Jag ska till Thailand med min mans chefDet här det snyggaste jag kunde få till när vi skulle ta lite läckra bikinbilder. Jag skyller på linserna som kunde sköljts bort. Hur som helst ska jag till Thailand snart, och ja, du läste rätt. Min mans chef ska med. Vi kommer kanske inte dela rum, men vad vet jag? Det är mycket jag tydligen inte känner till. Fördelarna är att jag kan sätta upp mina drinkar på chefens rum (om han väljer att bo för sig själv), att jag kan få höra skvaller om hur Tommy är egentligen, och om jag är trevlig, även kan bidra till en löneförhöjning. Nackdelarna är att chefens fru har en likadan Barcelonakappa som jag och därför kan jag inte ta med mig min. Dessutom måste jag vara representativ. Du som känner mig, vet att jag inte ens ser skillnad på rödvin och champagne. För säkerhets skull har jag redan börjat söka nya jobb åt Tommy.

Anna P i Uppsala är poppis!

Jag ska till Uppsala och träna. Inte nu, men när jag hinner. Ett namn som har dykt upp vid flertal tillfällen på mitt inlägg Uppmuntra favoritledaren, är Anna P. Blir grymt nyfiken och längtar efter fler bra ledare, så hoppas vi ses snart Anna!

Sista chansen!

I dag drar jag vinnaren i Flowintävlingen (se bildlänk till höger)!
Så om du vill vinna och inte har tävlat, gör det nu!
Good luck!

7 sanningar om mig1. Jag är rädd för att flyga, åka båt, gå till tandläkaren och ta spruta. Ändå har jag fött två barn, hur fan gick det till?
2. Jag och mina syskon delar upp chips i separata skålar när vi ses, vi blir stressade av att inte veta om någon får mer.
3. Jag sover med bettskena, öronproppar och ibland även hörselskydd. (Jo, det är sant)
4. Jag har blandat rödvin och champagne vid ett tillfälle. Alkohol som alkohol, vad är problemet?
5. Jag bäddar aldrig sängen.
6. Jag älskar replikerna i Notting Hill.
7. Jag hatar sanningar och jag är inte gravid.

Om du tyckte att det här var fullständigt ointressant, gå in och skäll på Petra.
Nu skickar jag vidare utmaningen till Tommy, Tyra och Beata!

Lappen som styr vårt livSå här kan det gå när man får barn som inte vill sova. Vi var alltså tagit fram en betygskala på trötthet, där 5 är rena katastrofen, ja, du kan ju läsa själv. När båda är dödströtta, måste vi svara ärligt på vilken siffra vi har.
Den som är tröttast får vila först!

Starkt livsöde som berörI lyrikboken Silverfisken beskriver Sofia Rapp Johansson i detalj hur hon utsattes för övergrepp och misshandel under barndomen. Det är inga svepande omskrivningar, utan rakt på sak, hårt och besinningslöst. Tröstlöst. ”Silverfisken är en av de allra obehagligaste böcker som någonsin getts ut i landet”, skriver tidningen Metro. Om du vill läsa min artikel om Sofia, klicka här! Jag är fortfarande djupt berörd över mitt möte med henne och ser fram emot att se henne i Melodifestivalen ;-)

Ge ut en bok!

Drömmer du om att ge ut en bok? Mitt bästa tips är att bara börja skriva, här och nu. Det är precis som med träning, det handlar bara om att bestämma sig för att göra det och inte ge upp! Tell me, jag vet vad jag pratar om när det gäller båda sakerna. När du sedan är klar med skrivandet kan du trycka den med omslag och hela kittet på Vulkan eller Instant Book.
Det kostar inte mycket! Lycka till och lova att skicka mig ett recensionsex ;-)

Årets outfit på Rosa Bandet galaAlla andra bloggar kör med Dagens outfit och jag tänkte börja med Årets outfit i stället, så jag inte känner någon press när jag aldrig hinner shoppa! I går bjöd min snygga, roliga och framgångsrika lillasyrra Tyra sin slitna, gamla trötta syrra på Rosa Bandet-galan i Globen. Jag hade femton minuter på mig innan dagishämtning att köpa något till kvällen och kastade mig in på Tessie och rev åt mig en klänning (som knappt syns under kappan, jag vet). Sprang sedan till Twilfit och köpte rosa leggings och benvärmare där jag kunde fästa Rosa bandet. Och slutligen in på Indiska där jag hittade hårband.
Tid: 14 minuter, 31 sekunder.
Summa: 1 250 kronor.
Puls: Omkring 180, alltså en bit ifrån max.

Jag är sämst på PlankanFör dig som har hunnit kika i senaste Friskispressen har också sett att jag är sämt på Plankan på redaktionen.
De andra måste ha fuskat, ställt om klockan, inte vet jag.
Jag har klarat 2,35 minuter, ensam, utan utmanare vid min sida. Men frågan är hur länge du fixar?

Scary Cary är favoritledarenEgentligen säger ju bilden allt, så jag borde inte behöva motivera mitt val med ord. Men jag gör det ändå: Cary är galen. Han får mig att skratta, ta danssteg jag egentligen inte kan och han lär ut finska under stretchen. Varje danspass glömmer jag bort hur sopig jag är på koordination och det i sig är värt ett bragdguld.
PS. Tyvärr ser Cary inte alltid ut som på bilden, så ha inte för höga förväntningar. Men han kommer att se ut så när han kör sin föreställning i höst som heter Mitt ståndaktiga tillstånd. Hmm ... Foto: Gösta Elmquist.
Berätta om vilka favoritledare du har här!

Veckans träning, v 44

Måndag: Medeljympa Tina Uppfeldt. Aj, ont i öronen och koordinationsmusklerna.
Tisdag:
Danspass. Absolut, Famehoppet satt klockrent!
Onsdag:
Välförtjänt vila. Mmmm.
Torsdag:
Cykel eller pass. Nej, ännu värre, Cirkelfys med avsvimmad man.
Fredag: Jogga. Va, har jag skrivit så?!
Lördag: Flowin med barnen. Ehh, räcker det inte med att jag lottade ut en?
Söndag: Ladda för en vaknatt.

Nytt nummer i morgon!Missa inte nya Friskispressen som kommer till din träningslokal i morgon!
En av mina favoritgrejor i vinternumret är följande insändare med svar:

Jag föreslår texten Fresh and Sweat or (eller) Freshy&Sweaty som ett komplement till Friskis&Svettis. Texten kan stå på jympatröjor, räddningsvästar, pennor och annat material. Utlänningar förstår dylik text bättre.
Friskismedlem Lars Claessson


Svar från redaktionen:
Vi började genast spåna på hur Friskis&Svettis skulle kunna se ut på följande språk (fritt översatt):
Finska: Terve&Hikinen
Kroatiska: Zdraz&Znojan
Albanska: Shëndoshë&Djersitur
Turkiska: Sağlıklı&Terli
Spanska: ¡Sano&Sudoroso!


Hjälp mig!

Jag har insett att mitt ordförråd suger (sorry, kom inte på något bättre ord) och behöver därför din hjälp. När jag redigerar min deckare inser jag att jag inte haft tillgång till en synomordbok när jag skrev. Ge mig gärna lite förslag på ord att variera mig med.

Chockad:
Smärta:
Förtvivlad:
Förbannad:
Uppgiven:

Tror du boken blir en bestseller?
;-)

När storasyrran är borta ...... kollar jag på tv hela dagen, leker prinsessa och har jättekul med syrrans smyckesskrin. (Inlägget är tillägnat Madde som tycker att det är trist att jag aldrig skriver ur barnens perspektiv.)

Hur jävla ego får man vara?Jag har varit så arg att jag skakat, slagit rekord på min maxpuls och varit en hårsmån från att börja storböla. Scenen utspelade sig för en och en halv timme sedan på barnens eget paradis Junibacken:
Stämningen börjar bli spänd redan i kön till matkassan. Minstingen är arg som ett bi och vill absolut inte stå på samma plats och ha tråkigt. Det tar 20 minuter innan vi får beställa och då är hon utom sig av ilska. Jag köper tre tallrikar med mat och dryck och det går ju inte att bära samtidigt som jag har en sparkandes femtonkilosklump på ena höften. På något sätt trixar jag mig ut med en tallrik, tänker att allt lugnar sig bara hon får sin pannkaka. Kommer ut i matsalen, inser att jag inte ver var min andra dotter är, panik. Massor människor. Precis varenda stol är upptagen, men det är bra hälften som äter. De andra paxar och tittar rakt igenom mig. Och där går jag runt med en skrikande ettåring i famnen och en tallrik med mat som jag håller på att tappa. Det är ingen tvekan om att jag har panik, jag börjar bli yr, svetten rinner. Tror du att någon låter mig slå mig ner, ens för en minut? Nej, du gissade rätt. Jag frågar flera personer om någon stol är ledig vid deras bord, nej. Jag blir vansinnig på människor, hur jävla ego får man vara?

Mina bästa ThailandstipsThailand är underbart och jag har mina bästa tips samlade i ett resereportage jag gjorde för mama för några år sedan. Läs här om du vill drömma dig bort. Vilken tur att jag har listat göra-barn-vänlighet ;-)
Jag är faktiskt snart på väg till mitt favvoresmål i Krabi :-)

Jag sörjer …

… bronset i matlagnins-OS. Tänk alla timmar de kämpat och slitit. Fan. Två OS-guld i rad och nu brons. Men jag tror kanske att de blev lite glada över att de i alla fall hamnade på pallen, för det tror jag inte att de räknade med. Jag uppdaterar när jag har kommit över chocken. Norge vann.

Bra dag i Erfurt :-)

Kocklandslaget, hallå, vad händer? Har aldrig varit med om något hemligare OS i hela mitt liv. Jag har till och med varit tvungen att lära mig tyska för att hitta resultaten på någon krånglig sajt från Erfurt. Dagens Varmkök har i alla fall gått bra, enbart några små missar för Sveriges del. Men en totalseger är kanske för mycket att hoppas på. Det får vi reda på i morgon!

Roligt svar

Ha, ha, fick precis ett roligt svar på Flowin-tävlingen:
Musik, massage,kramar,ledighet och skratt är sån´t som får mig att må bra -liksom träning. Allt detta gör jag för att må bra som äldre (är ännu biologiskt ung). Jag vill bli gammal (en annan dag). Jag vill inte vara förstoppad. Jag vill vara staark som en oxe såväl fysiskt som mentalt. Rakryggad vill jag också förbli. Det finns så mycket som jag vill -och inte vill. Det finns bara en sak som sammanfattar det hela, det heter TRÄNING. En vettig kosthållning är ju inte heller fel. Förresten flowin, vilket påhitt!

Första rapporten från ErfurtKalla Bordet resulterade i guld, guld och silver. Det betyder att det kan bli svårt att vinna totalt.
I morgon avgörs Varma Bordet och sedan vet vi. Sverige har vunnit många gånger och enligt säkra källor är domarna extra hårda mot oss bara därför. Jag säger bara bedömningssporter, suck. Domarna borde inte få veta vilket land respektive bord representerar. Då kanske vi skulle få de där slutgiltiga guldet igen, för Sverige är ju bäst.
För att inte ge dig ångest över att du inte kan laga lika bra som kocklandslaget, presenterar jag i stället en bild på min dotters matsäck. Burkarna kommer från Stckhome.

OS pågår för fullt!I dag avgörs Kalla Bordet i tyska Erfurt, matlagnings-OS. Fick sms av brorsan som rapporterade att han sovit en hel timme i natt. Kalla Bordet är alltså inget sömnpiller om du trodde det. Rätten på bilden är bara en av massor olika moment i Kalla Bordet och det är Tom som har komponerat just den här. Ser enkelt ut ;-)

Veckans träning, v 43

Känner mig seg och väldigt osugen på att cykla den här veckan.
Här är ett preliminärt träningsupplägg som hela tiden uppdateras:

Måndag:
Medeljympa. Japp, avklarat med bravur.
Tisdag: Danspass. Javisst.
Onsdag:
Vila, kanske cykla. Vila.
Torsdag:
Cirkelfys. Blev en joggingrunda.
Fredag:
Powerwalk. Ja, det var kanske att överdriva.
Lördag: Dansa till oljefat. Absolut, och min ettåring gav mögelosten ett ansikte.
Söndag: Vila. Storhandlade, absolut så långt man kan komma från vila!

Hur kunde en vecka som började så bra, sluta så dåligt?

Välkommen hem till mig!

Så här bor jag, eller så här såg det åtminstone ut när jag gjorde inredningsreportage hemifrån.
Normalt sett går det inte ens att se vad vi har för golv, eftersom det är så många leksaker överallt...
Gissa om jag tycker att det är kul med färg?! Behöver du något inredningstips, fråga här under!
(Klicka inte på bilderna om du vill slippa se en större version.)

Hittade precis en länk till senast bidraget från familjen Sarenbrant i inredningsvärlden, klicka här!

Homestyling i lekstuganJag har ägnat helgen åt att inreda lekstugan. Om det ändå vore så väl att det var hemma hos, men icke.
Det här är lekstugan på dagis, vår är fortfarande halvfärdig.
Jag har målat, även schabloner (se bil och sköldpadda), limmat plastmatta, fixat möbler och dörrklocka, postlåda, sytt gardiner med kaniner. Vad tror du, kommer jag få hatbrev på grund av döskallepallarna?

Missa inte tävlingen!Glöm inte bort att tävla om en Flowin, ett perfekt hemträningsredskap.
Ta mig direkt till tävlingen!
Ha en trevlig fredagskväll!

På gång från PumaMorgonen har varit hysterisk, fyra pressvisningar på olika ställen i Stockholm som jag betade av före lunch.
Har sett 2009 års kollektion för Adidas, Peak, Björn Borg, Casall, Diesel, DC, K2 och typ 20 andra märken. Här ovan är två nyheter från Puma, gillade att linnet var assymetriskt i ryggen. Jättesnyggt bakifrån! Löpardräkten skulle kunna efterträda min lilla svarta heldräkt från Pepe Jeans :-) Dagens coolaste träningskläder hade Stella McCartney, fick tyvärr inte med pressbilder!

Snygga underställ


Snart är det kallt igen och dags för skidbacken (snarare pulkabacken för min del).
Helly Hansen har fina underställ, vågar dock inte ta reda på vad de kostar...

Vinn Flowin – effektiv coreträning!Äntligen lottar jag ut min favorit bland hemträningsprylar! (Värde: 995 kronor.)
Jag brukar köra ett pass då och då som tar cirka en kvart.
Själva träningen går ut på att glida på pads fram och tillbaka på en platta (se bilden).
Både roligt, ibland svårt, men framför allt effektivt för hela kroppen.
Läs mer på Flowins hemsida.

Gör så här: Svara här under varför du tränar (eller varför du inte tränar)!
Några utvalda svar tänkte jag publicera i Friskispressen, så skriv gärna vad du heter och var du bor (inget måste).
Tävlingen pågår till 31 oktober och jag har även två tröstpris i form av en vattenflaska i beredskap.
Lycka till!

MBT-skorna får konkurrens!Jaha, här är skorna med inbyggda bollar som höjer din fettförbränning. Aftonbladet har lagt in en alldeles lysande reklamtext på sajten, läs här! Byline: Reebok, det är verkligen journalistiskt. Skorna kanske funkar, men de bygger trots allt på att du måste gå, så träning slipper du inte!

Har precis ätit en ryggsäckMorgonen började med en pressfrukost på Fjällräven där den här ryggsäcken serverades.
Det var inte jag som bakade och jag åt heller inte upp hela, promise! Tog bara en bit av sittunderlaget.


Lurad av vaccinationscentralen?Glöm det där snacket med att man ska vaccinerara sig två gånger inom tolv månader mot Heptatit A för att få 30-årigt skydd. På Norvia påstod de att min Havrix inte längre gällde, så jag besökte då Wasa Vaccination där jag vet att de inte försöker pracka på en dyra vaccinationer. Mycket riktigt, min Havrix från 2001 och 2005 ger skydd i 30 år. Hur många år som gått mellan vaccinationerna spelar ingen roll. Det var länge sedan det ändrades. Är det någon som påstår något annat, försöker de bara lura er på pengar. Varning också för Dukoral.

Jag är försäkrad, eller?Jag hittade mig själv på If:s hemsida, se här! Ser jag inte lite nödig ut?
Jo, och det finns en förklaring. När jag var på väg upp i portuppgången för att ta den här bilden för If, råkade stylisten putta ner barnvagnen för en spiraltrappa ner i källarvåningen. Som tur är låg inte något barn i vagnen, men jag kan lova att det hela blev ett ärende för If. Faktiskt första gången jag behövde använda försäkringen.

Vilken hunk!Den här boken hamnade precis på mitt skrivbord, ett recensionsex som jag har svårt att tro att jag har beställt.
Den kommer att bli en bestseller. Lätt att avgöra efter att ha läst på baksidan:
* Monica gör en murmålning i Horta.
* Porcupine är lika giftig som den ser ut, ändå höll den på att hamna i stekpannan.
* Tommy Byggare i Herrljunga har gett indianpojkar snickarmössor.
Funderar på en utlottning, anmäl intresse!

Hasseludden – mitt andra hemDen här lilla sötnosen fick inte vara med på Sveriges bästa spa i helgen. Men jag fick.
Det finns inget som slår Hasseluddens varma källor och härliga pool. Maten och rummen är väl inget man skriker av glädje när man ser. Faktum var att mammas rum till och med luktade härsket bajs när hon öppnade dörren. Jag förstår att odören måste ha gjort henne riktigt illa däran, för det första som händer är att hon travar rakt in i killarnas tysta omklädningsrum. Hon sätter sig och börjar tvaga sig och plötsligt kommer två nakna män gåendes och försöker förskräckt dölja mittenpartiet med sin flätade korg när de ser mamma. På vägen ut skrämde hon ytterligare en man som bad om ursäkt över att han gått fel. Ha, ha, underbart!

Veckans träning

Måndag: Cykla över sprucken Tranebergsbro till jobbet och hem 40 min.
Tisdag: Danspass eller medeljympa. Blev skivstångspass.
Onsdag: Hetscykla till jobb och dagis. Absolut, även till Fjällrävens pressfrukost.
Torsdag: Pressvisningsdag, vilket innebär att gå och gå. Hinner inte träna. Powerwalk på kvällen.
Fredag: Jogga rundan i skogen, cirka 20 min. Blev ett pass Flowin i stället.
Lördag: Ingen träning. Verkligen inte.
Söndag: Jogga+Flowin. Buh, blev ingen träning.

Nu bjussar jag på mig rejält!Så här i Mamma Mia-tider tänkte jag bjuda ut mig helt för dig som missade min 30-årsfest. Då sjöng jag en hyllningssång åt brorsan som precis vunnit Årets kock och syrran som vunnit Peking Express. Jag är för dagen utklädd till Marilyn Monroe. Tyvärr (eller kanske tack och lov) är inspelningen usel. Men man hör i alla fall. Om det faller dig i smaken är det bara att kopiera texten och skriva om lite, så har du en egen hyllningslåt till någon! Här är texten:

Tom du e ju bäst. Det är ingen tvekan. Det som du har gjort. Är så väldigt stort
Precis som du Tyra. Ni bara går och vinner. Själv får jag stå här. Fast jag vill va där

Vinnarna tar allt. I skuggan är det kallt. Jag vill ju vara me, men får stå breve

Jag är för gammal för att slå igenom. Min märgpipa är skör, ja, syltan smakar smör.
Ja, Matlagning är kört. Kanske hellre teve? Nej, inte heller det. Widescreenen gör mig fet.

Och tyras äventyr, det gör mig bara yr. Lifta tusentals mil. Inget för en stofil
som inte vågar nåt, knappt nämna Aeroflot eller att åka bil med nån som byter fil.

Nu på Årets kock var jag väldigt nära att få äta gott, men någon sa stopp.
Toms vinnarrätt dominerade fett. Själv fick jag gå ut för maten den var slut

Men korvgubben blev glad. Han fick en lyckodag. Juryn fick kämpa på
Sex rätter var det då, du blev bedömd av dom. Alla bara skrek Tom
Han är ju oslagbar, brås han på sin far?

Och människor som jag som står vid sidan av. Hungriga och små
Kan knappt ens förstå. Det som ni har gjort ar ju helt fantastiskt
Måste bara få utbrista i ett vrål The winner takes it all.

Förstår du inte ironi, fattar jag om du tycker VÄLDIGT synd om mig nu.
Trevlig helg på dig, kram :-)
PS. Gösta, jag utgår ifrån att du kontaktar Bertan omgående nu när filmen är offentlig.

Så slipper du p-bot!

Snackade precis med brorsan som satt och körde bil på E4:an.
Tom: Helvete, jag har fått en p-bot.
Sofie: Upptäckte du det först nu?
Tom: Ja, oj (skratt)!
Sofie: Vadå?
Tom: Jag satte på vindrutetorkaren och nu försvann den!

In på bara skinnet

Petra har skickat mig en utmaning som hamnar ganska ordentligt utanför träningsämnet. Men, vadå, smink är ju också en del i vardagen, så shoooooot!

Sminkar du dig varje dag? Verkligen inte (förlåt, kära kollegor!).

Hur mycket tid lägger du på att sminka dig till vardags? Noll till fem minuter.

Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad? Förra månaden rök 550 spänn från kontot raka vägen till Face. Ändå fick jag typ bara två miniburkar och en pensel. Men de är fina!

Föredrar du budget eller lyx när det kommer till smink? Absolut inget budget. Köper bara dyrt, men slår man ut det på de år sakerna räcker, blir det billigt ändå.

Vad använder du för smink till vardags? Foundation, rouge, ibland blå-under-ögonen-kräm som blev en ny revolutionerande upptäckt häromdan och anledningen till den dyra notan på Face. Ibland ögonskugga och mascara. Kajal bara om Gösta jobbar. ;-)

Om du fick välja endast en produkt, vilken skulle det vara? Min Face-liquid foundation och mascara från Lancôme (kan tydligen inte räkna).

Vill gärna skicka vidare den här utmaningen till Sara, Tyra, Tommy och Stefan - och självklart alla andra som är sugna på att blotta sina sminkvanor...

PremiärdagsI dag ska jag gå på premiären av Onkel Vanja på Dramaten.
Pressbilden ser ju inte särskilt uppiggande ut. Över huvud taget skrämmer Dramaten mig.
Kommer jag att fatta något? Vad händer om jag somnar?
Kommer de lösa skotten som förekommer i föreställningen träffa mig?
Om jag inte bloggar efter det här, har du i alla fall fått svaret på sista frågan.

Veckans träning

Så här tänkte jag att min träningsvecka ska se ut och de två första dagarna kan jag bocka av som genomförda.

Måndag: Cykel till jobbet och tillbaka, 40 min. Gym 20 min.
Tisdag: Medeljympa.
Onsdag: Cykla till jobbet.

Torsdag: Cirkelfys, stenhård uthållighetsstyrketräning. Jag är nästan död.
Fredag: Ev tennislektion, annars vila. Vilade.
Lördag: Simma 1000 meter. Simmade 500 meter+körde Zenergy.
Söndag: Simma eller vila. Simmade 500 meter.

Mätt av träning

Jag blir mätt av träning, konstigt nog. Tycker att jag borde bli hungrigare, men det är precis tvärtom. De dagar jag cyklar till jobbet är jag mycket piggare och inte alls lika sugen på kaffe/macka. Likadant när jag kommer hem på kvällen. Hungern skriker inte i kroppen på samma sätt när jag har tagit ut mig fysiskt. De dagar jag har tränat blir jag inte alls lika godissugen på kvällen. Det är kanske det som är lösningen på tidigare inlägg!

Allt kvällsätande

Som småbarnsfamilj äter vi middag klockan fem, då partyfolket precis har avrundat sin lunch. Problemet med en tidig middag blir då att jag går och småäter precis hela kvällen. Dels för att jag är hungrig, men framför allt för att jag är trött. Äta för att orka, liksom. Det kan vara allt från frukt till te och macka och i bästa fall godis om någon av oss orkar gå och köpa. Men egentligen vill jag inte att det ska vara så här. Någon som känner igen sig eller har tips på hur jag ska sluta?

Lekplatsen i Bromma under all kritikFrån egodag till motsatsen. Tog barnen till Lekplatsen i Ulvsunda, Bromma. Det är en inomhuslekplats med bollhav och klätterställningar. Roligt för barnen, själv hade jag behövt Climacoolkläder och hörselskydd. Vi var helt ensamma till en början. Stället är rätt litet, så det var skönt att inte behöva trängas. Problemet var personalen. Kvinnan som jobbade där var så total oserviceminded att jag måste åkt på minst hundra gråa hårstrån på grund av henne. Hon satt och bråkade med någon i telefon och även om mina barn stod och grät av hunger vid kassan och hon satt precis bredvid, brydde hon sig inte. TIll slut fick jag fråga om det gick att beställa nåt och när hon väl tog emot beställningen, struntade hon i att fixa ordning korven. Sex arga och desperata ögon från oss hjälpte henne på traven. Nonchalansen bara fortsatte, skulle köpa pannkakor som dessert, men då stod hon och tjafsade utomhus i telefon för att sedan börja röka. Jag var så sugen på att bara gå därifrån och skita i att betala, skulle velat se hennes reaktion om vi bara gick ut. "Hallå, ni har ju inte betalat!" Då hade jag svarat: "Nej, jag vet inte hur er kortmaskin fungerar, det är därför!"

Hur gör du med sjuka barn?Med alla otrevliga kräksjukor, dubbesidiga öroninflammationer och förkylningar får jag lätt bacillskräck. Förra året startade jag Facebookkgruppen Utrota vinterkräksjukan, men tror inte att jag lyckats. Nu undrar jag hur du gör (svara ärligt!). Lämnar du snorig barn på dagis? Vågar du umgås med förkylda barnfamiljer? Får dina barn leka med andra dagisbarn där det härjar kräksjukor? Det vore bra om någon svarade, så jag får lite perspektiv. För jag vågar ingenting och då blir man lätt en eremitkräfta till slut. Kanske är det just därför jag hinner blogga.

Söker dig som har något speciellt!Jag söker  roliga människor som kan tänka sig att vara med på bild och berätta om sin träning i Friskispressen.
Förutsättningar: att du tränar på Friskis&Svettis. Att du har något speciellt som gör dig spännande att plåta. Illustrerar med ett exempel ovan, det är Karin som har en härlig tatuering! Ålder och träningsform spelar ingen roll. Tveka inte att höra av dig till mig eller tipsa gärna om någon du tycker skulle passa.

Längtar efter egodagen!

I morgon är jag ledig och då ser schemat ut så här efter en oerhört lättsam och smidig dagislämning:
09.08 Kaffe latte med kompis på Gateau (skvaller om journalistvärlden)
10.00 En timmes massage/kotknäckeri (stel som en stelopererad)
11.00 Nödvändig klippning hos frisör (någon som har känt på Svinto?)
12.00 Hungrig, lunch på Fröken Nilsson (helst inte bläckfiskpasta)
12.30–13.59 Skriva en grymt bra deckare (kanske inte hinner klart!)
14.00 Hämta barnen och ta med dem på fredagsöverraskning (gillar barn after work på berns?)
Har du några synpunkter eller förslag på andra aktiviteter? Har några minuter över mellan 08.45 och 09.08!


Cirkelfys – kämpigt pass!

I dag testade jag en nyhet på Friskis&Svettis, Cirkelfys. Man kör en övning med till exempel skivstång eller bosuboll i 45 sekunder, sedan byter man till nästa osv. Snacka om uthållighetsstyrka, perfekt för mig. Ledaren förvandlas till en slavdrivare som springer runt och påpekar att knäböjen inte är tillräckligt djupa och så. Man vågar inte bryta, hur jobbigt det än är. Det är alltså gruppträning. Funderar på att lägga in det här välbehövliga passet som tradition på torsdagar.

Kampen mot bröstcancerDet här är Yvonne som har tränat hela sitt liv och plötsligt en dag hittade en knöl i sitt bröst.
Ingen snäll och ofarlig knöl.
Jag träffade henne och intervjuade och fotade till ett tidigare nummer av Friskispressen.
Hon hade aldrig tidigare visat sig utan peruk. Vad tycker du om bilden? Vad väcker den för känslor?
Om du är nyfiken på reportaget, läs här!
Blogg-Beata håller på med en Rosa Bandet-insamling (bra jobbat!) , gå in och stöd här!

Så här äter du gratis lunch!

Bestäm träff med en kompis och säg att du ska bjuda på lunch. Sen när ni väl står vid kassan och det är dags att betala, hittar du inte ditt VISA-kort. Kassörskan ser stressad ut och kön ringlar sig lång bakom er. Vad gör då kompisen? Självklart fiskar hon upp sitt kort och säger att det är lugnt. Och så skrattar ni lite åt det hela och du lovar att bjuda nästa gång. Precis det testade jag i dag och det gick alldeles utmärkt! (Förutom att jag fortfarande inte har en aning om var mitt VISA-kort är, hjälp!)

RSS 2.0