En vanlig dag på jobbet


amelia har ny dresscode. Skojar bara! Vad tror du att jag har gjort?

Dags att öppna första luckan


Snacka om glädje över årets julkalender. Trots att det inte är:
1. Någon choklad bakom luckan.
2. Några paket.
Tänk att en liten bild kan duga även år 2009.
Uppdatering! Skit också, trodde det var den 1 december i dag, hur ska jag lösa det här? Fira jul en dag för tidigt?!

Ostron är grymt överskattat!


Tur att jag har kräkpåsen beredd runt halsen.


Efterbild: Jag överlevde även om det smakade ungefär som algslem från en skärgårdsbrygga.


Plump är underskattat. Här är bildbeviset på att vi spelar kort som värsta nördarna.

Äntligen lite glam i mitt liv!

I eftermiddag ska jag och min snygga syster Tyra (se bild)
gå på Passion for business mingel på Hotell Anglais!

Finn ett fel!

Hittade den här bilden på resume.se. Gissa vad som är fel?

Tvättställ säljes för tio spänn


Perfekt för blöta galonisar, finns även speciella vanthållare. Först till kvarn!

Kalori är Stockholms bästa lunchhak

Nu när jag dissade Tures i Gallerian i går, måste jag hylla Kalori i dag. Inte för att stället har världens roligaste adress, Malmskillnadsgatan 50, men maten är grymt bra OCH nyttig. Jag håller mig mätt läääänge och får inte ont i magen som jag får av exempelvis Tures förhuds-pasta. Efter lunchträningen i dag köpte jag med mig en 95-kronors rätt med lax, bulgur, quinoa, kikärtor och bönor med senaps-Kesella. Mums!

Akta dig för snusk-Tures!

Jag är chockad över att en dyr lunchrestaurang som Tures i Gallerian har så ofräscht. Kockarna står vid en bardisk och plockar potatis, kött och fisk med HÄNDERNA utan plasthandskar. I dessa sviniga tider förstår jag inte hur man kan göra så när kunderna dessutom ser?! Jag betalade 95 kronor för en torr sej inklusive potatis plockad av en man med svarta nagelband. Tack och hej, jag vill aldrig mer ha Tures sej! Det bästa var Marianne-godiset till kaffet.

Mamma och pappa är tiopoängare!


I helgen var vi i Norrköping hos mamma och pappa och det var så skönt att vara där. Barnen var överlyckliga och möblerade om hela huset, jag fick frukost på sängen, pappa hjälpte mig i studion och vi åt lunch ute i solen. Det var helt perfekt bortsett från den lilla detaljen att hundarna åt upp minstingens bajsblöja!
Tack så mycket mamma och pappa, ni är guld värda!

Proffsfotografen Nadja Casadei …

… fick till ett strålande kärleksporträtt på mig och Tommy! Vad tycks:Gissa varför jag håller för näsan?


I helgen fotade jag sjukamperskan Nadja Casadei. Varför tror du jag håller för näsan?

1. Det luktar framgång.
X. Nadja säger att hon luktar svett.
2. Jag har munsår.

Nu är jag världsförälder, bli det du med!


Jag anmälde mig precis som världsförälder, det tog 22 sekunder, och kostar mig 100 kronor i månaden. Jag vill självklart hjälpa barn som lever i fattigdom och hungersnöd. Inte för att jag vill döva mitt samvete och inbilla mig att jag är en bättre människa. Enbart för att det är min förbannade skyldighet. Har man pengar, hjälper man. Punkt.
Här är länken för dig som känner som jag.

Brorsans bok – Toms tits kommer i april!


Min mans lillebror i Dagens man


Oj, vad du dominerade Patrik, även om det fanns en äldre variant av dig i publiken som försökte ta över showen. ;-)

Fuskbaka på en minut!


I den trevliga goodybagen från Årets mama fick jag en skum förpackning som visade sig vara färdig muffinssmet. Jag tryckte ut den i några former och slängde in dem i ugnen. Och de smakade helt okej, men det finns en touch av färdigköpt, kanske E-tillsatserna som spökar.

Bonusbilder på Sofia Källgren

Sofia Källgren är på amelias senaste omslag. Hon berättar om hur hon blev kompis med ett medium. Jag fotograferade Sofia och Lena i höstas och här är några extrabilder som inte kom med i tidningen:
Lösningen på livets gåta, missa inte!


Jag blev inte årets mama 2009 …


… det blev Sanna Lundell, grattis!
För att ens bli nominerad kanske jag måste börja med att lära mina barn att prata.
Du förstår själv hur fel det här kan tolkas:


Världens vackraste strand


Efter gårdagens dramatiska inlägg känner jag att jag måste kompensera med något roligare. Det här är Phra Nang bay i Krabi, Thailand. Den vackraste stranden jag har varit på. Du får gärna tipsa om andra fina beacher.

Ambulansfärd efter influensavaccin


Tack för alla hälsningar, vad glad jag blir! Jag mår bra nu och är hemma från sjukhuset. Det här är vad som hände:

Morgonen började med influensavaccinering på vårdcentralen. Sedan satte jag mig på tunnelbanan mot jobbet. Hetsen inne på vårdcentralen var inte hälsosam, det rådde mer eller mindre lynchstämning. Jag tyckte ändå att jag hade klarat det bra och kände mig nöjd med att jag skulle komma i tid till jobbet. Läste Metro som vanligt, men började snabbt känna mig yr och lätt illamående. Efter ett tag blev jag alldeles svettig. Plötsligt blev allt svart. Utan att ha en aning om hur länge jag hade varit borta, kom jag sakta tillbaka till verkligheten av att någon röst frågade mig hur jag mådde. Någon tog i mig, försökte få kontakt. Jag hörde hur de resonerade med varandra och en kvinna och en man hjälpte mig av tåget. I det här läget fattade jag fortfarande ingenting, jag trodde att jag drömde. Någon pratade om att ringa ambulans.
– Nu hör vi sirener, nu kommer de! sa en kvinna som till skillnad från många andra, struntade i att hon inte kom i tid till sitt möte.
Ambulanssjukvårdarna kom och jag fick lägga mig på båren. Jag bad till Gud att ingen kollega skulle se mig när de bar upp mig i rulltrappan. Precis som om det skulle vara så farligt.
Ambulansfärden var skakigare än jag trott och jag blev illamående igen, orkade inte svara på frågor och ville bara komma fram. Väl på plats fick jag dagens andra stick i armen, den här gången provtagningar och dropp. Massor med människor kom och gick, mätte allt möjligt som går att mäta och sedan kom äntligen min man som inte hade varit kontaktbar. Då kom också tårarna, jag insåg att jag var rätt skärrad.
När jag blev utrullad i korridoren i väntan på att läggas in på en avdelning, kom plötsligt en kvinna gåendes halv framåtlutad. Jag kom ihåg henne, hon hade platsen före mig i vaccinationskön. Hon kunde inte andas, troligtvis handlade det om en allergisk reaktion i hennes fall.
En av sjuksköterskorna jag pratade med sa att det inte var vanligt att folk kom till akuten på grund av biverkningar av vaccinet, men man börjar ju undra?!
Jag blev förstås chockad över händelsen, men ångrar inte att jag vaccinerade mig. Dels för att jag inte vill riskera att bli så sjuk som man kan bli, dels för att stoppa spridning och risk för att influensan tar sig en ny, ännu farligare form. Men visst, det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig…


Lunch & brunch på Sturebadet

Nu går det att äta god lunch och brunch på Sturebadet.
Proffskockarna Karl Ljung och Christian Hellberg har tagit över!
Min femåring med mascara?!

Hon låste in sig på toan och kom ut som en ny människa.
Först såg jag inte vad som hänt, sen insåg jag att hon hade satt på mascara.
Fattar inte ens hur hon vet vad det är, jag har aldrig sminkat henne.
Ännu mindre förstår jag hur hon lyckades få på sig mascara, ganska tricky:


Sagolik mosaikvägg på Grand Hôtels nya spa

Kolla bilden här nedan, den är från damernas omklädningsrum på Raison d'Etre, Grand Hôtel Stockholms sprillans nya spa. Var där på pressvisning nyss, det öppnar på onsdag! Skärgårdsmotivet är alltså gjort i minimosaik, se förstoring nedan.


I den här duschen kan du få en hink kallvatten över huvudet, lyxigt va?!

Fy faan eller flygplan?


Se så fint det blev när vi städade:

Det var någon som undrade hur det såg ut hemma hos oss.
Välkommen in i verkligheten:
Dagens mässa: Allt för ohälsan*

Om du vill bli sjuk, besök Allt om hälsan på Stockholmsmässan. Herregud, vad mycket folk! För att inte tala om alla godisskålar där tusentals delar med sig av sin bakterier. Jag fattar inte att  vuxna i dessa tider nyser hejvilt på alla andra ställen än i armvecket. Ännu konstigare är det att hälsamässan INTE har något influensavaccin. Här är några ytterligare tecken på ohälsa på dagens mässa:


Jag testade att hänga uppochner och tappade synen och höll på att svimma.


Kakor och tårta serverades till lunch i pressrummet.

* Allt om hälsan var annars en väldigt bra inspirationskälla till kommande uppslag i amelia. Undrar bara hur stor risk jag tog genom att vara där. Det lät du få reda på i kommande inlägg!

Första bilden där jag är nöjd med min näsa


Kom att tänka på mitt förra jobb …

… när jag såg den här återvinningstunnan och kunde inte låta bli att kliva ner och känna mig som hemma. Jag var nämligen delansvarig för pappersåtervinningen på Friskispressen och det krävde en hel del erfarenhet för att få det uppdraget, minsann! Kram alla mina fina, före detta jobbarkompisar, som ni ser håller jag stilen!


Första tandläkarbesöket avklarat!


Och efter undersökning av min blivande treårings tänder, var det min tur att ta plats i stolen. Min dotter stod och applåderade bredvid och berömde mig hela tiden:
– Min mamma är jätteduktig, bra mamma!!! Jättebra!
Eh... tack :-)

Min roligaste plåtning någonsin …

… skedde klockan 22.00 på Estlandsfärjan med amelia. Efter middagen kom vi plötsligt på att vi skulle ta bilder till jobbet Alla får INTE ligga, som är med i det numret som kommer på torsdag. Min kollega Fred Forsell agerar supermodell tillsammans med Anna Lindgren och jag försöker hålla kameran stilla. Behöver jag ens nämna hur mycket jag skrattade trots ett blödande skavsår på höger häl?
Vilken lycka att träffa Tingeling!


RSS 2.0