I september kommer den ut:


Camilla Läckberg har gjort det med Fjällbacka, Åsa Larsson med Kiruna och Ann Rosman med Marstrand - nu är det Branteviks tur att hamna på deckarkartan! Sommarsäsongen i det lilla fiskelägret Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor. I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta. Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ... Vecka 36 är en deckare som vågar ha höggravida kvinnor i huvudrollerna och som har ett slut som kommer att få dig att tappa andan och längta efter mer ...

Vad hände med rubriken?


Det blir 67 procent, eller?

Alla älskar Maria Montazami

Du har väl inte missat Maria Montazamis blogg på amelia? Hon började i torsdags och har redan tagit sig upp på tionde plats på bloggtoppen, helt otroligt! Var tvungen att saxa ett inlägg som har fått 53 kommentarer:


– Blogga dig ur myslunken!Lova dig själv och andra att du ska träna. Så håller maratonbloggaren Petra Månström, 33, på svd.se sin motivation på topp. Här är delar av en intervju som jag gjorde med Petra i amelia nr 9:

Vad får du ut av att blogga om din löpträning?
– Jag måste träna för att ha något att skriva om, så det blir en positiv kedje-
effekt. Jag får kommentarer, ibland med kritiska röster som ”Hade du verkligen kalibrerat klockan?”och ibland med en trevlig blogg-pepp-jargong ”Åh, bra!”. Jag motiveras att komma ut, får inspiration genom att läsa andras bloggar och får träningskompisar både virtuellt och in real life.
Skulle du inte bli en ännu bättre löpare om du tränade all den tid du i stället lägger på bloggen?
– Ha, ha, nej, jag skulle nog snarare bli väldigt skadad om jag sprang mer. Det är bra att jag får sitta vid datorn ibland.
Hur startar man en träningsblogg?
– Det är bara att registrera sig gratis på en portal, exempelvis blogspot.com eller blogg.se. Berätta sedan för din omgivning var de ska gå in och peppa dig. Ett tips är också att vara flitig med att kommentera andras bloggar, så du själv får kommentarer – för det är grädden på moset!
Du brukar vara med på bloggjoggar, vad är det?
– Det är som ett mingel i löpar-spåret. Vem som helst som har läst bloggen eller kanske bloggar själv kan dyka upp och vi springer en runda tillsammans.
Hur kan man utvecklas som löpare när man inte har möjlighet att träna mer än två timmar i veckan?
– Ta dig ur myslunken och gå ifrån det tempot du är van vid, spring intervaller – fem minuter tufft, fem minuter lugnt, spring din runda åt andra hållet eller träna med någon som är lite bättre som kan göra att du höjer dig ett snäpp.
Hur får du löpningen till något kul i stället för något ångestladdat?
– Jag satsar på snygga träningskläder, och så gillar jag att sminka mig inför passet. Glöm inte heller bra musik!
Berätta om din utveckling!
– Första dagen sprang jag en mil och undrade vad fan jag hade gett mig in i? Jag var jättetrött. Nu slog jag precis distansrekord på 32 kilometer. Sakta men säkert tappar jag respekten för distansen som jag ska springa, 42 195 meter.

Lyckad eller lycklig?

Kan du skilja på lyckad och lycklig? Framgång, skönhet, pengar och shopping gör dig inte till en lyckligare människa, men du anses lyckad. För att bli lyckligare ska du i stället sträva efter att vårda dina relationer och se till att du gör meningsfulla saker som gynnar andra än dig själv. När du gör någon annan glad, blir du själv en lyckligare människa, enligt Bengt Brülde som precis har kommit ut med en ny bok i ämnet.


Lyckad, men inte lycklig:

» Mer pengar/högre lön (om vi redan har våra mest basala behov uppfyllda).
» Att vinna på spel.
» Att shoppa.
» Framgång.
» Skönhet.


Lycklig:

» Goda nära vänner.
» Kärleksrelationer.
» Arbete.
» Socialt och fysiskt aktiv fritid.
» Strävan efter meningsfulla mål.
» Ideellt arbete.
» Att göra goda gärningar.


Konsten att föda på sin egen födelsedag


Är det ens möjligt att man lyckas pricka in förlossningen exakt den dagen man själv fyller år? Jodå, ta bara min syster Linn som lyckades med bragden att föda den lille prinsen till höger på sin egen födelsedag 26 april. Kan man få en bättre present? Stort grattis till er båda från syster, moster och gudmor! Och tack för ett fint ”29-årskalas” i går :-)

Helgens cykelhappening


I lördags var det invigningskalas på barnaffären ”Nyfiken Jag” på Ålstensgatan i Bromma.
Fina klänningar och leksaker, men cykeln utanför butiken lockade mest!

Vaknade och somnade till showdans

I går var jag med jobbet på Wallmans och i morse vaknade jag till ännu mer sång och dans:


Så här värmer vi upp inför dagis:


Grease Megamix eller Jump är barnens favoritlåtar för soffhoppning.

Tack för trevlig lunch, Tyra!


Okej, jag vet att jag inte är världens roligaste, men jag hade ingen aning om att jag var så tråkig att du var tvungen att sms:a med dig själv under hela lunchen, Tyra ;-)

Nu är det hundbajs-krig!

Läs följande helt overkliga konversation som precis utspelade sig utanför vårt hus då min man tog en hundägare på bar gärning (som struntade i att plocka upp sin hunds bajs):

Tommy öppnar dörren och ropar: Hallå, kan ni plocka upp er hunds bajs!
En man med hatt vänder sig om och måttar med fingrarna: Men det var bara så här lite!
Tommy: Det spelar ingen roll hur mycket det är, våra barn leker där och drar in bajset i huset.
Mycket motvilligt går mannen och plockar upp bajset.
Tommy: Tack så hemskt mycket, jag uppskattar det!
Genom fönstret ser vi att mannen viftar med påsen mot oss. Tommy öppnar dörren.
Mannen med hatten: Kan du ta hand om den här, jag ser ingen soptunna.
Tommy: Nej, det kan jag inte. Det är er hund och då får ni sköta det själva. Det hade jag gjort om jag hade haft en hund.

Tack för lång och trogen tjänst!


Jag sörjer min kvast i dag. Vi har haft ett långt liv tillsammans och nu vet jag inte hur jag ska gå vidare.

Jag har köpt en känslodagbok till min man


Jag kan bara föreställa mig hur det är att var gift med mig. Jag har ju ganska bra inblick, eftersom jag hänger med mig själv hela dagarna. Ena minuten är jag glad, andra blixtrande arg och tredje gråtmild – ingen dag är den andra lik. Därför tänkte jag att min man behöver en ”känslodagbok”, där han spontant kan skriva ner exakt hur han känner i situationer där han inte håller med mig. Så kan vi utvärdera en gång i veckan!

Stretcha Ica-Stig


Klicka här för att stretcha Ica-Stig som har varit ute och joggat!

Vad är det för fel på mig?


1. Jag tycker att det är jobbigare att byta en glödlampa än att ge mig ut och springa en halvmil.
2. Jag börjar alltid att läsa en tidning från slutet och bläddrar fram till början, alltså läser jag baklänges. Normalt?!
3. Jag raderar aldrig mejl direkt, utan sparar dem. Till vilket nytta? Jag önskar att jag raderade direkt när jag läst.
4. Även om min garderob är knökfull, upplever jag alltid att jag ”inte har något att sätta på mig”.
5. När jag shoppar kan jag aldrig handla åt mig själv. Efter tre minuter står jag på barnavdelningen och plockar ihop kläder till barnen i stället. Även om det är jag som behöver.
6. När jag flyger, måste jag alltid hålla händerna på ett särskilt sätt. Annars störtar planet.
7. Jag har (tydligen) sparat mina mjölktänder i ett cylinderformat rör, upptäckte jag i en gammal dammig flyttkartong.
8. Jag kan inte slänga handskrivna brev som jag har fått.
9. Jag blir rörd över mig själv när jag hjälper en gammal människa över gatan.
10. Jag inbillar mig att min Iphone är roten till allt ont och att jag kommer att hamna på behandlingshem på grund av uppdateringssjuka.

Finn ett fel på vår tomt!


Mitt nya visitkortOch efter att min dotter lagt beslag på det:


Glad, solig, härlig påsk på dig!


RSS 2.0