Hårdträning inför beach 2009!

Här är min tvåårings specialprogram för morfar inför beach 2009.
Han litar helt på sin personliga tränare trots att hon är 70 år yngre:
Foto: Ann Sjöstedt

Underbara sånginsatser :-)


Mitt första träningsmodejobb i tryck!

Det här är mitt sista nummer av Friskispressen där jag bland annat har stylat och fotat mitt första modejobb, superkul! Jag är väldigt glad över att jag hittade den här vackra tjejen som omslagsmodell på vår träningsresa i Portugal. Cecilia är jympaledare på Friskis&Svettis. Det var i Portugal som jag tog de här bilderna och förutom omslaget är min favoritbild den som dyker upp längst ner! Vilken tycker du är finast?Bästa tjejlaget firar med skumpa!


När Anna Larsson berättade att amelia var bästa tjejlaget, mejlade jag direkt till tävlingssansvarig:
Hej och tack för kul löpartävling, lagom lång sträcka!
Såg i resultatlistan att amelia var bästa tjejlaget, så därför tycker jag att vi inför min idé redan i år, med pris för bästa kvinnliga lag. Det går bra att buda över skumpan till adressen nedan ;-)
Alldeles nyss dök det upp ett bud med en skumpa och ett meddelande om att det blir pris för bästa tjejlag i Medieruset 2010.
Så kom igen nu alla mediebrudar! Vi vill gärna ha lite motstånd nästa år!

PS. Fred, du får springa i peruk, eller eh... du kanske ändå inte kvalar in när jag tänker efter ;-)

Jag fick en jättebebis!


Här är min dotter med sin lilla kusin. Det skiljer knappt två månader mellan dem.
Vad fan hände liksom?
PS. Är det bara jag som tycker att min tjej är lik Anja Pärson på bilden?

Löpargänget som krossade allt motstånd


Okej då, det var kanske en något överdriven rubrik, men jag (med svarta solbrillor) måste säga att jag överraskade mig själv med att:
1. Inte gå under loppet, inte ens i den fruktade Mördarbacken.
2. Ge sken av att tycka att det nästan var lite kul med löpning.
3. Springa in som 15:e tjej med en tid som jag är nöjd med.
Det var alltså Medieruset, 3, 7 km terränglöpning!

Uppdatering: Faktum är att jag noterade i resultatlistan att vi från amelia var BÄSTA TJEJLAGET! Tre tider räknades, Annas, Annas och min, jippie! Var är skumpan?

Gissa vilken tidning!

Här är tre rubriker från en tidning som jag precis fått i min hand:

Vet du tidningens namn, blir jag djupt impad! Själv känner jag att jag inte tillhör målgruppen!

Häcklöpning i världsklass!

Jag har varit på en fullmatad sjukamp ikväll med Friskispressen. Det började med att jag fick hålla i ett improviserat danspass för mina kolleger, sedan blev det en del fysiska utmaningar. Som exempelvis häcklöpning i ordets rätta bemärkelse. Se filmen för att studera olika skinkisättningar!

Min dotter klarade det, men jag?!


Se hur fint löpsteg min fyraåring har och hur koncentrerat hon springer sitt lopp. Själv är det dags för mig i morgon. Jag ska överleva 3,7 kilometers Medierus. Just nu känner jag att jag vill kräkas/svimma/dö bara av tanken på att jag ska springa. Ganska ångestladdat med andra ord.

Grattis mamma på födelsedagen!


Jag fick inte femma i syslöjd


Den här tavlan som jag satt och stickade på dag och natt övertygade inte min slöjdlärare.

Jag önskade mig en mellantjock manDirekt från min 20 år gamla uppsatsbok (årskurs 6): ”Hur min man ska se ut är ju en stor dröm. Han ska ha kort brunt/svart hår och inte för lång ska han vara. Bruna ögon och mellantjock. (En idrottskille). Fast huvudsaken han är snäll och schysst. Inte mer än två barn, annars blir det för jobbigt. Jag ska absolut inte snusa eller röka och inte dricka mer än måttligt. Vi ska vara ganska rika. Två bilar skulle sitta fint. En vit och en röd. Tror jag. Sen kostar en stor hästbuss någon miljon kronor, så vi får ju inte köpa för många bilar. Fritiden skulle jag ägna åt familjen.”

Jag och mina systrar då och nu

Hittade ett riv från Året Runt från 1994 och hoppas att vi fick bra betalt för jobbet.
I dag är en av oss etablerad fotomodell, gissa vem?


Och så här ser vi ut nuförtiden:


Tävla mot mig!

Varje fredag ställs jag på prov på mitt nya jobb. Då tvingas jag skämma ut mig genom att göra Nutidstestet på dn.se. I dag fick jag 5 av 7 rätt, vilket var kul med tanke på att jag bara kunde två svar helt säkert. Testa själv och se om du hänger med i vad som händer!

H&M:s höstkollektion ger mig rysningar!


Nej, bilden ovan är inte från en reaavdelning på Myrorna, utan från H&M:s höst- och vinterkollektion. Det är lika bra du förbereder dig mentalt redan nu, för det som gäller i höst är följande: färgglada 80-talsplagg, stentvättade jeans och mormorsstickade koftor. Jag går hellre naken.

Jag är nummer 1, hjälp!


Alla på jobbet ser väldigt glada ut när de ser mitt startnummer i Medieruset. Själv får jag panik. Snacka om förväntningar. Det blir en hård match när det väl är dags. Mitt mål är att slå Allt om Trädgård, Kyrkans Tidning, Team Båtliv och Året runt. Vässade musklerna med Cirkelfys i dag, En förvirrad kvinna 55 + hängde inte alls med på att vi var indelade i smågrupper och stod och nötte samma övning tills hon plötsligt packade ihop och gick. Utgår ifrån att hon är kursare med Anna Odell på Konstfack. Inga konstigehter, med andra ord.

Pappas kallingar passar perfekt!


Jag twittrar, men fattar inte varförHalvt motvilligt började jag twittra för ett tag sedan bara för att få reda på hur det är. Och jag erkänner att det är lite kul att följa andras uppdateringar. Vissa (läs Patrick Ekwall, Gry Forssell) uppdaterar flera gånger om dagen. Själv skulle jag bara bli stressad av att rapportera varje steg jag tar (och vem skulle orka bry sig?). Bäst i går var Annika Lantz kommentar: Jag vet inte vad jag ska välja: att lägga mig i fosterställning i hallen eller att lägga mig i fosterställning i köket. Svårt val.

Vår misslyckade bröllopskupp

Så här såg jag inte ut när jag gifte mig på riktigt. En vecka före bröllopet var jag och min man med på en fotografering till amelia Brud & Bröllop. Då fick jag idén om att sätta in en annons i DN med rubriken ”I dag gifter vi oss”. Givetvis med bild på oss, typiskt min humor. Jag ringde och dubbekollade med annonsavdelningen att de fattade grejen och inte skulle missa den helt avgörande rubriken. Tror du att det gick vägen trots att de sa att de hade koll? Svar nej. På bröllopsdagen kom oroliga samtal frän gästerna som undrade om de hade missat datumet, eftersom annonsen (i imperfekt) var med i dagens tidning. Suck. Och ja, jag vägrade förstås betala DN.


Lyckligt ovetandes om vad jag skulle ställa till med.


Söta brudnäbben Nova som också frontade riktiga bröllopet …


… tillsammans med storasyrran Tindra!

Jippie, jag fyller två veckor!

Och då är det ju schysst att bara ligga och softa i solstolen, skål!

Jag bytte min syrra mot en crème brûlée


Skulle jag begärt mer av killen som ska dejta min syster Tyra? Jag kom liksom inte på något annat som jag ville ha i utbyte, samtidigt ville jag inte gå tomhänt därifrån. Vad tycker du är rimligt när man fixar en dejt?

Förstår du att vi behöver städhjälp?


Född pessimist?

Efter intensivpasset på City i dag går jag över gatan på ett dumt ställe där fotgängare borde fatta att de inte ska vara. Självklart stannar en bil till och tutar uppfodrande på mig. Jag ignorerar. Men bilen svänger runt, kommer efter mig och tutar hysteriskt. Jag fattar inte hur någon kan bli så uppretad på en dum idiot (jag) som går över vägen där det inte finns ett övergångsställe. Min mest positiva tanke är att någon vill göra mig uppmärksam på att jag tappat något. Inte ens i min vildaste fantasi reflekterar jag över att personen som tutar faktiskt kan vara någon som 1. Känner mig. 2. Flirtar med mig. Mycket riktigt var det inte heller någon som flirtade med mig, men det var ju för fan jympaledaren himself som bara ville vinka glatt åt en utpumpad motionär. Så typiskt mig att fatta nada. Förväntar mig tydligen att bli uppläxad. Trauma?
PS. Micke berättade, så lycka till på skönhetsoperationen på måndag, Mats!

Dags att fira nya amelia!


Raderade precis mig själv …

… från Friskispressens hemsida där jag låg och drällde:


Okej, jag erkänner att det kändes lite deppigt, men jag blickar framåt. I morgon är det fest!

Första dan på jobbet slutade med maxpuls

Det första som händer är nämligen att en vänlig själ glatt informerar mig om att jag är anmäld till ett lopp. Vi pratar löpning i kuperad terräng. Inte nog med det, den efterföljande kommetaren att jag också ska öka gruppens chanser att komma på en bra placering var bara droppen. Jag som trodde att jag inte skulle behöva bry mig om träning längre och så blir det tvärtom. När jag kom hem på kvällen bytte jag pliktskyldigt om till träningskläder och gav mig ut i spåret. Jag sprang för mitt liv och med tanke på att jag gav allt är resultatet skrattretande snedstreck sorgligt:


Underbar intervju med min fyraåringMin dotter blev intervjuad av förskolepersonalen och jag skrattade så jag tjöt när jag fick den här delen uppläst:


Vad arbetar mamma och pappa med?
– Pappa med lekstugan. Mamma dammsuger.

Varför arbetar dina föräldrar?
– De vill göra fint tills städarna kommer.

Mitt överlevnadskit till amelia!


Mina omtänksamma kolleger på Friskispressen gav mig ett överlevnadskit som jag såklart har med mig till amelia i dag:

1. Presentkort på FACE. En väldigt fin pik förpackad i ett förseglat kuvert. Hjälp, vilket tid öppnar butiken?
2. Öronproppar. På Friskispressen är hörselskydd standard. Här är den mer mobila varianten.
3. Avkalkningsmedel. En hälsning från espressomaskinen. Pulvret kanske även funkar som tarmsköljning?
4. Avfallspåsar. En bantad version av återvinningstunnan som jag fick äran att ta han om på gamla jobbet. Nu får jag i stället stryka runt och tömma sopor i smyg alternativt spy i påsen om jag får i mig en överdos avkalkningsmedel.
5. B-Active. Nödvändig brustablett när man går från 5 till 26 utgåvor per år.
6. Choklad. Äta choklad känns lika naturligt som att borsta tänderna. Dessvärre är bara omslagspapperet kvar.
7. Handsprit. Nya baciller, framför allt fler.

Jag känner mig fullt utrustad för dagens utmaning – att börja ett nytt jobb! Wish me luck!


Kärlek vid första ögonkastet!


Jag kommer att leva länge på ögonblicket då mina barn fick se sin kusin för första gången. Eftersom min döttrar tycker så mycket om min syster, så visste jag inte riktigt hur de skulle reagera. Väntade mig nog en ganska svartsjuk fyraåring, men det blev precis tvärtom. Hon gosade med lillkillen och satt med honom i famnen länge. Ända tills syrran visade hans navel. Kharmas spontana reaktion var att slänga i väg honom, men jag satt bredvid som Bollkalle och tog emot ;-)

Min artikel blev en artikel … i Dagens IndustriVad kul att se att DI Weekend gjorde en hel intervju med Tom baserat på Friskispressens artikel! Den fyndiga rubriken Magrare tider för fjolårets kock syftar på hans viktnedgång (som för övrigt inte går så bra just nu). Jag diggar reporterns fråga till Tom som lyder så här: I tidningen Friskispressen ”viker du ut dig” på en bild där du sticker en gaffel i din mage. Vem tog initiativet?
Inte så svårt att gissa svaret va?
:-)

Vår eminenta kökspersonal!

Vi har precis anställt en kallskänka, en konditor och en köksmästare. Visst är de gulliga?

RSS 2.0