Jag trodde att klänningen var ett skämt …


… när jag såg den i en butik. Tänkte att det var någon som drev med Hästens, men när jag hade skrattat färdigt och expediten på fullaste allvar påpekat att hon själv hade en, knep jag igen. Sedan köpte jag den bara för att ta en bild (och för att jag fick lite dåligt samvete att jag hade hånat hennes klädstil). Faktum är att den är ganska skön. Men ärligt talat, kan man gå omkring och se ut som en säng? Ja eller nej?

Jag har varit i hästparadiset!


De här underbara hästarna träffade jag i Toscana. En dag ska jag ta min stora tjej till den hästgården och rida en hel vecka. Längtar redan till den dagen!

De här kunde blivit mina för 150 kronor


Men de fanns inte i min storlek! Finns på marknaden i Pistoia i Toscana!

Trädgården är i full blom!


Och i morgon är sista arbetsdagen inför semestern. Hoppas, hoppas att min sega, jobbiga och elaka sommarförkylning också ger med sig!

Boende på Öland?

Att semestra i Sverige verkar poppis och det är precis vad vi också tänker göra. Vi ska köra en runda till Gotland, vidare till Öland, ner till Österlen och sedan via Båstad och hem. Det finns några oklarheter på vägen, bland annat var vi ska bo på Öland. Tipsa mig gärna!

Plats i korgen, Tommy!


När min man Tommy inte sköter sig, bor han här (på en bondgård i Italien).

Konsten att jobba med en divaMin bror (Årets kock 2008) ska använda mitt hem för en matfotografering i morgon. I dag ringde han och gav mig följande order:


1. Se till att det är fräscht i köket, det vill säga undanplockat.
2. Ingen disk ska finnas i diskhon.
3. Diskmaskinen ska vara tömd.
4. Se till att kylskåpet är städat och släng all gammal skit, så maten får plats.
5. Rensa i frysen, så jag får plats med mina saker.

Ärligt talat, det här kan jag väl ändå inte acceptera? Det är väl lite väl magstarkt? ;-)

Min femåring dominerar med rockringen!

Jag är inte ens i närheten av att kunna rocka så här bra som min nyblivna femåring:


Flyget som tar dig raka vägen till helvetet


Som flygrädd skulle jag absolut inte vilja åka med Helvetic airways, skulle du? I går höll jag på att bryta ihop när jag skulle hem från Florens. Planet blev försenat på grund av tekniskt fel och bara där får jag problem att andas. Sedan missade jag mitt anslutningsflyg till Stockholm när jag väl kom till Zürich. Och då fick jag reda på att jag var tvungen att åka via Frankfurt och byta där för att komma hem. Mardröm för mig som tror att jag ska dö vid varje start och landning. Sammanlagt hann jag med fyra länder på sju timmar, puh! Ha en trevlig midsommar!

Redo för beachen!


Här är barnens presenter från mig, nu väntar vi bara på värmen!

Nina är min nyfunna italienska väninna!


Shit, vad kul vi hade i dag, jag och Nina. Synd att hon inte kan följa med hem till Sverige, skulle vara kul med ett vildsvin i trädgården!

På väg till bondgården!


Man måste ju vara schysst klädd när man ska klafsa omkring i koskit, eller hur?

En mus som varje kvinna borde ha!


Som redaktör för Rosa bandet kände jag att den här musen var ett måste! Den om någon borde ju påminna mig om att klämma på brösten för att hålla koll på eventuella knölar! Eller så ger jag bort den till min man. Vad tycker du?
Uppdatering: Musen kostar 17 euro och kommer från en designbutik i Italien!

Hälsningar från underbara Toscana!


Okej då, nu sjunger vi tillsammans ... igen!

Nu lägger jag tillbaka min Allsång på bloggen efter begäran av min syrra. Jag tog nämligen bort inlägget för att jag ser ut som en rumpnisse. Men, men, nu kör vi! Jag utgår från att Pia och Anna på jobbet tränar in låten så de har ett bättre utgångsläge inför nästa sammandrabbning i Singstar! Tryck på play så sjunger vi, lycka till!


Resan började i tårar


Det första som händer när jag kommer fram till hotellet i Toscana är att jag halkar på en osynlig, blöt fläck på väg upp för trappan. Jag tror att jag hann tänka ”det här kan inte vara sant” och i nästa sekund ligger jag där i en hög. Det är knappt att jag vågar resa mig, eftersom jag tror att jag har brutit armen och benet. Landningen med armen rakt över trappavsatsen (se bild) känns ganska ordentligt. Och foten, knäet och sidan av rumpan också. Jag haltade upp till rummet och grät hysteriskt i fem minuter, dels av chock, dels av smärta. Hoppas resan blir bättre!

Bidraget som hade vunnit Melodifestivalen:


Redo för kalas!


Klockan 07.00 i morse. Var är gästerna? ;-)

Det här blir jag mobbad för på jobbet:


Jag nämnde att jag tyckte att det var svårt att hitta någon present till fröknarna på dagis och då fick jag höra att det var helt överdrivet att ge presenter. Fattar inte alls, de är ju de viktigaste människorna vi har! Vad tycker du?

Min tjej har blivit så stor!


Och i morgon fyller hon år, gissa hur mycket?

Bubbel hemma hos Jan Guillou


Paret Guillou/Skarp som äger Piratförlaget tillsammans med Liza Marklund, bjöd på mingelparty hemma hos sig i går. Nej, bilden är inte från den flotta Östermalmsvåningen, jag tog inte med mig kameran. De bjöd på god skumpa (i lite mer lättdruckna glas) och snittar med lax och gåslever. Funderade på att ”glömma” mitt USB-minne med min deckaren på någonstans på nattduksbordet, men tog mitt förnuft tillfånga. Det innebär att jag inte kom ett enda steg närmare en utgivning. Så nära, men ändå så långt bort...

Brukar du storhandla?


Ibland får vi till storhandlingar, men det brukar sluta med att vi får slänga en hel del råvaror som hinner gå ut innan vi lyckats gräva fram dem ut kylskåpet.
Är du för eller emot storhandling?

Laddade för party!


Så här ser en äkta Queen of Vabb ut


Jag skämtar förstås. Jag sitter här i noppriga mjukisbrallor, blodig tröja (se nedan) och för stora glasögon och tittar på Teletubbies. Och då är det underbart att kunna drömma sig tillbaka till dagen då min man överraskade mig med en modeplåtning. Det är verkligen kul att släppa vardagen ibland och bli fullständigt förändrad. Jag måste rycka upp mig för ikväll är det Bonnierfest och jag kommer inte bli insläppt i det skicket jag är nu.

Blodbad i Bromma

Plötsligt är tvååringens mun full med blod. Hon spottar och fräser och tröjan blir rödfläckig. Sedan förra veckan har hon någon mystisk sjukdom där tandköttet har blivit knallrött och svullnat upp. Min fyraåring ger en snabbdiagnos:
–Mamma, jag tror att det kan vara sylt. Hon åt ju pannkakor och sylt i går.
Om det vore så väl. Nu hoppas jag att lösningen på det hela är penicillin som hon började äta i går.
Det går bra att skicka din hälsning till Kenza här under, hon är en flitig läsare!

Vad har egentligen amelia för målgrupp?


Jag borde ju veta, eftersom jag jobbar där, men efter att min tvååring sträckläst nya numret som kommer ut i morgon, känner jag mig osäker. Hon bläddrade fram till redaktionsrutan och fastnade direkt. Vad skulle du säga spontant att amelia har för målgrupp (tjuvkika inte!)?

Jättekocken skyller på mig!!!

Jaha, det här är tacken för att man ställer upp och ansvarar för att brorsan inte ska få diabetes:


Lika som bär

Såg Hajar som hajar och upptäckte att Charlotte Perrelli spelade den supersexiga hajen Lola:


Jag är väldigt flygrädd …

… och så händer det här med det försvunna planet från Air France. Varje gång det sker en flygolycka tänker jag att jag borde förstå att det är ett varningstecken, att jag inte ska utsätta mig för det. Men så gör jag det gång på gång ändå. Trots att jag tror att jag ska dö. Varje gång jag har landat tänker jag att jag aldrig mer ska göra om det. Jag resonerar med mig själv och försöker få mig att förstå att det är farligare att åka bil och förmodligen sjukt mycket värre att cykla genom Stockholm som jag gjorde i dag. Men det hjälper inte när jag väl sitter där på planet och tänker på mina barn som ska växa upp utan sin mamma. Och snart ska jag på jobbresa till Toscana, hjälp!

RSS 2.0