Nu är det gjort :-)


Tänk dig en knäpptyst kyrka. Sjuttio personer sitter och tittar förväntansfullt på dig. Organisten börjar spela ett intro på en sång och du har ingen aning om när du ska börja sjunga. Sedan inser du plötsligt att du står där och sjunger. Du ska hålla reda på texten, ha kontakt med publiken, inte tappa rösten, ha ett samspel med pianisten och helst stråla av inlevelse. Hjälp! I söndags stod jag precis i den situationen i Oscarskyrkan på Östermalm. Min fantastiska gudson Mandus döptes och jag sjöng Det vackraste och En värld full av liv för honom (och 70 andra). Jag tror att det kommer att dröja länge innan jag gör om samma sak, även om det var en stor ära att få frågan. Hjärtklappningen börjar lägga sig nu, tack och lov. :-)
Foto: Svante Sjöstedt

En trasig dockvagn går bra!


Leksakshetsen i vårt land får mig att må illa. Det finns inget som säger att många saker ger lyckligare barn. Kanske är det till och med tvärtom. Bättre att visa kärlek än att kompensera med prylar. Min tjej på bilden här lekte som en galning med en halv dockvagn hemma hos mormor och morfar. Kreativiteten flödade!
Jag är inte bättre än någon annan, mina barn är bortskämda. Funderar på att skänka saker som de inte behöver till något barnhem, sjukhus eller familj som har det dåligt ställt. Vet du någon, får du gärna tipsa!

Män kan visst amma!

Här är bildbeviset:


Turturduvorna som disktrasa!


Träna på arbetstid – hela dagen!Fick precis nya I FORM där chefredaktör Karen Lyager Horve skriver i sin ledare om min mans snurriga kontorsstol. Jag och Karen träffades på en resa till Toscana och hon blev nyfiken på Tommys träningsprojekt på arbetstid. Tidigare blogginlägg om cykeln på jobbet hittar du här!

– Jag klarade det (nästan)!


Läs här hur det gick för Tom att gå ner sex kilo på sex månader.

Sommarens finaste bild – censurerad


Äkta kusinkärlek när den är som kärast. Det råder delade meningar om man kan visa små nakenfisar på nätet. Jag tycker att man inte ska det även om det såklart är hur naturligt som helst. Vad tycker du?

Grattis, min duktiga triathlet!


I dag har min man haft egentid och roat sig på följande sätt: Simning 1500 meter, cykling, 4 mil och löpning, 1 mil. Resultat: 2 timmar och 30 minuter. Jag är djupt impad och kan lova att jag aldrig någonsin skulle komma på tanken att göra samma sak!

Jag sjunger ut!

Jag ska sjunga på min gudsons dop om en vecka. Eller inte. Avgör du:”Mamma, jag saknar Saaben!”

Barn är inte lättflirtade. I somras bytte vi ut vår Saab mot en ny nyckellös hybridbil med tre motorer och flera andra trevliga finesser. Ändå har femåringen gnällt hela sommaren:
– Mamma, jag saknar Saaben, var är den?


Flygande yoga har kommit till Finland!

Anti gravity yoga är poppis i USA:

Och trenden
har smittat av sig på Finland:

Ska man skratta eller gråta?

Gissa om jag blev förvånad när jag såg Expressens bilaga GI hälsa i dag (till höger) och inser att de snott hela min idé som jag började med för flera år sedan på Friskispressen (till vänster). Har inte bestämt mig för om jag ska skratta eller gråta:


Vilken träning vill du läsa om?


Jag har hand om hälsa på amelia, vilket även innebär träningsreportage. Så nu undrar jag vad du är intresserad av att läsa? Vill du ha övningar att göra hemma, tips på nya träningsformer eller veta hur kändisar håller i gång? Berätta gärna hur gammal du är och om du brukar läsa amelia eller inte! Stort tack!

Gör det själv: kötthatt

Folk som gör sina egna kötthattar var det knäppaste jag sett idag:


Min midja är en hälsorisk!


Om en kvinnas midjemått är över 80 cm, är det lika med risk för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Jag mäter och ser att resultatet blir 81 cm. Det känns ganska märkligt att det skulle kunna vara farligt. Nu är det visserligen helhetsbilden som är viktig – om man också har högt blodtryck, höga blodfetter osv. Så deppa inte ihop om du ser ut som jag!

Gröna Lund behövs inte …

… för att barnen ska vara nöjda, se själv:


Jag lider av posttraumatiskt semester-syndrom

Symtomen är följande:
• Koncentrationssvårigheter. Du klarar inte av att jobba när solen skiner.
• Utmattning. Det enda du tänker på är kaffe.
• Blodsockerfall. Arbetsdagen måste avslutas med en stor milkshake.

Behandling:
• Absolut bäst: Ta semester.
• Kortsiktig medicinering: Champagne.
• Långsiktig rehabiltering: Hård löpträning.

Hoppas att du tycker synd om mig. Kram :-(

Vi har köpt pool!


Storleken har ingen betydelse, du vet...

Charterbolagets bluffbeskrivning

För dig som missade artikeln i Aftonbladet i onsdags om Greklandsresan, klicka här!

Jag har sett Luftslottet som sprängdes


I går var jag på testvisningen av Stieg Larssons trea, Luftslottet som sprängdes. Och jag gillade den! Jag tycker böckerna är grymt bra och jag gillade filmen Män som hatar kvinnor. Den absolut bästa skådisen är utan tvekan Noomi Rapace, sedan tycker jag också att Edvins pappa på min dotters gamla dagis också gjorde en bra roll som Salanders läkare. För att inte tala om han som spelar Peter Teleborian, han var riktigt bra. Sedan varierade kvaliteten. Salanders advokat tyckte jag inte kändes trovärdig och rätt för rollen, men hon växte mot slutet av filmen. Niedermann var en stor besvikelse rent utseendemässigt, en tydligt blonderad man med mörka ögon som spelade albino?! Storyn var bra, även om en hel del var ändrat från boken. Helt klart sevärd!

Den här affischen förföljer mig:


Vi skrattade gott åt den här affischen i Grekland och nu är den placerad överallt på hemliga ställen i mitt hem. Det beror på att min påhittige bror var barnvakt i helgen och hade god tid på sig att genomföra sin kupp.Tejpen sitter som sten, så jag pallar inte ens att ta ner dem. Att hans ens orkade ta med sig dem från Grekland är en bragd bara det... Har du förresten läst om Greklandsresan i dagens Aftonbladet?

Skynda dig att fynda Stella McCartney!


Ett väldigt bra motivationsknep för att komma i gång är att köpa nya träningskläder. Då kommer du garanterat träna åtminstone en gång! I dag fyndade jag Stella McCartney-linne och brallor på Adidas vid Hötorget. Halva priset. Linnet på bilden fanns det kvar några stycken av. Det kan man förstå, enligt min man, som på allvar trodde att jag hade kommit hem med en funktionärsväst från Stockholm Triathlon.

Grattis, Hello Kitty-älskare!


Till hösten kommer Brio med en helt ny kollektion och jag måste medge att spisen var supersöt. Ikea har också lanserat en ny barnspis, på tiden när man ska fostra nästa generations Årets kockar!

Vad är det för fel på skitfit?


Jag sa till min man att han såg skitfit ut och insåg så här i efterhand att det lät rätt sjukt. Så nu vill jag veta vad du tycker om skitfit, eller om du har några andra trevliga uttryck att bjussa på?

Jesus, jag hänger på korset!


Underbar bild av Lollo från gårdagens bröllop, särskilt med tanke på att hon inte hade en tanke på bakgrunden. Jag tycker att jag ser grymt avspänd ut trots att jag har tagit över Jesus plats vid korset.

RSS 2.0