Blivande deckardrottning?


Fyraåringen kom hem med den här fina målningen från dagis. Ska jag bli orolig?

Jag lider av Kinectorexi!


Det är en uppgraderad variant av ortorexi, men innebär att man är besatt av en enda träningsform – Kinect. Eftersom jag har sjukdomsinsikt är det inte så allvarligt. Jag äter heller inte nyttigt, snarare tvärtom.
Kinect är en kamera som hör till Xbox. Den filmar mina rörelser. Så när jag kör friidrott, springer jag på stället framför tv:n och min figur i tv-rutan gör precis som jag. Vinkar jag, vinkar den. Hoppar jag, hoppar den. Det finns olika spel, vi kör mest Sport och Adventure. Min sexåring älskar också att spela, och jag kan inte annat än tycka att det är okej eftersom vi rör på oss. Men nu har jag börjat se banor framför mig även när jag blundar på kvällen …

Jag ”viker ut” mig i senaste Föräldrar & barn


Man kan nästan tro att det handlar om utvik när man ser bilden, men det är bara jag och min fyraåring som har testat tre hotell för olika plånböcker – Alfonshotellet i Älvsjö, Vildmarkshotellet på Kolmården, och Villa Anna i Uppsala. Ett mycket trevligt uppdrag!

Tjuvkika i nya amelia Träning & pepp


I dag, 27 januari, kommer tidningen ut! Jag är redaktör för amelia Träning & pepp och det har varit ett helt suveränt roligt jobb eftersom jag älskar träning. Det här är förstås bara ett axplock av innehållet som består av 130 sidor inspiration! Jag är supernöjd med resultatet och tycker att du ska gå och köpa tidningen! Hör gärna av dig och berätta vad du tycker!

Brorsan dök upp i min dotters skolarbete:


Alldeles nyss kom min sexåring hem med en bok som hon har jobbat färdigt med i skolan. Stolt visade hon upp alla sidor, och mitt hjärta smälte när jag fick se Tom på sidan ”Vackra och fina saker”. Särskilt med rosetten och pastan som hon hade klistrat dit. Så gulligt!

Nytt författarporträtt till pocketen:


Foto: Lars Trangius

Hur många deckare skriver jag egentligen?

Just nu sitter jag och redigerar ”I stället för dig” efter att en granskare har läst och lämnat synpunker. Oj, vad hon hittade små saker här och där – det saknas komma (eller så sitter de på fel plats), det är alldeles för många svordomar och jag beskriver ibland något som är helt ointressant (som att en man stoppar ett mynt i låset till kundvagnen). Alltså bara att stryka! Bok 2 kommer ut i april och jag måste vara färdig med den i nästa vecka.

Parallellt med den här redigeringen skriver jag på min tredje deckare. Den kommer inte ha någon anknytning till de första böckerna och utspelar sig inte i Brantevik. Det blir nya miljöer, människor – och mord! Så himla roligt att börja om från början! Jag har avsatt tid enbart för bokskrivande fram till mitten av februari, sedan kommer jag att hoppa in på amelia Specialtidningar och jobba med amelia Baby, också jättekul!

Mina nya kolleger:


Det är bara en dörr som skiljer oss åt! Och egentligen är det inte så stor skillnad på vårt arbete heller – de klipper grenar och jag klipper text. Har precis fått tillbaka manuset från en granskare som har sågat vissa delar. Så nu redigerar jag som en galning för att få boken klar i tid till tryck!

Thailand vs Fuerteventura

Vi brukar åka till Thailand med valde i år att hitta på något annat – en träningsresa till Fuerteventura. Så frågan är vilket resmål som är bäst? För plånboken och jetlagen vinner Fuerteventura men Thailand segrar när det gäller service och mat. Så här ser min sammanställning ut:

Fuerteventura
+ Bara 5, 5 timmars flygresa
+ Solsäkert med max tio regndagar om året
+ Mer än halva priset för charterresa jämfört med Thailandsresa
+ Bara en timmes tidsskillnad jämfört med Sverige, no jetlag!
+ Inga mygg
+ Inte lika fuktig värme som i Thailand
– Kan vara riktigt blåsigt
– Inte lika personligt och trevligt som i Thailand
– Maten är trist och onyttig

Thailand
+ Massagen är nästan gratis – och ofta bra
+ God och billig mat
+ Serviceinriktade och trevliga människor
+ Vackra stränder och platser att uppleva
– Börjar bli riktigt överexploaterat på många ställen
– Flygresan är brutallång, svindyr och tidsomställning jobbig
– Mördarmaneter

Har jag missat nåt?


Rösten bakom Vecka 36 som ljudbok


I mars kommer ”Vecka 36” som ljudbok och det är skådespelaren Erik Johansson som är uppläsare. Han har medverkat i bland annat ”Se upp för dårarna”, ”Våra vänners liv”, ”Himlen är oskyldigt blå” – och ”Berts dagbok” (men det var ett tag sen). Här kan ni provlyssna när han läser Gösta Ekmans ”Farbrorn som inte ville va stor”. Visst är han grym?! (Bild lånad från Actors Agency.)

Nu ska jag hem till Ove!


I dag åker vi hem och det bästa med det är att Ove sitter där hemma i tv-rutan och väntar på mig. Säsongsstarten av Solsidan är ju i dag kl 20:00 på TV4! Nu är det förvisso så att jag är ganska arg på Ove – han lyckas alltid plocka fram en hel del ilska ur mig bara genom att öppna munnen. Men det ska bli väldigt trevligt att se honom ändå :-)

Jaaaaaaaa, jag klarade en triathlon!


Här är jag och min ledsagare, Clas Björling, som lyckades ta mig runt levande.Gren 1: 750 meter simning: 18 min 44 sek. Kändes bra, men önskade jag kunde crawla.


Växling: 1 min 19 sek. Av med våtdräkt och på med skor och hjälm – gick snabbt!


Gren 2: Cykel 20 km: 45 min 29 sek. Gick mycket bättre än jag trott även om det var långt.


Gren 3: Löpning 5 km: 25 min 7 sek. Första halvan av loppet gick rakt uppför. Jag hade ingen känsel i fötterna och jag var tvungen att fråga Clas om jag verkligen hade några ben kvar. (Min syn var inte heller på topp efter cyklingen.) Om jag hade sprungit ensam, skulle jag ha lagt mig ner och bara vägrat ta ett steg till. Någonsin igen. Men med svenske rekordhållaren i Ironman vid min sida var jag ju tvungen att hålla god min. Jag undrade om han drev med mig när löpningen liksom bara fortsatte – uppför. Jag sa nog ingenting till honom på hela sträckan.


Mål: Totaltid: 1 tim 30 min 41 sek! Jag är helt galet förvånad och nöjd. Det här trodde jag ALDRIG om mig själv. Jag har aldrig tränat att växla mellan olika grenar och jag har aldrig cyklat på en riktigt bra cykel eller simmat mer än motionssim på spa. Och det bästa av allt är att Clas sa att jag kunde dra av 10 min på min totaltid om jag hade gjort loppet någon annanstans, för värre än så här kan det inte bli! TACK CLAS FÖR DITT TÅLAMOD!

Bara några timmar kvar till min första triathlon


Jag har lovat mig själv att aldrig någonsin göra en triathlon. Aldrig! Och nu sitter jag här och undrar vad som hände för i morgon ska jag nämligen köra en Sprint – 750 meter simning, 20 kilometer cykel och 5 km löpning. Anledningen till att jag gör det är för att simningen sker i bassäng (livrädd för att simma bland hajar). På cykeln har jag utlovats eskort av mannen som har svenska rekordet i Ironman, Clas Björling. Risken är att han somnar på cykeln på grund av mitt låga tempo, men det återstår att se. Det ska bli en intressant upplevelse. Jag är nervös, men jag vet inte riktigt för vad. Så snälla, håll tummarna!

Brås hon på sin moster Tyra?


När jag ber min dotter att få ta en bild på henne, ställer hon upp sig så här! Jag vet inte var hon har fått sitt poserande ifrån, hon brås inte på mig i alla fall, snarare på min modellsyrra Tyra.

Väckt klockan fem varje morgon

Första veckan på semestern var härlig, men nu, den andra veckan har vi fått nya grannar på hotellet. Vi är omringade av bebisar som skriker och vaknar omkring fem, sex på morgonen. Så fort någon flyttar en stol låter det som om det vore jordbävning. Det i kombination med bebiskören blir bara för mycket. Så nu längtar jag hem! Och ångrar att jag inte tog med mig hörselskydden. Vill ju inte komma hem som ett vrak, men det blir nog svårt att undvika :-(

Stranddag på Sotavento och La Pared


Tjejerna älskade att busa i vågorna vid La Pared.
Och på Sotavento gjorde de en egen peeling (som de INTE gillade att tvätta bort, särskilt inte ”hårinpackningen”). Dagens träning: 900 meter bröstsim i olympiska poolen. Crawl och jag = :-(


Söta tjejer som kramas – men som oftast är som Tom & Jerry.

Stranden är svart!


I dag spelade jag golf på driving rangen, sprang 6 km och framför allt: hängde på stranden.


Den svarta, varma sanden klibbar sig fast på kroppen och är nästan omöjlig att tvätta bort.


Latexmannen ständigt i rörelse – såväl i vattnet som på land.

Jag gillar Stella McCartneys löpkläder


Det luktar triathlon …


Javisst, på den här pallen stod jag i går för att kasta mig i vattnet och lära mig …


… crawla. Det känns som att bilden talar för sig (att det gick sådär). Svalde halva bassängen.


Träningsdag 8 cyklade vi drygt två mil och spelade tennis. Det kostar förresten lika mycket att hyra bil en dag som att hyra två cyklar en dag – 50 euro. Dyr träning! I dag gymmade vi och bergsvandrade sedan med barnen – 5 km till Gran Tarajal. Jättemysigt!

Dag 7: Utflykt till norra Fuerteventura


Vi hyrde bil, stannade på en marknad på vägen och åkte sedan till Las Dunas (se inlägg nedan).


Vi åt lunch på en fiskrestaurang i byn Corralejo.


Sedan stannade vi på en häftig strand vid El Cotillo.


Barnen var helt fascinerade av vågorna.


Själv oroade jag mig mest över den här livsfarliga parkeringen.


Vi har aldrig sett så galna vågor. Svårt att återskapa på bild …

Vi har varit i öknen – Parque Natural de las dunasDag 6: Golf, intervaller och gym


I dag var hela familjen med och stöttade sexåringen på Kids Sports Academys golfträning.


Och fyraåringen fick också testa att svinga klubban.


Men dagen började med intervaller som ni kan läsa om här!


Var tvungen att stanna vid de här fina brevlådorna (bara för att få vila lite).


Och när vi kom hem igen efter en mils löpning var barnen som förbytta. Kvällen avrundade jag med ett effektivt gympass. I morgon blir det en träningsfri dag!

Strålande sol men noll träningssug!


Träningsdag 5 blev inte alls som jag hade tänkt mig. Vi hade inte hjärta att lämna in barnen på lekklubben i morse, eftersom det bara fanns tysktalande personal på plats. Och Kids Sports Academy som vår sexåring älskade i somras blev också ett fiasko den här resan. Det är större barn med och tuffare sporter. Jag kan förstå att hon inte är så sugen på att bli tacklad i fotboll av en dubbelt så stor 12-åring … Så i dag spelade vi minigolf, badade i poolen, åkte vattenrutschkana och slöade. Sedan tvingade jag i väg mig själv på ett corepass. Efter 20 minuters sit-ups i olika former, gav jag upp och gick till gymmet en sväng. I morgon får jag skärpa mig! För nästa vecka kommer Svenska Triathlonförbundet hit på träningsläger och jag har tydligen anmält mig. Jag som vägrar triathlon, vad hände?!

Familjens uppträdande på Tyras 25-årsfest

Min familj har en härlig tradition att uppträda med en specialskriven hyllningssång för den som fyller år. Så på Tyras 25-årsfest i december var det dags att åter inta scenen (äntligen!). Den här gången var det maskeradtema och det i sig gör ju att det ser helt sjukt ut. Personligen älskar jag när Lisbeth Salander smyger in i början av Chess-duetten. För att inte tala om Kenzas Carola-imitation och Broder Tucks solonummer på slutet. Se och le:
Cirkelpass, spansk julafton och en avbiten tand


Sparkade i gång dagen med ett cirkelträningspass i solen, sedan orkade jag inte träna mer.


På kvällen åkte vi till staden Gran Tarajal och barnen fick godis av de tre visemännen och kramar av kaninen = spansk julafton. Sedan när vi åt middagsbuffé på hotellet hände det, jag fick något i maten och tuggade till så det krasade. Så nu sitter jag med delar av min tand och undrar vad jag ska göra. Superlim?Tack för alla gratulationer!


Den här fina blusen från Odd Molly fick jag från min man!


Firade dagen med en mils löpning (årets första på 57:22), sportmassage och deckarläsning …


… vid poolen där Kenzington lekte …


… när stora tjejen övade svingen på driving rangen.


Här är utsikten från hotellrummets ena fönster, helt okej ;-) Las Playitas på Fuerteventura.


Vi avslutade kvällen på en lokal resturang i grannbyn med paella och gambas, supermysigt!

Vilken fin start på dagen :-)


Vaknade till skönsång av de tre finaste människorna i världen! Äntligen är jag 33 år! Jippie, det känns stort (och lite gråhårigt och valkigt här och där, men va fan?!) Tänkte varva med tårta, löpning och core i dag, kram Sofie

Började morgonen med att bestiga berg


Härlig start på träningsdag 2 – promenad/löpning i bergen och även en stund på gymmet.


Men jag hade inte räknat med att behöva ”kratsa hovarna” efteråt. Hmm, Reebok …


Barnens favorit på utegymmet.


Skenet bedrar. Den här tjejen sitter sällan stilla mer än en hundradels sekund.
Nu ska jag byta om för att köra ett pass Kara-T-Robics, sen inväntar jag träningsvärken.

Jag har precis sprungit i linne


Hejdå Sverige och ickefungerande elpannor, nu satsar jag på ett annat land ett tag framöver! Omänskligt tidigt imorse ringde alarmet och vi åkte raka vägen till Arlanda. Sex timmar senare landade vi i mitt tränings-Mekka på Fuerteventura. Nu är det fokus på träningsvärk och poolhäng med spännande deckare! Den här hösten har varit tuff: för mycket jobb, vabb-överdos, trippelförkylningar osv. Innan Kinect kom in i mitt liv tränade jag ingenting – åtminstone inte under december. Men nu är det dags och det känns helt underbart att börja året på det sättet!
PS. Notera min snygga Andy Warhol-frilla!

Gott nytt (och brutalkallt) år!


På årets sista dag gav vår elpanna upp, en 80-talist som tyckte att den hade gjort sitt. Stadens värmejour kallades in och konstaterade mycket riktigt dödsfallet och åkte sedan och hämtade det här fina värmeelementet.


På nyårsafton gick vi ut och körde pulka (det var ingen skillnad på värmen ute eller inne).


Sedan fick barnen fina, röda naglar av Maria och Tom fixade Toast Skagen till förrätt.


Kvällen gick i Kinects tecken. Ett säkert sätt att hålla sig varm på. Och så sjukt kul!


Svettiga småbarnsföräldrar före ombyte.


Nyduschade småbarnsföräldrar efter ombyte.


I morse drog vi till ishallen och körde skridskor. Hade hela hallen för oss själva och förstod först efteråt att det berodde på att det egentligen var stängt!

RSS 2.0