Varför gör ingen en normal skyltdocka?


Se själv vad snyggt det skulle vara med en skyltdocka som den till höger i stället för den sjukligt spinkiga till vänster. Den vänstra är så smal att den (om den hade varit på riktigt) inte skulle menstruera. Läs mina gamla artiklar här och här i ett ämne som jag tycker är oerhört angeläget. Bra att DN tog upp det i dagens tidning! Gå gärna med i min Facebookgrupp ”Protest mot sjuka kroppsideal” och berätta vad du tycker.

Favorit i repris: Hyllningssång till mina syskon

Ha ha, hittade mitt första YouTube-klipp: en sång jag gjorde till Tyra när hon precis hade vunnit tv-programmet ”Peking Express” och Tom som precis tagit hem titeln Årets kock 2008. Jag sjöng låten på min 30-årsfest då jag hade lookalike-fest (jag var Marilyn Monroe). Det var långt före bokkontrakt, vilket framgår tydligt av min ironiska text. Men oavsett vad så är jag oerhört stolt över alla mina syskon – inklusive Linn som är barnmorska (och som bjöd på god middag ikväll, tack!). PS. Ali G som sitter och flinar i bakgrunden är min man.


Alldeles nyss på Nalen …


… pratade jag och Ulrika Davidsson inför Stockholms bokhandlare.


Karin Adelsköld var rolig som vanligt. Kul, ny bekantskap!

Marie Richardson läser ”I stället för dig”


I dag hälsade jag på hos Visuellt Ljud som spelar in min andra bok. Marie Richardson är uppläsare och jag är så löjligt glad över att hon vill läsa in min bok. Hon är ju en grym skådis som bland annat spelat i ”Eyes Wide Shut” med Tom Cruise. En film som jag för övrigt gick och såg på bio tillsammans med Emil Forselius. På Visuellt Ljud träffade jag även Julia Dufvenius som också är en fantastisk skådespelerska. Hon har tjänstledigt från Dramaten nu och jag undrade om vi skulle byta jobb ett tag. Vore kul att stå på scen …
Lite kuriosa: Nu, ett år senare, kröp det fram att Erik Johansson som läste in ”Vecka 36” var något besvärad över sitt uppdrag för hans tjej var höggravid samtidigt. Oops!

Min tredje deckare utspelar sig på Yasuragi Hasseludden

Den varma källan i kvinnornas tysta tvagningsrum.
Skjutbara risväggar som bildar oskarpa silhuetter.

Vackra men förrädiska stenar.

Svarta draperier där någon kan gömma sig.

Den vackra men öde badanläggningen.

Yukatan som alla gäster går klädda i – hur ska man urskilja en galning ur mängden?

Jag kan inte tänka mig en bättre miljö för en deckare! Redan första gången jag var på Yasuragi för många år sedan så tänkte jag att den rofyllda oasen skulle passa perfekt för en deckare. Och nu, äntligen har jag skrivit boken som kommer i mars 2012.

Från 100 saker till 1


I dag fick barnen rensa ut sina gamla leksaker, sälja dem för några kronor styck och sedan åka till leksaksaffären och köpa varsin ny sak. Kul, lärorikt – och nödvändigt om man inte bor så stort :-)

Adventskalender med smink?!
Hur kan man göra adventskalendrar åt små barn med sminköverraskningar i? Hur tänker de? Jag vill inte att mina barn som är snart fem år och sju år ska bli utseendefixerade vuxna i förtid. Sorgligt att de inte kan komma på något bättre.

Hjälp, vem är min spegelbild?


Herregud, vem är ”jag” lik – Niklas Strömstedt? Jag kan inte förstå hur min spegelbild både fick mustasch och snaggat huvud. Bilden togs i dag på mitt företags minikonferens på Yasuragi.

Mitt sprillans nya författarporträtt:


Den här fina bilden togs i Berlin i helgen. Visst, jag är osminkad, men det kan jag bjuda på. Det dumma är att jag var tvungen att klia mig lite på mustaschen precis när Maria smällde av en bild. Du ser väl mitt öga va?

Det nya bokformatet excess – en liten förälskelse


Eftersom jag älskar allt som är smått så blev jag alldeles till mig när jag fick se en miniatyrversion, en så kallad excess, för första gången. Det är ett nytt bokformat i Sverige, och finns än så länge i sex titlar. Pappret är psalmbokstunt och man håller boken åt ”fel” håll när man läser. Kul nytänk! Jag står ut med att den är nästan dubbelt så dyr som en pocket, men jag vet inte om jag kan leva med det linjära typsnittet. Det måste jag fundera på. Än så länge är det bara gamla titlar som kommer ut som excess men det kanske kommer att förändras framöver? Håller tummarna för att formatet har kommit för att stanna!

Min outfit till bokmässan 2012:


Inte ett dugg kaxigt, eller hur? Synd bara att inte Ulla står med längst ner på tröjan, för det är så min agent heter.

Tack publiken från Akademibokhandeln!


Det var roligt att prata för alla er 220 på Sergelbion i dag. Tack för skratt och applåder!


Min deckarkollega Thomas Eriksson var spännande att lyssna på.


Och vad sägs om Birros presentation: ”Hej, jag heter Marcus och jag blev varken partiledare eller programledare.” Han kunde inte låta bli att dra på mungiporna på ett birrorskt sätt :-)

Karaoke Mauerpark Berlin 2 okt 2011


Kolla in publiken, tusentals människor! Ångrar att jag inte ställde upp och sjöng …


… särskilt med tanke på hur illa det lät (men det var kul!).


Ett litet klipp för dig som inte tror mig.


Muren i Mauerpark.


En av dem som krängde prylar på loppisen. Konstigt nog sålde han inte lösögonfransar.

På väg hem till Sverige igen

Mamma, Maria, jag och Tyra. Foto: Linn

Sitter på flyget på väg hem till Stockholm efter tre dagar i Berlin. Vi hade sparat shoppingen till i dag, vilket inte var så lyckat. Tydligen var det röd dag just i dag, och alla affärer var stängda, inklusive varuhusen. Det var bara att tänka om. Jag och Maria drog till East Side Gallery och kollade in den del av muren som är förvandlad till en konstutställning. Men resans höjdpunkt var i går när vi var i Mauer Park och kollade in karaoken i amfiteatern. Jag säger bara … OMG! Tusentals människor i publiken satt och applåderade fram tondöva ”artister”. Jag ångrade mig att jag inte anmälde mig. Där hade jag min chans att få sjunga inför en stor publik och jag ville med ändå inte. Önskar att någon svensk förde traditionen vidare till Sverige. Så sjukt rolig underhållning! Jag filmade, och lovar att lägga upp ett klipp snart. Det kommer lite fler bilder från resan också framöver :-)

Fånge i Berlin

Dagens outfit: jag borde ha slagit till ;-)

 

Humana, ett fyrvåningshus med second hand-kläder.

 

Shoppade en halloweenklänning och en lejonmaskeraddräkt till barnen.

 


RSS 2.0