Det är jag som bestämmer hemma! Eller inte...

I dag är det vabb som gäller. Och då kan man väl få passa på att sjunga lite? Verkligen inte, om min dotter får bestämma. Och det gör hon uppenbarligen, se själv:


Vilka är jag och min man lika?


Hunden som sätter skräck i vårt hem


Den kissnödiga bloggposen …

… har gjort entré i mitt hem:


Och den här kom alldeles automatiskt:

På tal om stylade muffar …


… så förekommer de inte bara i reportage i amelia, utan även i en ny kokbok från lagkaptenen i norska kocklandslaget (som vann matlagnings-OS). Här är en av muffarna, före och efter. De bilderna jag har valt att visa från ”kokboken” är några av de ”snällaste”. Jag vet inte hur jag ska tolka det hela, kanske att sensuella bilder är den sista desperata utvägen för att få norska män att intressera sig för matlagning. Eller så är det ren humor det är frågan om. Åtminstone den här bilden tyder på det:


Förklädet med perfekt tajming


Har någon på Svensk köttinformation humor, eller är det bara otur i planeringen?

Nytillskott från Oasis i garderoben


Beyoncés mamma springer 26 mil i veckan


I dag har jag sprungit med en av Sveriges absolut bästa löpare. För åtta månader sedan födde Isabellah Andersson dottern Beyoncé, sex veckor senare började hon löpträna igen. Fyra månader efter förlossningen vann hon Stockholm Marathon. Tjejmilen vann hon på 33.35 och hon slog svenskt rekord på halvmaran, 1.11.35. I dag testade jag att springa med henne i det tempo hon tänker hålla på Lidingöloppet i helgen. Inte ens i 50 meter lyckades jag hänga med. Knäckade? Ja.

Hoppas tröjan hjälper!


Min femåring är ute och joggar!


Nya löpardojor (finare än mina) och tajts från Craft. Jag ligger i lä. Och det är väl bara ett smakprov inför framtiden. Gissar att det inte kommer att dröja många pass innan hon tycker att jag är för långsam i spåret...

Världens minsta pärlplatta?
Notera fjärilen uppe i högra hörnet – den tog en halv kväll att skapa. Vad gör man inte för sina barn när det kommer en nyhet på Panduro. Gissa vem som fick lägga hela plattan alldeles själv? Och gissa hur mycket sämre min redan usla syn blev?

För dig som drömmer om Körslaget

Ikväll var jag och testade Du kan sjunga gospel – körsång med Gabriel Forss. Superduktig och rolig kille som jag by the way åkte flygplan med för tio år sedan när Alexandra Pascalidou styrde (jag skojar inte). Inte konstigt att jag är flygrädd! Men jag är inte rädd för att sjunga, det var roligt i Fildadelfiakyrkan ikväll även om jag råkade sätta mig bland tenorerna (och fick sjunga deras stämma). Så här lät det:


Mamma dricker skumpa i Alfonsland


Alfonsland är såååå kul!


Rör inte sågen, nähä, men hammaren går bra?!


Softar i fåtöljen på rummet.


Mamma tar ett av alla sina fåniga självporträtt.


Vackra, fina Älvsjö.


Alfons biograf på hotellet.


Det obligatoriska hopptestet i sängarna.


Drinken från barntendern.


Mmmm, gott kycklingspett på restaurangen.

Vi drog till Alfonsland!


På ett hotell i Älvsjö finns det en hel Alfonsavdelning med biograf, helikopter och ... snickarverkstad. Så just nu står min tvååring och snickrar. Bör nog kolla läget, återkommer med mer om vår mini-smekmånad!

Tjejhelg med den här bruden:


Återkommer med vad vi ska hitta på!

Den här låten ska vi sjunga!

Jag och min man tog sånglektioner ihop förut och funderar på att börja igen. Då skulle det vara väldigt kul att sjunga den här underbara duetten:


Anna försvarar sitt bonniga beteende!

Om du scrollar ner kan du läsa om företeelsen Farmville på Facebook. Av ren hänsyn namngav jag inte personen, men nu kan jag avslöja att amelias mest engagerade nätbonde heter Anna Laestadius Larsson. I Svenska Dagbladet skriver hon om sitt beroende. För att stilla din nyfikenhet, hälsar Anna från andra sidan bordet att hon i går planterade jordärtskockor. Och numera har rörliga djur. ”Det var en jävla tur att jag hann sätta upp staket.”

Jag bråkar med min kollega Fred!

Jag försöker få Fred Forsell att fatta att Facebook är tusen gånger roligare än Twitter, men förgäves. Här är en del av vårt tjafs:

Sofie: På Facebook diskuterar man med personer man känner. På Twitter skriker man bara rakt ut utan att ha en aning om någon lyssnar.
Fred: Jag är en tjurig ålänning som inte vill veta vad Olle i min lågstadieklass tycker om mina äppelmuffins.
Sofie: Men vill du inte ha några vänner, som småbarnsförälder är det ju ett perfekt sätt att hinna med lite socialt liv också.
Fred: Umgås? Vadå, på Farmvilles skördefest där man skålar i digitala drinkar?

Suck, hjälp mig!

Från mig … till dig!


Facebook gör människor galna


Min bordsgranne på amelia har verkat som en helt vanlig människa. Tills nu. I dag kom hon till jobbet lite småstressad. Det är inte t-banan som har strulat eller någon väcklarklocka som inte ringt, nej, hon har panik över att hon ska missa att skörda sina jordgubbar på Facebook. Kvack?
Jo, hon är ju med i Farmville och där odlar hon grönsaker (ekologiska?!) som ska skördas före en viss tid, annars dör de. Jordgubbarna ska plockas vid lunchtid, auberginerna strax före hemgång och sedan får hon skynda sig hem för att inte missa morötterna. Förmodligen måste hon gå upp i natt också för att inte döda någon grönsak. Hennes Farmvillegrannar kan ju ta illa upp.
Jag är mållös.
Jag vet inte hur jag ska gå vidare.
Förslag?Vilken är din Marilyn Monroe-favvo?


Mamma Marilyn


Mini-Marilyn


Storasyster Marilyn


Pappa Marilyn

Molly Sandén gillar mina barn :-)

Fick tips av min kompis Anna att Molly Sandén har sett filmen på mina barn när de sjunger hennes sång, gulligt skrivet:

Jag har blivit en kastrulldiva!

När jag bad min bror om ett recept, skrev han följande: 1. Köp en ny spis. Eftersom jag litar på hans omdöme, gick jag raka vägen till Elgiganten och beställde en induktionshäll. I samband med det fixade Tom nya kastruller och stekpannor, exakt bara det man behöver, varken mer eller mindre. Så himla skönt att rensa skåpen! Se själv vilken skillnad:


Nu är det bara ett problem: vad hjälper egentligen den här ansträningen när man inte kan laga mat? ”Ingenting”, svara min bror på sms. ”Men det är en bra början.” Jaha.

Stiletto Race 2020, here we come!

Spring snabbast och vinn 100 000 att shoppa för, ja tack! Men eftersom jag själv är långsam även utan klackar, har jag istället börjat träna barnen ;-)


PS. Jag tycker att det är helt sjukt att det ens finns klackskor för barn!

Hjälp mig med en rubrik – vinn pris!


Det här är ett nytt träningspass i USA som jag har skrivit om till amelias hälsasida. Nu vill jag ha din hjälp att sätta en bra, rolig och fyndig rubrik! Bäst förslag belönas med en överraskning!

Jag viker ut – min mage


Jaha, då har tidningen landat hos prenumeranterna. Här är ett smakprov, skål!

Vad hände liksom?


Den här snygga bilden tog min man utan att förstå hur briljant han var!

Min man är en utomjording!


I morse kastade han sig i vattnet vid Sandhamn tillsammans med 59 andra tvåmannalag. Målet var Utö, 6,4 mil (10 km simning, 16 km cykling och 38 km löpning) senare. Och han överlevde! Inte bara det, han och Sven kom i mål som 20:e lag, helt otroligt! PS. Läs mer om tävlingen här!

Bellmansstafetten var kul!


Så här såg amelias lag ut efter målgång. Själv ligger jag med dropp i ambulansen och kunde därför inte vara med.
Nej, så farligt var det inte. Vi snackar ändå bara fem kilometer var. Det var svårare att ta sig till själva stafetten (brand i tunnelbanan) än det var att springa. Kom i mål på 24 minuter och 48 sekunder och är jättenöjd! Laget kom 35:a av 111 tjejlag!

Det här var det i paketet:


Det här ska min brorsa få öppna snart!


Tack, superduktiga Linnea Öst på amelia som hjälpte mig att slå in prellen till Tom! Snart ska han få öppna den, kan visa i morgon vad det är i. Gissa om du kan!

Hänger du med i vad som händer?

Jag hinner inte läsa min morgontidning ordentligt och varje fredag ska jag behöva skämma ut mig inför hela amelias redaktion. Vi tvingas nämligen genomlida DN:s nutidstest och berätta hur många (få) rätt man fick. I dag hade jag 5 rätt av 7, vilket innebär att testet var enklare än vanligt. Testa själv här!

Regina Lund, hur trivs du i min mans tröja?


Här är en bild från Make Up Stores fest på Berns i går. Min lillasyster Tyra tittar fram i bakgrunden. I minglet upptäckte jag Regina Lund och kunde inte låta bli att fråga henne hur hon trivdes i min mans tröja.
För flera år sedan överföll hon mig och min man på Djurgården. Tommy hade en Ralph Lauren-tröja på sig där det stod: RL67.
– Det där är ju mina initialer och året jag föddes, var har du köpt den? frågade Regina.
Några veckor senare skickade vi tröjan till henne och i går fick jag höra att den används flitigt!

RSS 2.0