Blondinbellorna 2.0

Nästa generations Blondinbella är redan född:
Hötorget har blivit orange, vackert!


Jag svarar på deckarfrågor

Hur hinner du skriva en bok?
Svar:
Jag började skriva när jag var ledig en månad före förlossningen med minstingen. Sedan var jag föräldraledig och tog några kvartar här och där. Barnen har inte sovit mycket, så jag har fått ta tillfället i akt när det funnits chans. Jag har däremot aldrig suttit och skrivit när de varit vakna. Deckarskrivandet går inte före barnen.

Hjälp, jag behöver motivationstips!
Svar: Min drivkraft har hela tiden varit att jag har älskat det jag har gjort. Det har helt enkelt varit så kul att jag aldrig har saknat motivation. Så mitt bästa tips är att du skriver något du verkligen vill och tror på.

Hur har du jobbat med research?
Svar: Jag har intervjuat poliser och bett andra poliser läsa och bedöma trovärdigheten. Jag har intervjuat experter inom olika yrken och områden, sökt information på nätet och läst böcker för att nämna några saker.

Ställ fler frågor om du vill!

Vi laddar för Tingeling-premiär

På söndag är det dags för galapremiär av filmen Tingeling 2.
Så i dag gick jag runt till tre olika leksaksaffärer för att hitta rätt outfit.
Och slutligen lyckades jag, puh:Ibland saknar jag vårt gamla hus

Från ett unikt boende som vi skapat helt själva (bortsett från fasaden), till ett färdigrenoverat radhus. Jag älskar radhuset och ångrar mig inte en sekund att vi flyttade, men ibland tänker jag tillbaka på vårt lilla gårdshus från 1886 och minns hur kär jag var i det. Kolla, så kanske du förstår:


Pimpa granen med snyggaste julpyntet!


Det här var de roligaste julgranskulorna jag sett, och håll i dig nu, de kostar bara 29,90 kronor styck. Och håll i dig lite till – de säljs nämligen på Rusta. Go, Rusta!

Jag tror min dotter låg så här:


Ny design, uppdatera din webbläsare!


Bästa presenten till den som har allt


Tack Tyra för den fina presenten! Fint att det fanns en förklaring på finska också :-)

Packat & klart – ny säsong för barn ;-)


Nu har jag skrivit kontrakt på deckaren!


Den här dagen hade jag och förlaget bestämt att vi skulle skriva bokkontrakt. Jag var superladdad, men nervös. Sedan dök det upp några frågetecken under dagen som ledde till en enorm ovisshet. Det var omöjligt att koncentrera sig på jobbet, jag höll på att gå i bitar. Tänk om allt skulle skita sig? Att min sanndröm på några timmar skulle förvandlas till en mardröm. Så blev det inte. Jag har fortfarande svårt att andas, men är så överlycklig! Tänk att det gick vägen, att det ska bli en riktig bok! Plus att jag har kontrakt på uppföljaren, det är helt overkligt. Efter kontraktsskrivandet var jag så uppjagad att jag hoppade på tunnelbanan utan att reflektera. Mycket riktigt gick den åt fel håll.
Kvällen har jag firat på följande sätt: disk, ensamläggning av barnen och undanstädning av koja och grind gjord av vardagsrummets alla möbler. Du ser, livet är precis som vanligt och det är väl tur?
En sak som är lite konstig är att jag inte vet hur jag ska hantera glädjen. Jag känner att jag måste tona ner den hela tiden i rädsla för att stöta mig med folk som kanske inte är lika lyckliga som jag. Det är en helt ny erfarenhet som jag visserligen inte ser som något stort problem. Nu ska jag bara njuta och vara så där spralligt dunderlycklig som jag känner mig! Hoppas att jag smittar av mig :-)

Min man kör också poledance …

… i vårt gamla badrum på Bergsgatan i Stockholm:

Varför har Snövit stringtrosor?

Upptäckte hur barnens Snövit och Askungen såg ut under sina stora, fina kjolar.
Benen är smala som sugrör och de har … string.
Hur fan tänkte de som producerar dockorna? Idiotiskt!


Jag kanske ska byta karriär ;-)

Varning för att filmen kan anses stötande.
Jag avråder känsliga personer från att titta (Tommy):Hur har du hunnit skriva en deckare?

Det är en fråga jag ofta får och som jag tänker svara på snart (när jag har tid) ;-)
En bloggläsare undrade om jag kunde komma med motivationstips.
Visst kan jag det.
Men först tänkte jag samla på mig lite fler funderingar kring deckarskrivande.
Ställ dina frågor, så svarar jag i ett senare inlägg!Är du också gift med din laptop?


Missa inte den enastående, härliga artikeln Laptoplove i nr 23 av amelia ;-)

Jippie, jag fick precis en fråga om modelljobb!


Nu händer det grejer i min stangerande modellkarriär! Det ringde en kvinna imorse och undrade om jag kunde ställa upp på ett modelljobb imorgon, bråttom, bråttom. Wow, kul, äntligen någon som hittat mig bland de tretusen andra på Mikas, tänkte jag förväntansfullt.

Jag:
För vilken tidning?
Kvinna: M Magasin.
Jag: M?! Alltså, den är ju för kvinnor 50+?
Kvinna: Ja, precis. Kan du?
Jag: Jag vet inte riktigt, jag jobbar ju på amelia.
Kvinna: Gör du? Oj, då måste det ha blivit något fel.

Se så lugn och avspänd jag är …


… som trebarnsmor. Gissa vilken tjej som inte är min? Ledtråd: humör.


Vi ägnade helgen åt städning … eller inte.


Snygga tofflorna är på.


I stället för Blog Awards 2009, satsade vi på förhandsvisningen av Spöket Labans senaste, Bullar och Bång. Rekommenderas!

Min syrra Tyra och världens största modebloggare …

… är ju så lika så man avlider. 13-åriga Tavi har fyra miljoner läsare:… och här är Tyra när hon var i Tavis ålder:

Så nu kan du plocka fram en bild på dig själv som 13-åring och avgöra hur stor bloggare du kommer att bli ;-)

Mina vänner med i DN:s nutidstest!

Varje fredag får hela amelias redaktion plåga sig igenom ett svårt, ibland obegripligt nutidstest på DN! I dag hade jag 5 av 7, vilket kan bero på att mina vänner var en av frågorna:

Briljant reklamfilm som du måste se!


Jag räddade min mammas bok …

… som låg på mamas gratisbord. Nu är den i trygga händer igen.


Slog på tv:n och fick se vår stulna bil


Mina vänner blev lurade av Erik Olsson

Den här familjen blev lurade på en halv miljon kronor och blev faktiskt hemlösa när de köpte en lägenhet via mäklaren Erik Olsson, läs artikeln i DN här! Jag kan inte säga annat än att jag blir vansinnig över att det kan gå till på det sättet.


Grattis Sara till bästa rubriken!


Utlyste en tävling för ett tag sedan där jag bad om hjälp med en rubrik. Sara kom med bästa förslaget: Träning helt uppåt väggarna! Grattis, jag skickar en överraskning till dig när jag får adressen!

För dig som saknar Svenska Hollywoodfruar


Arbetshjälmen är på!


Här är en av hjälmarna från konferensresan i Tallin. Funderar på att ha den på pressvisningen jag ska gå på nu. Eller inte...

Nu ska jag testa afrodans!


Det ska bli kul att skaka loss kroppen i en het afrodans, har dock varit vaken mellan 22.00 och 03.50 i natt, precis under den tiden som bilen stals rakt utanför vårt köksfönster. Det var tvååringen som inte kunde sova, hon kanske kände på sig att något obehagligt var på gång. Så jag är enormt trött i dag, men omtumlad av allt kul som händer kring min deckare. Livet är en bergochdalbana!

Vår bil är stulen: Lexus 450: FBN 502

Vår nya, fina bil är stulen, helt otroligt. Rakt utanför på gatan hände det. Håll utkik och tipsa polisen 11414.

Tre baguetter i ugnen – i dockskåpet!


Min dotters minidockor bakar för fullt. Synd att det aldrig blir något bak i verkligheten, jag är tyvärr ingen bullmamma. Men jag har tydligen varit det, enligt säkra källor som var på besök i dag och konstaterade att vi hade ”fuskat” och köpt fikabröd i stället för att göra själva.

Absolut mammalycka …

… är precis just det här ögonblicket:


Dagens fantastiska lunch på NK!


Den här fina torsken tillagades av min duktiga brorsa.


Tom finns där i morgon också, värt ett besök!


Min ”agent” Pia Printz lurade jag i ett glas skumpa. Det var hon värd! Rättelse: Det var min bror som bjöd på skumpan, så jag ska inte ta åt mig äran!

Hittade min pysselbok från 1986

Då var jag alltså åtta år. Jag vet inte varför det inte blev något mer än det här tidningsklippet:


Jippie, min författardröm går i uppfyllelse!


Det är helt underbart: i går träffade jag ett förlag som vill ge ut min deckare redan till våren. Tack alla ni som trott på mig, pushat mig, läst och kommit med bra feedback. Inte minst Mari Jungstedt som gav mig den lilla extra kicken som behövdes. Mitt råd till dig som skriver: ge aldrig, aldrig upp. Hårt slit lönar sig! Mer om jobbet kring deckaren kommer. Vill gärna skriva på avtalet innan jag berättar för mycket.


Jag är så ohet!


Ända sedan modellagenturen Mikas la ut den här bilden på sin sajt har jag fått NOLL uppdrag. Ha, ha, underbart! Inte ens Apotekets senaste reklam med porträttbilder på människor med svullna jättenäsor fick jag göra. Kanske bäst att jag håller mig BAKOM kameran. Beskedet kan knappast bli tydligare ;-)

Integritetskränkande bil

Vi sitter i bilen, min man Tommy kör och utbrister plötsligt:
Tommy:
Du kör ju som en dåre!
Jag: Ursäkta, det är liksom du som sitter bakom ratten?!
Tommy: Ja, men du kör ju som en galning.
Jag: Någon gång kanske jag har känt lite tävlingsinstinkt efter att ha väntat vid ett rödljus.
Tommy: Någon gång? Kolla här när du körde till Lidingö till exempel!
Jag: Va?!
Så klickar han fram ett fucking diagram på gps-skärmen över min senaste körning där det är klart och tydligt att jag INTE kör jämnt och fint. Nähä. Man kan inte vara bra på allt.

Karaoke är räddningen på en färja


I går fick jag min första beställning i en karaokebar. En kille kom fram till mig och frågade (på fullaste allvar) om jag kunde sjunga för hans tjej som fyllde 20 år. Så jag brände av Emilias Big, big, girl.

Äntligen har terminalglasögonen kommit!


Marge Simpsons beställer öl


Regel nummer ett när du fotar: se vad som finns i bakgrunden. Precis det jag inte tänkte på när jag tog den här bilden. Men jag tycker nog att jag räddade den genom att förstärka bladen över Freds huvud, inte sant?

Kryssning är såååå kul!


Jag har vägrat att åka på kryssning ända sedan Estonia sjönk för 15 år sedan. Men nu blev det så ändå, eftersom amelias konferens var på en båt. Och du ser ju själv hur kul jag har. Kan tillägga att jag bodde i karaokebaren, kanske lägger ut något klipp från det senare! Här är mina fina kolleger Anna Lindgren och Fred Forsell.

RSS 2.0