Svält kontra barn som vägrar äta

Jag hade tänkt visa lite bilder från vår soliga vecka på Gotland för att få in alla sommarens underbara ögonblick: Toast skagen av min mästerkock till brorsa, champagneglas fyllda till bredden, min nya semesteroutfit, och barnen som leker med sina uppblåsbara djur i poolen. Sedan landade Dagens Nyheter i brevlådan med bilden på det lilla hålögda barnet från östra Afrika. Och plötsligt kunde jag inte låta bli att se mig själv som annat än en sorglig varelse. Här åker vi på semester och ligger vid en pool på Kreta. Oro: Vädret. Fokus: Koppla av och läsa en bok, inte dricka för mycket öl, hinna spela tennis osv. Under tiden dör människor i en annan del av världen. Jag skäms, och skänker pengar. Samtidigt försöker jag förstå varför livet är så orättvist. Jag vet att jag inte ska ha dåligt samvete för att jag inte svälter, men jag får mig en tankeställare. Visst, det hjälper ingen om jag har ångest över andras olycka, i stället borde jag nypa mig i armen och konstatera att jag är lyckligt lottad. Det gör jag också, ofta. Precis som jag också försöker tackla situationen vid vårt matbord varje dag. Det är svårt att se på när ens barn sitter och petar otacksamt i maten för att det inte är tillräckligt mycket ketchup på. Självklart kan jag inte begära att hon ska förstå hur bortskämt det är, men jag gör ändå mitt bästa för att förklara. Och jag blev faktiskt lite tårögd när hon sprang uppför trappan till sin sparbössa och kom ner igen med sina pengar.

Jag blir också väldigt glad över Amanda Schulmans kanonidé:

Om alla som läser den här bloggen betalar in 50 kr och skriver det i kommentarsfältet så kan vi sedan räkna ihop hur mycket vi tillsammans betalade in. Jag tror att det kommer att kännas skitbra. Nu gör vi det här! 50 kr är en jäkla latte på café.

Sms:a KATASTROF till 72910 så bidrar du med 50 kr
onor.
Sms:a AKUT TORKA till 72 900 och skänk 100 kronor
.

Här är Amandas blogg, nu ska jag in och skriva i kommentarsfältet!

Kommentarer
Postat av: Mamma Muu

Taget!

2011-08-09 @ 17:24:36
Postat av: linn

Bra inlägg. Satte in 300 kr och min kommentar hamnade nästan precis under din på Amandas blogg!

2011-08-09 @ 20:44:27
Postat av: Josefine

Jag var i östra Afrika och backpackade nu i somras (skrev på resdagboken om du vill läsa om det och se bilder). Vi jobbade även som volontärer på bland annat barnhem, förskolor etc; hade samlat in pengar från nära och kära för att kunna göra gott där nere och totalt fick vi ihop 8000 kronor, som vi köpte mat, skolmaterial, leksaker, kläder och mycket mer för. Och åh, så lite kan ju göra så otroligt mycket! Hoppas du får många läsare som skänker något, bra skrivet! Söta barn du har som hämtade sparbössan :)Ha det bra! Kram.

2011-08-09 @ 22:04:32
Postat av: Simona

På min blogg pågår insamling till ActionAid, målet är 20 000:-

Haka gärna på! Och sprid!Puss

(du ligger på adlibris topp 100 lista)

2011-08-10 @ 11:57:20
URL: http://www.simonaahrnstedt.se
Postat av: Minna

Ja visst är det svårt!

Apropå något mindre jobbigt så läser jag din senaste bok nu, den är super. Så lätttillgänglig och med hög igenkänningsfaktor! Är det en tredje bok på gång? Hoppas det!!! ;) Kram Minna

2011-08-11 @ 11:32:14
Postat av: Minna

Du har inte för vana att svara på kommentarer, eller? Tråkigt!

2011-08-12 @ 16:46:52
Postat av: Sofie Sarenbrant

Jodå Minna, och jag blev jätteglad över din kommentar! Önskar dig en trevlig helg!

2011-08-12 @ 17:11:46
URL: http://www.magstarkt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0