Roligaste passet någonsin!

I dag har jag varit på det roligaste/bästa passet i mitt liv.
Det var ett danspass på Kungsholmen och här kommer skälen:

1. Ledaren Cary var som vanligt helt crazy. Det är underhållning på hög nivå att bara se hans minspel.
2. Hela redaktionen var med och körde och det kändes lite som en personalfest med allt vad det innebär.
3. Äntligen hänger jag med någorlunda i stegen och sprang inte in i en pelare.
4. Premiären med jympaskor för mig, jädrar vilken skillnad. Det var som att upptäcka en ny värld. Tidigare har jag bara jympat/tränat i löpdojor utan tillräckligt grepp, stöd och dämpning.
5. Jag svettades som aldrig förr.

Det enda enda lilla minuset var att jag inte fick lära mig ett ord finska den här gången :-)

Våga jogga på kvällen!

image111

Nu måste jag berätta något viktigt. Så läs noga. Du ska INTE vara rädd för att ge dig ut att jogga ensam, inte ens i skymning. Risken att du ska bli överfallen är mycket liten, läs artikeln här! Idén till reportaget fick jag när jag tänkte på att det tog emot för mig att ge mig ut och springa ensam i motionsspåret. Jag joggade hela tiden med obehagsskänslan att jag när som helst kunde bli attackerad av någon galning. Då funderade jag på hur stor risken egentligen var att det skulle kunna hända mig något. Enligt brottsstatistik visade det sig förstås att risken är mycket liten att man ska bli påhoppad utomhus över huvud taget. De flesta våldtäkter sker inomhus av någon man känner och risken att bli misshandlad är större för män.
Efter den vetskapen har jag sprungit på kvällarna utan att hela tiden se mig om efter hot. Att jag skulle råka vara på fel plats vid fel tidpunkt kan jag inte hela tiden oroa mig för. Precis på samma sätt som jag inte kan vara skräckslagen varje gång jag flyger (vilket jag i och för sig är). Hmm, hur som helst, kul att skriva något som verkligen hjälpte mig själv. Hoppas att det också påverkar någon annan att våga jogga!

Nytt Alfapetrekord!

Jippie, numera innehar jag rekord i Alfapet inom familjen. Skrapade ihop 483 poäng efter att ha rullat med orden kristen och spana. Vi är stenhårda med reglerna. Bara de ord som finns med i SAOL är giltiga. Absolut inga förkortningar eller namn. 
Vet inte hur jag ska fira segern, champagnen tog slut på Valborg. Har å andra sidan suttit på Strandbryggan vid Djurgården i dag och ölat med min webbkollega Cecilia Saxer som jag gör friskispressen.se med. Vi satt med ryggen mot Josef Fares, Fares Fares, Andreas Wilson (cirka 1,48 meter lång, alltså inget för min syrra!) och Rafael Edholm (klarar åtminstone längdtestet). I stället för att titta på dem, fick vi nöja oss med vår egen lilla utsikt: en halvfet man i 60-årsåldern med terminalglasögon, vattenkammat hår och en vit tjock hinna solkräm i ansiktet.

Mitt försvarstal

I morgon kommer nya Friskispressen och jag har skrivit en krönika som heter Jag har aldrig gillat jympa. Anledningen till att jag inte har varit något större jympafan är för att jag vill kunna mäta resultat med tid, hastighet, kilometer eller liknande. Helst ska det vara tävling. Men det finns förstås andra (ärligare) skäl till att jag inte står på varenda jympapass och hoppar en centimeter från ledaren:

1. Jag är värdelös på koordination (jo, det är sant) och måste alltid stå längst bak för att inte förstöra för någon. Jag gör allt i baktakt och armarna flyger åt fel håll. Håll utkik i tidningen framöver, jag kommer att utlämna mig totalt i ämnet.
2. En bieffekt av det är att jag inte klarar av när ledaren tittar på mig. Jag behärskar nämligen inte att skratta och träna samtidigt, utan tappar då fokus och måste börja om från början.
3. Jag är för otränad för att orka ett pass i full fart, det är helt enkelt för jobbigt med 20 armhävningar i rad plus 300 andra styrkeövningar. Jag vill bara fuska och får dåligt samvete.

Vad gör jag i en soffa på TV4?

image110

Det undrar jag också. Se EM-möblers nya reklamfilmer här!
Filmerna kommer att visas på TV 4 med start i dag fram till 9 juni.

Annonser i tryckta medier juni-september:
Amelia, Allt I hemmet, Båtnytt, Drömhem &Trädgård, Elle Interiör, Hus&Hem ,
Hästmagasinet, Plaza Interiör, RedTee, Sköna Hem och Svensk golf.

Rapport om höstmodet

image108
Så här kommer du se ut i höst (kan jag konstatera efter en vecka med pressvisningar):

1. Fortfarande hög midja på kjolar.
2. Hängselbrallor.
3. Mycket stickat.
4. Skitsnygg vrålkort kjol (borde införas åldersgräns där jag hamnar på den bannlysta listan!).
5. Kort ärm.
6. Knallröd kappa med dubbelknäppning.
7. Skotterutigt.
8. Murrigt och terrakottafärgat om du köper från Ellos.
9. Annars fortfarande färgglatt/mycket svart.

Omdöme pressvisningar:
(Åhléns, H&M, Ellos, Lindex)

Störst utbud: Åhléns som har mer än bara kläder.
Godast/mest mat: Ellos/Lindex.
Snyggast lokal: Ohotad segrare Ellos (som hyrde in sig på Fredsgatan 12).
Märket som kommer att dominera i min garderob: H&M.
Kläder som inte kommer in i mitt hem: Ellos grejor, bortsett från en röd kappa.
Snyggast presspåse: Ellos (svart/vit/röd).
Fulast presspåse: Åhléns (skogsmullegrön med skinndetaljer).


Pain-in-the-ass-Sofie

image103

Jaha, då har jag klagat för första gången efter ett pass. Jag funderade halva passet på hur jag skulle uttrycka mig för inte låta otrevlig, vet inte om jag lyckades. Jympaledaren spelade så hög musik att jag var tvungen att hålla för öronen när jag gjorde sit-ups. Det finns ju ett ljudöra som registrerar ljudvolymen och det var på varningsnivån hela styrkedelen. När hon ser det, varför sänker hon inte? Eller är det jag som måste fundera över begreppet tantvarning?

Jag, en bloggdåre?

Nu vill jag veta:

1. Hur mycket kan man berätta på en blogg? Var går gränsen?

2. Vad vill du läsa om på just min blogg?

3. Och vad ska jag sluta att skriva om?

Det var typ allt för nu. Måste springa till träningen. Ett jympapass väntar!

Bli din egen Årets kock!

image102

Nu kan du bli din egen mästerkock!
Klicka här för att se Arlas nya briljanta matlagningsskola med Årets kock!

Danspass i dag, någon?

I dag klockan 11.30 på Kungsholmen kommer jag att gå på danspasset med Cary. Hänger du på?
Jag kan knappt bärga mig, undrar vad han kommer att lära ut för härliga finska uttryck under stretchen den här gången. En fantastisk och inspirerande människa som jag har intervjuat till nästa Friskispressen som kommer ut 27 maj, ska också komma och shaka loss. Så nu är det bara att byta om och dyka upp halv. Vi ses!

PS. På måndag går min nästa knappbeställning i väg. Vill du beställa?

Äckligast på träningen?

Vårtiga barfotafötter på jympan, bajs på hanteln eller annat snusk? Vad är det äckligaste du har varit med om på träningen? Jag behöver lite inspiration till en text jag ska skriva!
Tack!

Min nya fantastiska kropp

Äntligen har allt slit på träningsgolvet gett resultat! Låren är fasta, armarna muskliga och man bländas av sexpacket i spegeln. Eller kanske inte, men det var just det där med låren. I dag var jag på ett medelpass och slogs av hur vältränad jag kände mig. Under första halvan av passet var jag hur nöjd som helst med mig själv, tills jag insåg vad det hela handlade om. Jag hade på mig ett par gamla friidrottstights från 1998 som dessutom var nytvättade i 60 grader. Inte konstigt att låren kändes så fasta när jag gick omkring som en levande reklampelare för en kondom på hela underkroppen. Ja, ja, det var roligt att känna sig fin ett tag i alla fall... (Komplimanger tas emot med varm hand, klicka på kommentarer). ;-)

Uppmuntra favoritledaren!

image101

Alla Friskis&Svettisledare som ser till att du svettas och får dina muskler tränade, är de inte värda lite uppskattning?
Nu har du chansen att nominera din favoritledare. Skriv in ledarens namn, pass och en kort motivering varför just han eller hon är bäst.

Gissa vilken som är din, Tyra?

Det finns säkert fler som passar min speciella och underbara lillasyster Tyra, men det finns bara en knapp som är helt solklar för henne. Gissa vilken?
Min nya hobby att designa knappar är jag helt och hållet fast i, hur roligt som helst!!!
Du kan beställa en personlig knapp med ditt namn, kul eller hur?!
Tanken är att de ska säljas på Tyras onlinebutik Stajl.

image100

Min nya karriär som knappdesigner!

image98
Jag har börjat designa knappar som jag ska sälja! Intresserad av att köpa? (Sådana med säkerhetsnål bakom) Tänkte också erbjuda att man kan få knappar med namn på, till exempel till barnens ryggsäckar. Vad tycks, intresserad av att köpa? 29 spänn styck!

Jaha, då var det konstaterat!

Skrev ett inlägg nyligen om att det var slutlattat för min del. Nu står det i Dagens Nyheter om att latte är rena kaloribomben. Den som dricker en latte om dagen med baristamjölk riskerar att gå upp elva kilo på ett år. Men dessvärre gör det ingen större skillnad att byta ut den 2, 6 procentiga mjölken till lättmjölk. Viktökningen blir ändå sju kilo på ett år, enligt experter. För den som dessutom är laktoskänsliga, är lattens intåg i Sverige förödande! Ska du gå med i pulverkaffeklubben?

RSS 2.0