Vissa mammor beter sig som idioter

I dag var jag inne i en exklusiv skobutik på studiobesök/span efter reafynd och hittade två helt fantastiska klackskor som jag ville prova. Problemet var att det bara fanns tre fåtöljer i hela butiken och två var upptagna av uttråkade barn i typ sex-åttaårsåldern, medan den sista förstås ockuperades av den översminkade mamman med Canada Goose-jacka och narcissistiskt personlighetsstörning (överdriven känsla av betydelse och överlägsenhet). Så vad tror du händer? Ja inte fan var det någon som flyttade sig, utan jag fick stå och vingla/småhoppa på skyhöga 2000-kronorsklackar och nästan bryta både fötter och klackar när jag provade. Givetvis skickade jag tydliga hatblickar till kvinnan, men med tanke på hennes diagnos, märkte hon inte ens att jag fanns.

Lindas spökshow var grymJag är mållös över att man kan vara så grym på scenen som min kompis Linda Hedberg. I en timme underhöll hon oss i dag med spökhistorier , sång och humor på Klara soppteater. Jag visste förstås redan innan att Linda är bäst, men att jag skulle sitta och rysa av obehag över de storys hon drog hade jag inte förväntat mig. Håll utkik och boka bord (soppa ingår i biljetten) om du ser Spökhistorier för vuxna dyka upp på programmet igen i vår. Du kommer inte ångra dig. PS. Den snygga killen på bilden ingår dessvärre inte i priset, men med lite tur hamnar du vid samma bord. Hälsa från mig i så fall!

Hittade min dotter i pappersinsamlingen


Hann aldrig läsa DN i går, så jag missade helt reportaget av min mamma.
Man borde ju inte kunna undvika ett helt omslag på sin egen dotter, men jag kom aldrig så långt.
De flesta morgnar finns det inte en chans att jag hinner läsa ens förstasidan på huvudtidningen...

Jag har befodrats!Morgonen började med ett glädjebesked, jag är nu mera delansvarig på Friskispressen när det gäller följande uppgifter:

• Hämta posten i postfacket varje dag (ej frankera eller lämna post).
• Inhandla tvål, disktrasa och diskmedel (ej maskindiskmedel).
• Ta hand om pappersåtervinningen (vika kartonger, gå ner med dem på kajen).

Vill du gratulera, kan du skriva något spontant under kommentarer.

Kvällstidningarna har gjort det igen

Jag blir så upprörd när jag läser Hannah Graafs blogg, där hon berättar om drevet mot hennes syster som opererats för hjärnblödning. Läs här! Det verkar (fortfarande) inte finnas några gränser för vad journalister gör för att få en säljande löpsedel. När min syrras kompis blev mördad, blev hon uppringd flera gånger av samma reportrar trots att hon sa att hon inte ville prata.
Jag har jobbat på Expressen och Aftonbladet och tyckte att mycket var roligt, men gillade aldrig katastrofjournalistiken, att ringa upp anhöriga till offer och fråga hur det känns. Den frågan känns fullständigt absurd och idiotisk och borde föbjudas.
Minns en gång då jag som praktikant på Expressen vägrade att åka hem till Carola och Runar klockan sju på morgonen och fråga om deras bostadsköp. Nervöst hänvisade jag till yrkesetiken, att man inte ska behöva göra förödmjukande uppdrag. Det är bara ett exmpel på sådant jag inte vill göra. Allting skulle lösa sig om människor inte ville läsa om andras olycka.Att bjuda Årets kock på mat

Det önskar man inte ens sin värsta fiende.
Men där hamnade jag i dag (mitt eget fel).
Höll på att bita tungan av mig efter att jag föreslog middag hemma hos mig.
Bjöd på en egenkomponerad rätt bestående av aubergine, fänkål, rödlök, vitlök, röd parika, zucchini, oliver, fetaost, pinjenötter, olivolja, färsk rosmarin. In i ugnen på 200 grader tills det för en trevlig grillyta. Sedan toppade jag med parmaskinka och rivet citronskal.
Jag frågade typ fem gånger om det inte var jättegott och Tom hummade ja varje gång ;-)
Själv ville jag bara dra ett äkta Notting Hill-skrik av glädje, men sansade mig.


Bra kämpat Tom Sjöstedt!Cirkelfyspasset gick strålande. Det är så grymt bra träning. Du borde testa om du inte har gjort det. Tror att Tom blev rätt chockad över hur jobbigt det kan vara att besöka Friskis&Svettis. Men nu har jag sett till att han är fast där. Även kockar behöver röra runt i grytan!

Ända upp till taketDagen har gått i irritationens tecken. Börjar det dåligt, har det dessvärre en förmåga att fortsätta illa. Men det var desto trevligare att komma hem och slå duplorekord med barnen. Den här bilden tas sekunden innan vi alla får ta skydd för tornet som flyger mot oss. Ganska stolt fyraåring va?!

Jag är arg som ett bi

Vill bara varna alla stockholmare. Snart reser jag mig ur kontorsstolen, tar min prickiga ryggsäck över axeln och går upp på S:t Eriksgatan för att handla lunch. Jag är riktigt förbannad just nu och kan inte lova att jag inte går bärsärkagång. Vad gör man när man har lust att slå sönder något? Träning brukar funka, men i dag hinner jag inte. Fan.

Nu får det vara nog, Stefan Holm!Ursäkta, men snart får det räcka. Inte nog med att Stefan Holm tar OS-guld, han får också världens sötaste barn. Såg Stefan och Melwin i den här annonsen från sortera.nu. Men jag fattar inte var afrokrullet (så sött!) kom ifrån? Mamma Anna har väl spikrakt hår, vad jag minns. Det måste vara Stefan ännu en gång som går och bär på oanade talanger. Du slutar aldrig överraska mig, Stefan! (Kom nu bara inte och säg att det inte ens är Melwin på bilden.)
UPPDATERING: STEFAN HOLM DEMENTERAR:
Nej, det är inte min son på bilden - även om du inte är den första som tror det :-)
Min är ännu sötare ;-)

Inget för dig med tinnitus eller inkontinens

Har precis varit på ett lunchjympapass med Robert Granat. Han är poppis, stora salen var fullsmockad. Det förstår  jag, han har allt man kan önska av en ledare; YMCA-fri musik, enkla, effektiva rörelser och en enorm karisma. Egentligen skulle jag gått på dans, men tänkte om i sista sekund. Jympa är trots allt mer allsidig träning. Nu efteråt kan jag konstatera att det bara finns två skäl till att jag borde passa mig för Robert:
1. ÖVERDOSEN HOPP OCH BENBÖJ. Eftersom jag fött två barn borde jag förr eller senare drabbas av inkontinens och då ska man vara försiktig med hopp. Och jag vill knappast skynda på processen.
2. HÖG VOLYM. Med två falsettskrikande barn hemma, har jag redan problem med ringningar och sus i öronen. Och eftersom ljudmätaren stod på varning under typ hela passet, måste jag i så fall överväga att ta med hörselskydden.
Sammanfattningsvis skulle jag vilja tipsa alla killar om det här passet. Ska du testa jympa en enda gång i livet, så ska du gå på Roberts pass. Ser du någon med gula hörselskydd, kan du ju vinka!

Till Petra – en trogen läsareBilden på de här underbara skorna från Old Soles tillägnar jag leopardmönsterälskaren Petra som har en jättebra blogg och som troget följer min blogg och ofta skriver trevliga kommentarer. Det uppskattas verkligen! Jag är lite osäker på din storlek Petra, tror du 22 blir för litet ;-)

Dagens aptitretareMan får inte vara för finkänslig som förälder. Det är alltid härligt att få pussar av barnen och jag tycker vi ska stanna just där och absolut inte spekulera i vilka skålar som har slickats minuten före. Som tur var tog jag den här bilden och kunde då avböja eventuellt gos av såväl barn som hund.

Nu är de beställda!De här underbara stövlarna såg jag på en pressvisning och sedan har jag aldrig mer sett dem. Ingen butik i Stockholm valde att köpa in dem. Men nu hittade jag dem för halva priset på puma.coms onlineshop. Så det var ju bara att beställa, jippie!

Vill du läsa min deckare?

Drömmen är att bli Sveriges nästa deckardrottning. Men hur ska jag få förlagen (som knappt ger ut några debutanter av alla tusentals manus de får) att förstå att de ska satsa på just mig? Jag har tagit mig förbi första spärren, att få förlagen att åtminstone läsa boken och ge en bedömning. Faktum är att jag till och med fått bra kritik. Men bra räcker inte, det måste vara bäst. En idé är ju att skaffa läsarna först och sedan boken. Vad tror du om det, skulle du vilja läsa? Make my day :-)

Jag har fått 24 timmar!

MIn mamma, pappa och lillasyster har gett mig och min man ett dygn – UTAN barn!!! Vad gör man då, panik?! Springer ärenden, storhandlar, tränar, går till frissan, städar, går på massage, ser bio och hänger på en bar... eller så gör man som oss – INGENTING. Så helt bedårande underbart!
Ingenting går till på följande sätt: boka hotellrum, köp massor med godis och titta obegränsat på tv. Kanske låter som en självklarhet, men inte för småbarnsföräldrar. Ha en trevlig lördag du med!

Muskulös på en minut!Mitt absolut bästa tips för dig som behöver snabbtrimma kroppen är att hoppa i skidåkaren Fredrik Nybergs gamla kroppsstrumpa med inbyggda muskler. ”Musklerna” fungerar som extra skydd för portarna i backen, men användningsområdet kan spridas och fungera i följande sammanhang:

• Under partyoutfiten, särskilt då du är omgärdad av stilettklackar som är på andra ställen än golvet.
• Dagishämtning av arga och sparkande barn.
• Arbetsklädsel för P-vakter (som behöver inge respekt).

Har jag glömt något, är det bara att fylla på!

Tränar som aldrig förr!Jag vet inte om jag ska tro på mig själv när jag radar upp veckans träningspass på löpande band (ja, alla är genomförda):

Måndag: Flowin med min personliga tränare Kenza, 2 år.
Tisdag: Danspass med favoritledaren Scary Cary som har en egen show på Mosebacke. Bara namnet, ”Mitt ståndaktiga tillstånd”, säger väl att det bara är att boka biljett med en gång.
Onsdag: Tio minuters snabb-Flowin hemma.
Torsdag: Cirkelfys med No Mercy-Göran.
I dag: Danspass med en tjej som heter Therese.
Lördag och söndag: Kan jag få vila med gott samvete, tack?!

Som du frågar får du svar!

Här är en mailkonversation mellan min man och mig.
Det är intressant att se vilken skillnad det bli på svaret beroende på hur man ställer frågan:

Tommy:
Hej! Funkar det att jag plockar upp dig vid jobbet runt 16.30?
Så åker vi till familjen Mella?
KRAM

Sofie: Ja, men innebär det inte bara att sitta i långa köer?
I så fall är det mycket bättre att ses en helg.
Tror inte att barnen orkar så mycket trix på vardagar.

Tommy: Okej, jag vänder på frågan, med eller utan dig? Jag kommer att åka. Puss

Sofie: Och vad spelar det för roll, ska vi boka platser?
Kan vi ta det i kväll?
(Använder bara samma ton som du)

Tommy: Jag älskar dig mitt underbara hjärta. Du är mitt allt. Utan dig kan jag inte leva.
Vill du underbara hjärta följa med till Mellas och se deras hus? Det är nog inte så farliga köer vid 16.00 tiden.
Jag är hemma hela den dagen för att jag följer med våra älsklingsbarn på Mora Träsk. Sedan skulle vi kunna hämta dig utanför dörren på Friskis.
Vill du vara så underbart snäll att följa med? Det skulle göra vår dag fullständig.
Din för alltid,

Sofie: Tack, det är en ära för mig att få följa med, jag kanske kan komma loss lite tidigare, så vi slipper de värsta köerna?
Vore superkul att se deras hus och få vara med dem som betyder mest för mig (min familj).
Puss :-)

 Följ min blogg med bloglovin

Ny design igen!Kul med ny bakgrund, den senaste var too much.
Det spelar ingen roll om man inte fattar att det är jag på bilden.
Se det som en tapet!

Tre barn är statusHar du också bara två barn? Då är du så himla ute. Se dig omkring, det råder trebarnshets. Min kompis som jag skulle luncha med i dag är på väg till förlossningen för att föda nummer tre. Hon är helt rätt och jag är bara en vanlig ohet tvåbarnsmamma. Tre barn är status. Chefredaktören på mama och Family Living har ju tre barn och det är kanske hon som lägger ribban (och därför är orsaken till att många frågar mig om vi ska skaffa en trea). Skämt å sido, jag är superimpad av alla som har många barn för sanningen är den att jag inte ens vet om jag skulle klara av tre kids. Jag vill inte skaffa fler bara för att. Jag vill i så fall längta efter en till, samla kraft och mod. Ha tid och lust till ytterligare en familjemedlem. Inte producera  en till för att många andra gör det. Så just nu tänker jag fortsätta mitt oheta tvåbarnsmammaliv. Så det så.

Kontorsstolen som tränar digSå här ser min mans kontorsstol ut. Han beställde en motionscykel utan styre, så han kan sitta och trampa på arbetstid. Hans plan är att cykla jorden runt (samtidigt som han får betalt) och jag måste säga att jag blir lite avundsjuk. Jag som ändå jobbar på en träningstidning borde väl få ha något liknande i mitt rum? Nähä, inte det.

Min favoritsidaJag brukar göra den här plocksidan med färgtema. Det är så roligt att leta snygga, bra och roliga prylar. Har du något tips på måste-ha-prylar till träningen, tveka inte att höra av dig!

Snart sitter den här på väggenJag fick en förstoring i födelsedagspresent och tänkte mig den här bilden i en gånger en meter bakom soffan. Ler varje gång jag ser den. Har precis varit på mitt sedvanliga danspass på tisdagar och känner mig godissugen och väldigt sugen på att pussa på min söta tjejer. Men i stället ska jag duscha och fokusera på min text om thaiboxning som du kan läsa om i nästa nummer.

Min personliga tränare


Här är min personliga tränare Kenza som körde ett hårdpass med mig innan hon gick och la sig. Flowin är perfekt för en snabbgenomgång av musklerna och omåttligt poppis bland barnen. Jag får slåss om att få en plats på mattan. Kvällens fuskträning ser jag som en uppvärmning inför danspasset i morgon. Ha en trevlig kväll!

Grattis Torbjörn Spindel!Det är klart att din snart nioåriga son vinner den rosa fotbollen!
Här är pappa Torbjörns motivering:

Den bollen måste min 8-årige grabb få när han fyller 9 sista Januari.
Gissa om han skulle bli kung på fotbollsträningen, han älskar rosa.
Rosa tröja, rosa kalsonger och en rosa boll, kan det bli bättre.

Godissuget har slagit till (igen)Jag lider av måste-ha-godis-efter-lunchen-och-ända-fram-till-läggdags-syndromet. Är jag ensam om det? Blir inte bara småkär i godiset, utan även i de här pappersvikskålarna som jag hittade på Formex. De kommer från Basander Lundin Design. PS. Är det någon annan vuxen människa än jag som fortfarande helst vill dela upp godiset i en egen skål? Så man kan äta i sin egen takt utan att riskera att få mindre än någon annan.

Ingen tror mig …… men det är faktiskt jag på bilden. När jag kom tillbaka till jobbet efter den här plåtningen, fick jag (nästan) ta i hand och presentera mig. Kollegorna trodde först att jag var en trettonårig praktikant. Tänk vad mycket en plattång kan ställa till med!

Kan du den här?Urstäkta, men jag måste dra en gammal vits (enbart för att jag har en så passande bild):
Vad kallas barn som växer upp utan trådlöst internet?
Om du inte svarar här under, så utgår jag från att du inte kan ;-)

KalasfinHar precis lämnat den här fin Pippitjejen på kalas.

Hetsig stämning på vuxendagisMåste börja med en bild på en kille som jag inte har en aning om vem det är.
Men ser man ut så där, måste man vara med på bild.


 
Bra satsat, men nära skjuter ingen golfboll, eller hur var det nu igen Tom?Maria var mer pricksäker med kommentarer än med geväret. När Tom klagade på att det var något fel på siktet, hör man Maria utbrista: ”Skjut nu för fan och håll käften!”Jättebilbana blev en svettig kamp som Tommy vann efter hård duell med Maria.Tommy var för stark för shuffleboard, så tjejerna tog hem den matchen.Middag på Folkbaren på Söder. Jag ser glad ut fast jag stod för kvällens kommentar till servitrisen (trodde att jag pratade om en kötträtt):
Matkunniga Sofie: Choucrouten, är den mer eller mindre rå?
Servitrisen: Äh, det är ju surkål, den går ju inte att göra på så många olika sätt...Tommy ger igen för att jag tog bild på mig själv och kaninmannen!

Har du åderbråck?När jag äntligen gör mig till och piffar upp mig lite inför kvällens familjedrabbning på Ballbreaker, vad tror du jag får höra då när min man tittar på mig?
– Vad är det där, åderbråck?
– Nej, det är bara mina fina (tycker jag) strumpbyxor från Twilfit!
Kanske lika bra att fortsätta med pösiga mjukisbrallor jämt, så han känner igen mig.

Tom blir hånad i AptvSkrattade lite när brorsan blev intervjuad av en apa:
Apan: Har du några andra intressen än köket?
Tom:
Ja, jag spelar fotboll.
Apan:
Med den där kroppen?!
Tom:
Ha, ha, jaa...
Apan:
Du står i mål va?

Bimbo!

Jag och min fyraåring sitter och spelar bingo och när hon får en full bricka utbrister hon glatt:
– Bimbo!
:-)

Visa hattarna!I år är det hattarnas år (stod det i Metro, så då måste det ju stämma).
Såg de här på Formex och blev lite inspirerad.
Gillar även huvudbonaderna under:Jag om någon behöver en mössa som det står GEGGAMOJA på.MIn snygga kollega Madde med 2009 års coolaste badmössa.
Mer från Formex utlovas, återkommer!

Soppteater för två!Fick ett sms i dag av min sångpedagog och vän Linda som ska spela i en soppteater på Stadsteatern. Självklart gick jag in och bokade biljetter direkt (finns bara ett fåtal kvar). Schysst att soppa ingår. Nu återstår bara att någon anmäler sitt intresse för följande roller:
1. Som barnvakt.
2. Som medföljande stöd. Det är läskiga grejer vi snackar. Helst önskar jag att få med mig en före detta tiokampare med ett pers på 7 786 poäng, men det kanske är lite mycket begärt?

Nytränad!Har du testat Cirkelfys? Det är ett riktigt bra komplement till danspasset som är ren konditionsträning. Var precis på Cirkelfys och musklerna darrar fortfarande av skräck. Läs mer om den träningsformen här!

Beach … eh … 2012Det här fina baddräktsmärket är på väg till den svenska marknaden.
Såg katalogen med supersnygga varianter som jag gärna skulle vilja ha.
Målet är att våga ha på sig den randiga inom en treårsperiod.

Vad har de gjort med brorsan?Jag fattar inte riktigt vem som har tolkat Toms utseende och fått det till illustrationen ovan?
På de tidigare mjölkpaketen var det en annan variant som inte såg klok ut.
Men det här är inte heller särskilt likt, eller?
Äh, jag kanske bara är lite laktosintolerant som ens orkar bry mig.

Redo för dagislämning!Sen är det raka vägen till jobbet.
Morgonen med två småttingar är alltid lite stressig.
Hur fan hinner jag då blogga?
Bra fråga.
Det gör jag inte.
Måste springa!!!

Tre systrar – vem tränar mest?Vad stolt jag är över mina systrar. Linn är snart mamma och färdig barnmorska. Tyra är en välbesökt bloggerska, modell och typ tusen andra saker. Men den stora frågan är, vem tror du tränar mest av oss? En av oss har gjort en Svensk klassiker, inte tjejvarianten. Vem?

Vinn snyggaste bollen!Tänkte fira mitt besöksrekord med att lotta ut årets snyggaste fotboll!
Det enda du behöver göra är att svara nedan varför just du behöver en boll att sparka på. Jag behöver den för att jag blir så arg på Kissie (tänker inte länka) som bloggar om sin läppförstoring. Så himla korkat med tanke på alla unga tjejer som läser och dessvärre inspireras.
Tävlingen pågår veckan ut. Vinnaren presenteras på måndag 19 januari.
Missa inte heller tävlingen om en träningsresa till Portugal värd över 9000 kronor, se här!

Lunch med min favoritdesignerI dag blir det ingen träning på lunchen, till skillnad från i går då jag gick på danspasset med Cary.
Däremot blir det en inspirationslunch med min barndomsvän Lotta Odelius som har designat de här fina MÅSTENA i köket. De heter Juicy och är vårens nyheter på Sagaform. Jag blir så impad av alla kreativa människor som dessutom lyckas gå hela vägen och få fram en produkt. Själv stannar jag nästa alltid kvar i idéstadiet.

Jag vill ha!Om det stämmer att snygga träningskläder gör att man blir mer träningssugen, så vill jag ha det här linnet. Men bara om solbrännan ingår. Eller förresten, jag kan tänka mig att ta hela hennes kropp och utseende också. Då behöver jag inte ens träna! Ska kolla pris med Adidas.

Jippie, besöksrekord!Det räcker med att lägga ut några asfula bilder på sig själv, så blir det besöksrekord direkt!
Jag tror absolut inte den här ökningen har något att göra med att jag skrev ett gästinlägg hos Tyra i går. ;-)
Hon hade fått en kommentar på mitt inlägg (som också finns nedan). Något i stil med: ”Jag har också en handikappad syster.” Oops, det framgick kanske inte så tydligt att bilderna var en aning förvrängda?

Om du inte tränar blir du ful och fet

Om du inte tränar blir du ful, fet, trött, benskör, gammal i förtid och förmodligen dumpad. Sexlivet är också avgörande för att förhållandet ska fungera i längden.
Tack alla experter som säger så, då vet jag. Jag vill gärna passa på att bjuda in dig till min verklighet:
Välkommen till hemmet där man får sova max ett par timmar i stöten. Är det inte fyraåringen som drömmer mardrömmar, är det minstingen som vaknar mitt i natten och vägrar somna om.
Om det är så lyxigt att alla är friska, vill säga. För när streptokockerna, kräksjukan eller en kraftig förkylning med en efterföljande dubbelsidig öroninflammation invaderar, då är ingen av oss särskild kaxig.
Skulle det mot all förmodan dyka upp en förförisk hint från min man i det läget, gamblar han med sitt liv som insats.
Förutom tröttheten finns det flera andra svåra hinder att ta sig förbi.
En sömnrubbad kvinna med bettskena, öronproppar och hörselskydd är både svår att få kontakt med och inte särskilt attraktiv (se bilder).
Så alla ni experter som strör tips omkring er – ni har säkert rätt, men det kan vara en idé att påpeka att det är okej att inte orka träna, experimentera med andra ställningar än sovställningar varje jävla dag för att anses vara en lyckad människa. Ibland handlar livet om att klara det viktigaste, resten får komma när det kommer. Fattat?
PS. Jag har börjat åka rulltrappa på min egentid.


Min kompis i säng med Björn GustavssonHa, ha, jag råkade sätta på Guldbaggegalan på SVT och det första jag får se är en sketch med Johan Glans, Björn Gustavsson och... ingen mindre än min kompis Aris!!! Det var en parodi på filmen Patrik 1,5 och i det här fallet var det alltså Aris som hade 1,5 cm stor, ja du fattar. Du kanske känner igen honom från Gladiatorerna som Phoenix. Någon som såg? :-) (Foto: Aftonbladet)

Världens största handbollPrecis tillbaka på jobbet efter en förmiddag i Kista på Swesportmässan.
Det fanns massor med häftiga och snygga kläder, hjälmar och utrustning till vintern 2009.
Förutom världens största handboll, kan du se ett axplock här nedan:
(Foto: Cissi Saxer)

På tal om FettoklubbenJag behöver nya skidor, kanske ska satsa på de här?

Snyggast under rumpanSötaste stjärtlapparna jag någonsin sett!

All anledning att skaffa bebisHar du sett någon sötare babyoverall? Har precis tjuvkikat på Canada Gooses höst- och vinterkollektion och blev alldeles förälskad i det här lilla goa fodralet. Finns inte att köpa än, så jag hinner bli gravid och nästan föda innan den kommer i butik ;-)Den här minigåsen var inte heller så tokig och kanske passar tvååringen. Vad skönt, då stannar vi på två barn trots allt.

Tack Edvins mamma!Jag blev precis överraskad med glädjande feedback från en läsare, jippie!

Årets kock lagar sjukhussoppaGrattis, här är det bara att kopiera Årets kocks veckomatsedel om du vill överraska dig själv med lite schysst mat. För det låter väl oerhört lockande med sjukhussoppa och fransyska? Sjukhussoppa ska tydligen vara jättebra att äta om man vill gå ner i vikt. Här är ett recept som jag hittade på Fettoklubbens blogg:

Sjukhussoppa
6 stora lökar
1 halvt vitt kålhuvud
4 morötter
1 bit rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 gröna paprikor
2 påsar löksoppa
2-3 buljongtärningar
3-4 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
salt, peppar, örtkryddor och soja

Det är bara att skära allt i bitar och lägga i en kastrull. (ca 10 l)
Täck med vatten och koka i en timme. Krydda. Man kan äta så mycket man vill av soppan, den ska visst inte bilda några kalorier. Ju mer du äter desto bättre.

Tror du att du bestämmer …… vilken docka ditt barn leker med? Glöm det, det spelar ingen roll vilka Barbieregler som finns, den spinkiga gestalten tar sig ändå in i hemmet via någon släkting eller lekkamrat.
Jag vill inte att min fyraåring ska leka med en alldeles för smal docka med botoxläppar, silikontuttar och smink. Det känns helt sjukt att hon ska vara bekymrad över att hennes Ariel tappar sin behå hela tiden (eller att hela underkroppen plötsligt ramlar av och hon dör). I min drömvärld pysslar Kharma fridfullt med sin gosiga present från Tomten (till höger), men nu får den dockan endast vara med i bakgrunden som lavamonster.

Måste jag sluta blogga?Min man slutar blogga, vad betyder det, måste jag också sluta då? Detta kräver ett familjeråd.
Hur som helst avslutar han med att starta en insamling till Barncancerfonden.
Ha en trevlig lördagskväll! Själv kom jag precis hem efter en prommis med grannen.
När jag skulle pussa äldsta dottern godnatt, fanns hon inte någonstans.
Till slut hittade jag henne ihopkrupen i spjälsängen med Kenza. Hur gick det till?

Romantiken flödar … eller inte!Jag köpte en ask med badrosor och jag är glad att jag bara la en i vattnet:


Why MCA?

Årets första träningspass är avklarat och överdosen endorfiner leder inte bara till att jag blir pigg, jag blir också på hugget. Dans som är mitt absoluta favoritpass får bara inte börja med den gamla slagdängan YMCA. Men det gjorde det. Det är så himla standardlösning 1A. När nästa bokstavslåt kom, ABC, vred det sig i magen igen. Ursäkta, men i dessa Mamma Mia-tider kanske SOS ändå hade varit en mer passande kombination?!
PS. Lätt för mig att vara kaxig, jag hängde inte ens med i ledarens rytmiska svängar ;-)

Hela designen försvann!

Det är inte så lyckat när man inte kan någonting om HTML-koder och ändå är inne och lajar lite i stilmallen. Vips så var hela min design borta. Kanske glädjer det någon? Det skadar ju aldrig att förnya sig!
Du som brukar läsa min blogg, tryck refresh för att se nya designen!

Omslaget du inte fick seI dag kommer nya numret av Friskispressen ut på alla träningsanläggningar.
Jag bidrog med två alternativa omslagsbilder och det blev till slut tjejerna som hamnade i tryckpressarna. Tycker du att det var ett bra beslut?

5 viktiga skäl att träna1. Jag har inte tränat under hela året.
2. Jag har ett akut behov av att tvätta håret.
3. Jag har varit gravid två gånger och det både känns och syns (se bild).
4. Jag vill bli starkare och få bättre kondis.
5. Jag ska till Portugal i en vecka i mars och förväntas klara av att träna varje dag.

Varför tränar du? Fyll i ditt personliga träningskontrakt här, skriv ut och sätt upp på kylskåpet!

Lågan har slocknatRosorna har frusit till is, kanske inte ens längre syns på grund av snön.
Gravljuset med en brinntid på fem timmar har slocknat.
Men det spelar ingen roll – för mig kommer alltid en speciell låga brinna för Cajsa, min systers kompis som blev mördad för exakt fyra år sedan, en månad före sin tjugoårsdag. Sådant får inte hända.
Jag kommer aldrig glömma den här kyliga eftermiddagen, hur jag närmar mig den gråa stenen i blåsten på kyrkogården och hur tårarna börjar rinna när jag läser ordet ÄLSKAD. Det är bara för mycket.

Göra egen fotobok gav mersmakSå här blev fotoboken som jag till slut gjorde i iPhoto. Jag är nöjd, men tycker fortfarande att det är ganska dyrt med 700 spänn för 56 sidor. Trycket är okej, vissa bilder något mörka, men det var både enkelt och kul att göra den. Vem som helst klarar det, vissa fotosajter är lite krångligare att förstå sig på.

Knäppt sammanträffande


Det finns tydligen två Linn Sjöstedt på Facebook, men håll med om att man skulle kunna tro att de snackat ihop sig om val av profilbilder? Eller är kanske båda min syster där andra bilden tar ut saker och ting i förskott och redan är på förlossningen?

Lay all your love on meTack älskling för den superfina julklappen som jag hade sällskap med till jobbet! Lyssnade på Mamma Mia och började gråta direkt när jag hörde I can still recall last summer. Den är fin på ett sorgligt sätt, särskilt med tanke på inlägget under. Mina kollegor kommer nog få se en del tårar under dagen.

Kärlek vinner alltidI morgon är det fyra år sedan som min systers bästa kompis gick ut på krogen utan att ha en aning om att det var sista gången i sitt liv. Hon kom aldrig hem, utan blev i stället brutalt mördad. Cajsa blev bara 19 år (*gråter*). Läste precis en intervju på Tyras blogg om att förlora en vän. Jag lider med henne och Cajsas familj, tänker på det ofta, väldigt ofta. Alldeles för ofta. Jag fattar inte varför livet ska behöva vara så orättvist. Min vän Ullis fick inte heller leva länge på grund av en elakartad cancer. Här kommer en dikt som Ullis skrev innan hon dog och som jag tycker är så vacker:

Smärtan kan aldrig,
hur den än försöker,
nå min själs kärleks
höjder.
Kärlek är det
jag lever i och av
och inte förrän
den tas ifrån mig
kommer jag att falla.
Dock ej utan strid
Kärlek vinner alltid!

Ullis

Partyoutfit från TyraTack Tyra för den fina partyoutfiten jag fick i födelsedagspresent! Mindre glad är jag att du öppnade min Paradisask för att ta en enda bit (min favvo dessutom). Nu kommer jag vara tvungen att äta resten själv! Fördelen är att klänningen fylls ut och det kanske var så du tänkte. Jag kommer att trotsa dig och fortsätta använda min nyinköpta Acnejeans som du trodde var något jag fyndat på herravdelningen på H&M (de satt ju inte lika tajt som en kondom och var därmed gräsliga, enligt modeproffset). Varje gång vi ses ska jag ha dem på mig. Bara så du vet. Puss och kram ;-)

Champagne och oxkäftFörberedelser inför champagneprovningen.Mannen bakom inköpen av dryck och tilltugg, bra jobbat!Riktigt, riktigt gott att fira födelsedagen med!Och vinnaren är: Pol Roger för att det var mest lättdrucket.
De andra som testades:
Möet Chandon: Smakar chaterflygplan, Boeing 737 och student 1990.
Launois: Transparent utan karaktär, smaklöst.
Duval-Roger: Kanske till Bullens pilsnerkorv.


Avrundade med champagne (för omväxlings skull) på Roffes kök. Spisade ”sjösoppa och oxkärft” som min man uttryckte det och var grymt sugna på en springnota. Smsade min brorsa och frågade om det var okej med honom, eftersom hans kompis äger krogen. Toms svar: Gör det, Johan skulle nog förstå. Gissa hur det hela slutade?

Tack för den, Hotel Reisen!Notera priset. Det är faktiskt första gången jag funderat på om jag till och med skulle tjäna på att ta en b-pot. Anledningen till att vi ens tog bilen till Hotel Reisen i Gamla stan, var just att de hade en egen parkering. Att den kostade 450 spänn per natt stod det ingenting om. Mitt betyg på femstjärniga Hotel Reisen är inte högt. Varför fem stjärnor? Antar att den bedömningen hänger kvar från 1600-talet då huset byggdes. Med dagens krav skulle det bara bli tre stjärnor.

Världens bästa presentJag tror att den här presenten blir svårslagen (särskilt med tanke på att jag fick ett par herrkallingar av misstag av min man i morse) – min syster som ska vara barnvakt så jag och T-mannen kan gå ut och härja på kvällen tillsammans med K och F. Tack min kära, fina, goa syster (som ALLTID är snygg på bild, till och med när hon är mitt i en tugga kebab). Världen är orättvis.

I morgon fyller du år SofieTack Ellos för den upplysningen, känner mig glad att jag fick förhandsinfo, annars hade jag missat min födelsedag.
Men P-O Gustafsson, du måste avslöja hur det här gick till, vi känner ju inte varann!
Jag har ju aldrig ens handlat något av dig.
Måste genast ta reda på din födelsedag, så jag får chansen att ge tillbaka.
Känner mig så speciell och utvald som får ett personlig mail av dig på en lördag.
Förresten, vad kostade mina personuppgifter – säg inte att de var gratis.
Men vad fan gnäller jag om, jag får ju en present, eller hur?!
En win-win-situation där jag får 200 spänn att handla för och P-O får en ny kund!

Jag satsar en miljon!


Tradera har ju humor. Sökte på Tyra Sjöstedt och fick följande svar:


Var inte dig själv!Jo, det är väl klart att du ska vara. Men man kan ha väldigt kul med peruker. Jag vet inte om du anar hur många av mina vänner jag har lurat med peruken på bilden till vänster. Tagit emot dem hemma och presenterat mig som Anna och väntat på att de ska fråga var jag är. Det var inte lika roligt när min lillasyster tvingade mig att åka tunnelbana i dagsljus i en riktig bimboperuk... Den högra hade jag på en lookalikefest.

Bloggvärlden inspirerar!Jag kan tänka mig att många kommer att döpa sina barn efter stora bloggare.
Vi satt och diskuterade namn till min systers barn och förutom Roffe och Puma dök följande förslag upp:

Kissie
Blodinbella
Kenza
(kanske inte så bra med tanke på att min dotter heter så)
Mini
Tyra
(kanske inte så bra med tanke på att min syster heter så)
Tyskungen

Spontana förslag mottages med varm hand!

Här låg jag på nyår:


Anneli gissade rätt på bildfrågan! Jag testade alltså spikmatta på nyår. Eftersom min man provade först och gjorde en så stor scen av smärtan, blev jag lite nervös, det erkänner jag. Men så tänkte jag på min stackars kollega Madeleine som var tvungen att ligga på en spikmatta i en halvtimme innan hon ens fick göra en intervju med en yogi. Det var liksom hans krav. Så det var bara för mig att lay down framför svärföräldrarna. Och hur var det då? Lite konstigt kanske, men inte så farligt smärtsamt. Det gör ondare att vaxa ben och känns ungefär som en tiondel av en förlossningsvärk light. När jag reste mig efter 20 minuter, hade mattan fastnat på ryggen, så jag fick dra loss den. Fräscht ...

Smärtsam avslutning på 2008Jag lämnade 2008 med smärta, se bildbevis ovan tagen med en kass mobilkamera. Gissa vad jag gjorde?!

RSS 2.0