på ett fik och klockan tickade alldeles för snabbt. Passet vi skulle besöka i samband med reportaget började 17 och klockan var redan 16. Över 40 frågor återstod och noll bilder var fotade. Vi fick gå i väg trots regn och jag intervjuade med en recorder i stället. Lite svårt att anteckna och hålla parpaply, kamera och frågeformulär på en och samma gång. Plus att hinna snyta sig. Konstigt nog blev det ändå fina bilder och en bra intervju, hur är det möjligt? Du kanske inte alls håller med, bedöm själv i nästa nummer som kommer ut i slutet av augusti. Vem är hon då, gissa på bilden jag tog (se ovan)!

Hoppsan!Gissa om jag blev förvånad när jag alldeles nyss kikade lite snabbt i tidningen Föräldrar & barn som kom hem i brevlådan i går. På sidan sex ser jag plötsligt min knappar som jag designar och tror först att jag inbillar mig. Jag tipsade visserligen om dem i ett mail till redaktionen, men räknade inte med att de skulle göra något av det eftersom jag inte skickade högupplösta bilder. Men där var de ändå! Så nu finns de att köpa på min systers onlinebutik stajl.nu. Då vet jag vad jag har att göra i sommar ;-)

Sköna citat från Kharma

Barn är ju bra roliga. Här kommer några favoritcitat från Kharma:

Kharma, 2, 5 år, har varit hos en kompis. När hon kommer hem till sin nyfödda lillasyster tittar hon på henne och utbrister:
”Hej lille vän, jag har varit så orolig för dig!”

Kenza (6 månader) nyser. Kharma säger uppfodrande:
”Hosta i armvecket!”

Är på middag hos sin morbror Tom, 30+. Som vanligt busar han vid matbordet och Kharma spänner ögonen i honom och säger:
”Tom, nu äter vi, vi leker inte!”

Pappa Tommy har haft grabbkväll. Morgonen därpå går Kharma ner till köket och tittar sig förvånat omkring:
”Var är pappas alla fruar?”

Kharma tre år, beskådar det nya, vingliga matbordet. Böjer sig ner, tittar under bordet och konstaterar:
”Hörrni, jag tror att det saknas några skruvar här!”

Brorsan vilse hos Arlabonden ElinFick precis äran att vägleda min käre bror, tillika Årets kock, som hade kört vilse på Lovön på väg till bonden Elin Rydström och hennes ekolgiska kossor som också är tevekändisar. När jag till slut lyckades guida Tom till Prästgården, var jag så överansträngd att jag glömde fråga vad han skulle göra där. Hur som helst så log jag lite inombords när jag kom att tänka på att det inte alltid har gått vägen för Tom och kartor. När han bodde i Zaragoza i Spanien och vi skulle åka till Rioja med bil, var han kartläsare. När vi hade åkt i nästan en timme upptäckte han att vi nästan var i Barcelona, totalt fel. Han hade hållit kartan uppochner. Men, men, han är bra på matlagning! :-)

PS. Min bror kom skamset till mig i helgen och erkände att han hade tagit med sig Max Bil hem vid senaste besöket. Jag såg på hans blick att han hade tänkt mörka det hela, men lyckligtvis fick Kenza tillbaka sin bok ;-)

Så går det när man släpper kontrollenSå här gick min dotter omkring på Gröna Lund i dag. Jag är alltid noga med att ta med extrakläder, så du kan ju räkna ut med lillfingret att jag alltså inte var närvarande i detta ögonblick. Tommy överskattade vädret och min underbara syster Linn löste det hela galant. Så här fin blev Kenza i Linns en aning för stora väst!
Som mamma gäller det att klara av att släppa kontrollen. Kommer min fyraåring hem från parken iklädd mina svarta nylonleggings eller Kenza ser ut som på bilden, så är det bara att slappna av. Huvudsaken barnen har kul och mår bra. Det är ju inte varje dag de plåtas för någon flashig modetidning.
FOTO: Linn Sjöstedt

Bouleförlust :-(


I går var det en hård kamp på Boulebar i Rålis. Jag var där med jobbet och mitt lag krossvann gruppen, men sedan höll vi inte riktigt hela vägen. Tre tjejer som aldrig hade spelat boule förut vann finalen, oerhört förnedrade. Det är livsfarligt att trigga i gång mina tävlingsinstinkter. Särskilt efter en spetsad välkomstdrink. Jag lyssnade på instruktionerna att psykningar var viktigt i boule. Gick in för det rejält, men det hjälpte alltså inte.
Boulebar serverade en riktigt god grillbuffé, rekommenderas varmt. Personalen var trevlig med ett litet undantag. En av instruktörerna var extremt kaxig och sa inför hela gruppen (på cirka 80 pers) att han inte gillade mig. Anade en ton av ironi, men är inte säker. Han hette Ricard. Det visade sig snabbt att all personal hette Ricard, även tjejerna. Så stod det på deras namnskyltar på jackorna. Oerhört praktiskt!

Flipflopsen som ger snygga ben?


Det komiska är att de heter FitFlop, vilket får mig att associera till helt andra saker än skor.
Poängen med dem är att sulan är instabil och fötterna och benen då får jobba extra hårt för att kompensera och hålla balansen. Den extra muskelaktiviteten ska ge vältränade ben. Enligt uppfinnaren gör mirakelsandeln att du bränner extra kalorier, reducerar celluliter, formar låren och får slankare ben. Yeah, right.

Nu har jag testat dem under flera veckor och ger följande bedömning:
+ Bekväm sula.
+ Bra med hög sula, så man inte blir en pygmé bara för att man gillar flipflops.
+ Hundra procent snyggare än MBT-sandalerna som också tränar kroppen.

- Nja, mina ben är varken snyggare eller fulare.
- Bandet på ovanstidan är för löst, tappar dem lätt när jag går.
- Sulan är inte tillräckligt instabil. Tekniken bakom MBT känns mycket mer seriös.
- Dyra, 699 spänn (Å andra sidan 2000 kronor för MBT).

KORT OCH GOTT: Bortkastade pengar för den som vill få snygga ben. En liten parentes: Om du aldrig brukar promenera och gör det efter att ha skaffat FitFlops, så kommer du garanterat att märka resultat!


Det här skulle ni ha fått

När man har barn blir det inte alltid som man tänkt sig. I dag hade jag bjudit mina föräldralediga kompisar på lunch. Hade sett fram emot det och åkte och storhandlade sent i går kväll. Började förbereda maten vid sju i morse. En timme senare droppade första sms:et in. Hostig dotter. Fem minuter senare kom ett nytt sms. Dotter 39 graders feber. Kenza var jättegnällig och jag tog tempen på henne, 38, 9 grader. Okej, lunchen inställd.

Det här skulle jag ha serverat:


Pastasallad med soltorkade tomater, parmesan, avocado, krutonger, färska champinjoner, röd mangold, färsk spenat, sugarsnaps, svarta oliver, eventuellt lufttorkad skinka och tryffelmajonäs.
Till dessert: Svartvinbärs- och limepannacotta med färska hallon.

Men men, vad är väl en bal på slottet?

Mycket roligare som blondinJag är verkligen blåögd. Har liksom aldrig hajat hur mycket roligare livet är som blondin. Tänk att jag upptäcker det först när jag är 30 år gammal. Alla trista utgångar som brunett kunde ha undvikits. Insikten kom till mig i går när jag testade peruken på bilden. Den skulle jag gå med på en maskerad på Riddarhuset. Det vara bara den lilla detaljen att jag först skulle gå på Céline Dion-konsert  i Globen. Min syrra Linn propsade på att jag var tvungen att löpa linan ut och ha på mig peruken hela kvällen. Och så fick det bli. Vi gick och åt på Aquavit i full belysning, klockan var bara 18. Sen bar det av till tunnelbanan, och ja, jag såg ut som på bilden. Linn räknade blickar och jag gissar att jag inte hade fått 61 stycken innan vi ens nått Globen om det inte vore för min något anmärkningsvärda look. Peruken var kul att ha ända tills jag kom till maskeraden, då började den klia. Och Dion var verkligen värd att lyssna. Rösten är outstanding!

Gör Systemet barnvänligt!!!

Och då menar jag inte att det ska finnas provsmakningsbord, bollhav och rithörna. Inte heller att flaskorna ska stå på säker höjd och att det inte ska gå att klämma sig vid entrén. Det enda jag begär är att kundvagnarna ska vara som på Ica, med sittplats för barn. I dag kom jag till Systemet i Bromma tillsammans med Kenza och skulle handla några flaskor vin. Eftersom det är självplock, var det förstås en omöjlighet att ha henne ålandes i ena armen och flera vinflaskor i andra. Jag löste det tillfälligt med att låna en vagn på Coop som låg i närheten, vilket egentligen inte var okej. Skärpning Systembolaget!

Outstanding på desserterHar precis kommit hem från en restaurangkväll som började på Kungsholmen. Det är typ femte gången jag äter där och jag måste säga, förlåt Melker Andersson, men det är ingen matupplevelse. I alla fall inte den starka Gaspachon och lammwrapsen. Trevligt häng, snygg miljö, men alldeles för långa väntetider. Alltid.
Jag och Tommy cyklade vidare till Lux Stockholm, vilket var ett väldigt bra drag. Vi fick ett fönsterbord och firade med skumpa. Det var dessertdags. Tommy beställde en ostbricka och jag en poppig chokladkaka. Ostbrickan var helt outstanding, med typ 300 goda tillbehör. Vi fick även en fördessert coh en efterdessert och jag säger bara Länge leve Lux! Det enda lilla frågetecknet var tandborstarna på toaletten. Jättefint tänkt, men de smakade tvål och det känns ju trist att lämna stället med en Arielandedräkt när man kunde ha luktat rabarberkompott med ett sting av osten Svarta Agnes. För att komma tillbaka till verkligheten cyklade vi en krånglig och livsfarlig offroadväg hem!

Älskar att cykla!

Som nybiten cyklist har jag blivit en helt annan människa. I stället för att stå och svettas på tunnelbanan, svettas jag på cykelbanan. Att åka kommunalt är lika med att bara stå och vänta på att komma hem. Det gör mig stressad och nervös. Med cykeln kan jag själv påverka takten framåt och det gör mycket mindre stressad. Dessutom blir jag vältränad, nåja, åtminstone mer tränad än när jag bara står still. Såg en läskig cykelloycka på Tranbergsbron i fredags. Undrar hur det gick för tjejen som krockade med en vespa. Hon var inte vid medvetande när ambulansen kom. Kolla Tommys blogg för att se en riktigt otäck bild på en cykelolycka som inte slutade lyckligt.

Jag fick nobben av Björn!Björn Gustavsson gör INGA intervjuer. Därför valde jag att koppla in en privatdetektiv som kom honom riktigt nära. Min utsände skulle försöka få Björn att inse hur roligt det vore att vara med i Friskispressen. Men uppdraget misslyckades. Jag är oerhört förkrossad. Om jag hette Carina Berg kanske det hade gått vägen? Jag får väl gå hem och raka huvudet jag med. Vad gör man inte för jobbet?
PS. Vilken kändis tycker du att jag ska jaga nu för ett reportage?

RSS 2.0