Panduro-morsan har slagit till …

… med besked! Eftersom jag jobbar bredvid Panduro är det väldigt lätt att slinka in och köpa pyssel åt barnen. Men det tar emot att betala hundra spänn för några kottar, en garnbit och lim. Ändå faller jag ibland för saker som jag vet att barnen gillar att göra. De här prinsessorna är ju bedårande. Jag blev så till mig att jag karvade ur en vattenmelon (orkade inte bära en pumpa från affären)!

Vilket trevligt sällskap på Adlibris topplista

Uppdatering! Här är länken för dig som inte hittade listan (som uppdateras varje dag)!

Bildbevis från Style by Tyras fest


Jodå, jag var på min syrras fest i går, se hennes fina smycken här! Min övertända man sprang runt och testade greppstyrka (se röd apparat) på alla klena tjejer. Skojar bara, jag är bara sur för att jag inte fick vara med i tävlingen. Ännu jobbigare är det att konstatera att jag i så fall inte ens hade vunnit (har fått till 450 en gång).

Det är inget fel på mitt barn!


Hon är bara lite annorlunda på ett charmigt sätt. Ska nog gå och pussa på henne nu.

Nu ska du servera maten i en bubbla!


Wow, vad är här? Går det att äta? Jag hade fler frågor än jag fick svar i dag när jag var på NK …


… och tittade på kocklandslagets fantastiska kreationer. Här är en av skaparna, min bror …


… som bland annat hade ”slängt ihop” den här rätten. Vad bra, nu har han lagt ribban till nästa middag som jag ska bjuda honom på! Funderar på att baka in ett morotsägg i en gelébubbla. Till förrätt alltså. Varmrätten måste jag fundera lite på.

Vem vill tafsa på Zlatan?


Jag blev tvingad till det här. För vem vill tafsa på Zlatan? Inte jag. Jag vill bara vara hans kompis.

Nu kör vi – 100 armhävningar på 6 veckor!

Jag ska klara av att göra 100 armhävningar i sträck. Enligt det här programmet ska jag klara det på sex veckor. Känner mig mycket tveksam men tänker testa. Är du med?


Många vassa tungor på Bokens Dag


Karin Alfredsson, Astrid Lindgren och jag – tre kvinnor med vassa tungor ;-)


Bengt Ohlsson som svarar på relationsfrågor i amelia pratade om sin senaste bok.


Jag signerade böcker i pausen samtidigt som Astrid retades med mig i bakgrunden.


På Astrids Lindgrens Näs som anordnade Bokens Dag i Vimmerby finns en fantastisk utställning om Astrid Lindgren. Här är sagan om Pippi Långstrump som Astrid Lindgren skrev och gav till sin dotter Karin på hennes tioårsdag. Bonnier tackade nej till manuset. Så du som skriver – ge inte upp om du får nej från förlag! För mig tog det flera år och massor nej innan jag lyckades!

Två nya intervjuer ute på nätet!


Här är artikeln i Västerviks-Tidningen. Och här är en annan intervju i Kristianstadsbladet!

Så här håller jag mig i form


Gjorde en Carolina Klüft i somras. Hur kul som helst med sjukamp.

Jag fick frågan hur jag tränar av en läsare med slutkommentaren ”din fysik är otroligt imponerande”. Nu vet jag inte om den personen skojade när hon skrev så för jag är inte så vältränad som många verkar tro. Jag har varit gravid två gånger och det gör en hel del med kroppen – jag har större fötter, är bredare över bröstkorgen och har en pösig mage. Men vet du vad? Jag bryr mig inte ett dugg om det (okej då, lite magrutor skulle jag inte tacka nej till)! Hur kroppen känns är tusen gånger viktigare än hur den ser ut. Jag tränar för att känna mig stark och för att orka med allt jag gör. Och nu till svaret på frågan: Jag springer 2–3 gånger i veckan och kör styrka hemma på vardagsrumsmattan. Nu har jag också börjat med en jätterockring på dagarna som pausträning på jobbet (till mina kollegers stora förtret). Det är nämligen ingen som kommer förbi när jag drar i gång. Jag försöker att se all rörelse i vardagen som en bonus. Jag reser mig hellre upp på jobbet och går bort till någon och frågar en sak än att mejla. Jag blir glad om skrivaren står långt bort så jag får röra mig (det är därför jag skriver ut saker hela tiden). Och jag låtsas som om hissen alltid är trasig och väljer hellre trappan än rulltrappan. All rörelse blir en bonus i stället för något jobbigt. Förutom min vardagsträning och löpning så testar jag många träningsformer i mitt jobb. Jag är nyfiken på nya träningspass och prylar. För jobbet räkning har jag till exempel testat:

• Poledance
• Piloxing
• Stenåldersträning
• Magdans
• Strip chair
• Bollywooddans
• Acroyoga
• Bikramyoga (i värme)

Tipsa mig gärna om roliga träningsformer och bra prylar!

Familjens lilla dramaqueen

Min sexåriga dotter är väldigt bra på att fördröja varenda läggning. Oftast är det saker som att hon är hungrig eller törstig. Ikväll fällde hon följande kommentar när jag bad henne sluta äta på naglarna.
– Jag äter inte på naglarna, jag äter på skinnet för att jag är så hungrig!

Tack för bra betyg på boken!

Jag blir så himla glad varje gång någon hör av sig och berättar att de gillar boken! Det är inget jag förväntar mig, men jag blir riktigt glad varje gång. Så lova mig följande: Sluta aldrig att ge en komplimang till någon som är värd den! För det är positiva ord som gör att man växer som människa. Här är ett klipp från Adlibris:


Min man är en mardröm …


… för bloggtjejerna Kenza & Tyra. I deras webbteveshow ska ”Coach Tommy” förverkliga deras värsta mardröm: att genomföra en triathlon. Det är VÄLDIGT underhållande att se träningspassen och hur tjejerna svär över hur jobbigt det är. Gå in här och klicka på Mardrömmen 1, 2, 3 för att få lite träningsinspiration!

Recenserar tidningen mig eller boken?


Man kan ju undra med tanke på val av bild … Obs! Läs inte recensionen om du inte har läst Vecka 36. Han som har skrivit avslöjar nämligen upplösningen!

Hjälp, jag har börjat jobba igen

Ja, det är ju visserligen inte så att jag har varit ledig i ett halvår, men nu har jag hoppat på ett tidningsprojekt i två månader och måste ha något annat än mysbyxor på mig om dagarna! Började mitt nya jobb i dag och fick inte så rolig start – låg vaken med min treåring i tre timmar i natt. Hon hostade oavbrutet. Så jag var lagom groggy när jag satte mig på t-banan in till stan. När jag väl kom fram fick jag en jobbdator som var fullständigt kraschad (någon har tappat den i golvet). Intressant och annorlunda, men det ska nog bli bra det här … Frågan är bara när jag har tänkt skriva klart uppföljaren?! Kanske kan lägga ut det på en frilansare eller skaffa en praktikant ;-) Skämt å sido, jag är i princip klar med bok nummer två och kände att jag ville göra något mer än att uppdatera Adlibris topplista om dagarna. Problemet är att jag inte har räknat in så värst mycket vabb framöver, så nu håller jag tummarna för att barnen slutar hosta!
PS. Tack för alla synpunkter om bloggen och tack för bra namnförslag till boken!

Träningsdejt med min man


Kan verkligen rekommendera träningsdejter – riktigt härligt att träna och umgås som jag och min man gjorde i helgen. Men just rullskidor var kanske inte det lättaste. Särskilt inte när staven plötsligt fastnade i ett brunnslock …

Vad får jag om jag har den här tröjan på Bokens Dag?


Ha, ha, minus haspen som på något sätt lyckades komma med i bild :-)

Döp en polis i min bok!

Jag behöver egentligen hjälp med förnamn på både en kvinnlig polis i 45-årsåldern och en kvinna 55+. Kom med bra förslag så får du se vilka namn det blev när boken kommer ut i april!

Jag sjunger om min längtan efter familjen

Jag tycker inte att jag har rätt att få längta så mycket efter min familj med tanke på gruvarbetarna som satt instängda i 69 dagar. Men jag har ändå längtat ihjäl mig och känt mig halv utan min man och mina barn nu när jag varit i Västervik. Här är en film som jag gjorde när jag var borta från familjen på jobbresa i Portugal med Friskispressen. Den känns väldigt passande just nu!


Tyck till eller ställ frågor!

Nu skulle jag vilja veta vad du helst vill läsa om på min blogg! Ta en av dina dyrbara minuter och kommentera här under eller ställ en fråga till mig om något du undrar över! Det är sååå roligt med respons och just nu känner jag mig lite bloggförvirrad. Så jag behöver dig!

Ingen väg i Västervik leder till laktosfri latte


Jag kände mig som en utomjording i dag när jag frågade efter något annat alternativ än fet mjölk på kaféerna i Västervik. Det var bara att glömma, här är det fet-latte som gäller! Laktosfri mjölk erbjöds inte heller för 14 år sedan då jag gick ut gymnasiet här. Förresten, skrev jag 14 år?! Hur gammal är jag egentligen? Jag känner mig plötsligt som hundra år när jag inser hur lång tid som har gått. På den gamla goa Västerviks-tiden hängde jag bland annat på Morella, undrar just vad det är som gäller i dag?

Mitt barn går på deckardagis


Så måste det ju vara, kolla själv på de ord som barnen får lära sig. Montessori is the shit!

Ses vi i Vimmerby eller i Västervik?


Här är ett utdrag för Bokens Dag i Vimmerby som är 24 oktober, läs här!
På onsdag kväll (13 oktober) är jag på Bokia i Västervik och pratar, ska bli kul!
Hoppas vi ses!

12-gradigt havsdopp i Båstad


Så här satt jag på stranden i Båstad i morse och njöt av solen. Fantastiskt! Det var mindre fantastiskt att kliva rakt ner i det iskalla vattnet och doppa sig. Å andra sidan är det effektivt när man är osäker på om man är vaken eller ej. Efteråt var det inte längre någon som helst tvekan om att jag var klarvaken! I dag ska jag prata inför hundra bokhandlare och det är nervöst! I åtta minuter ska jag hålla låda. Det låter kanske inte så mycket? Jag vet inte riktigt, det känns olidligt länge. Målet är att ingen i publiken somnar.

Finn ETT fel i min bokhylla


Okej, jag är medveten om att det här är riktigt låg författar-humor.
Ändå kunde jag inte låta bli :-) Nu är det fredagsmyyyys!

Vem ligger bakom felparkeringsbloggen?


Nej, det är inte jag som har skapat Gateau-parkeringar i Ålsten även om jag har tagit den här fina felparkeringsbilden. Så nu tänker jag ge mig på en gissning vem det kan vara. Det jag har fått höra är att det är en man på cykel. Personen går under alias P-vakten. Gissningsvis har han humor, särskilt med tanke på hans parkeringsbeskrivningar: ”här är en 'Ut med röven i korsningen'-parkering".

Rent geografiskt sett kan det röra sig om någon av dessa män:

1. Fredrik Wikingsson.
2. Henrik Schyffert.
3. Adam Alsing (som styrker omkring på Ålstensgatan).

4. David Hellenius.
5. Ola Wenström.

Ge dig tillkänna nu!

Vad är det Anna på Ikea inte fattar?


Tre deckare jag rekommenderar


Här har du tre grymma deckarna att se fram emot om du inte redan har läst dem! Kristina Ohlssons ”Askungar” (finns som pocket) är så välskriven att det inte går att ta miste på hur kunnig hon är inom polisarbete. Det gör mig lite avis, skulle också vilja vara säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen. (Men jag får nöja mig med att åtminstone ha lite koll på säkerhet i hemmet, har precis satt upp en brandfilt i köket.) ”Askungar” handlar om ett barn som försvinner från ett X2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Inledningen räcker för att jag ska vara fast och inte kunna släppa boken innan jag får svaret på vad som hände henne. I somras träffade jag en kvinna vid poolen på Malta som läste just den boken och vi är helt överens om att den är riktigt bra.
Journalisten Ninni Schulman är vardagsmänniskornas mästare. ”Flickan med snö i håret” utspelar sig i Hagfors i Värmland och inleds med en ren avrättning (tror jag, har lånat ut boken till mamma och kan inte dubbelkolla!). Dessutom försvinner sextonåriga Hedda Losjö och föräldrarna är förstås förtvivlade och oförstående. Historien blir snabbt obehaglig och varvas med vardagsproblematik som till och med ställer till det i själva polisutredningen. Jag läste ut boken snabbt och kände att Ninni inte helt oväntat rockar!
”Själakistan” av Marstrands deckardrottning Ann Rosman börjar med att en skolklass besöker den gamla Offerstenen och upptäcker en kvinna utan huvud i medeltida kläder. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter. Polisgåtan varvas med en gripande berättelse om en pojke som hålls inlåst i en källare. Det första som slår mig när jag läser är vilken gedigen research Ann har gjort. Jag är stum av beundran. Tack alla tre för underhållningen!

Det blir svårt att slå förra årets julkort:


Och ja, det är min mans ansikte som är inklippt i bilden till vänster :-)

Jag lever som en äkta triathlet

Jag cyklar till möten i stan och kommer fram svettig, med andan i halsen. Jag löptränar de dagar jag är hemma. Det är egentligen bara det där med simningen. Det skulle aldrig falla mig in att hoppa i Mälaren där det troligtvis ligger ett och annat lik och guppar på botten. Blä! Dessutom känns det helt sjukt att betala för att köra skiten ur sig (att tävla i triathlon är dyrt!) när man kan göra det gratis. Men jag simmar regelbundet två gånger om året på Hasseludden, så vem vet, snart kanske även jag ser tjusningen med triathlon.

Brorsan har fått tvillingar!


Ha ha, hittade den här underbara bilden när jag gick igenom gamla fotoalbum. Fråga: Såg alla killar ut så där på tidigt 90-tal? De ser ju helt galna ut!

Premiären av Mumin och kometjakten – en pärs!


Bilden visar den enda sekunden på det här lilla äventyret som var lugn och harmonisk. Att ens lyckas komma i väg hemifrån i tid till tåget, var ingen enkel match med två barn som ”bara-ska”. Efter ett byte och lite pussande (inte jag!) på t-banetågets vidriga fönster var vi framme vid Rådmansgatan. Tyra mötte upp oss och när vi kom fram till Grand på Sveavägen, insåg jag direkt att det var fel ställe. Visst, Skandia-biografen ligger inte så långt därifrån, men vi var redan sena. Och då är det mindre kul att ha en treåring i släptåg som inte vill gå en meter och som ska hoppa upp på varenda stenlejon på vägen och rida (cirka fem stycken!). Vi kom fram sist av alla och såg filmen. Observera, såg, vi hörde nämligen inte så mycket då ljudet var lågt. Nåja, arrangemanget av Skugge & Co var bra ordnat med flera kramvilliga Mumintroll och lite tilltugg, men det gjorde tyvärr inte filmen bättre! Barnen var mest intresserade av att äta popcorn …

Varning för livsfarlig Ikea-säng!


I natt vaknar jag av ett hysteriskt vrål. Klockan är kanske ett. Jag är säker på att någon håller på att dö. Springer in i min treårings rum där min man står och gör allt för att få loss henne från sängen. På något vis har hon lyckats trycka in sitt ben i en av de här snurrarna (se bilden) och det är helt omöjligt att få ut benet som sitter fast vid knäet. Hon skriker och gråter av panik och Tommy frågar om jag vet var bågfilen är. Då har han stått ganska länge och försökt innan han ropade på  mig. Han försöker bända upp de snirkliga sakerna, men de går inte att rubba. Till slut lyckas vi med gemensamma krafter. Det var riktigt jävla obehagligt och jag vet inte om jag vågar låta henne sova i sängen igen! Ikea-sängen heter passande nog ”Minnen”. Och ja – jag kommer aldrig att glömma den. Inte heller Kenzas röda, svullna fot:

Däremot kunde jag inte motstå klänningarna:


Även om det egentligen är helt sjukt med märkeskläder för barn, kunde jag inte låta bli de här två klänningarna. Jag shoppar hellre till mina barn än till mig själv. Mycket hellre! Helst bara. Avskyr att handla kläder till mig själv. Skulle gärna ha någon som gjorde det åt mig. Hemfrid?

Desigualkappa för barn


Jag fick lägga band på mig i går för att inte köpa den här underbara Desigual-kappan!

RSS 2.0