15 lärdomar jag tar med mig från årets bokmässsa:

1. Alex Schulman har en silverfärgad resväska. Eller var den grå?

 

2. Hotellrum 343 på Scandic Rubinen har ett löst toalettlock som jag funderade på att gå ner med till receptionen. Avstod dock.

 

3. Det krävs 4.0 promille för att dö av alkohol. Det och andra intressanta siffror fick jag reda på när jag åt lunch med två kvinnor från Pocketstället.

 

4. Min bokklänning gjorde succé men var nog aningen för kort för en 33-åring.

 

5. Sören Olsson har varit på bokmässan sen det startade för 26 år sen, och är en antikvitet i sammanhanget. Han signerade en Bert-bok såå fint till min dotter. Tack!

 

6. Formas nye vd stressläste klart min andra bok under mässan bara för att han hade lovat att han skulle ha läst dem ”nästa gång vi sågs”. Han tyckte bäst om den andra.

 

7. Jan Guillou i alla ära men det var Maria Montazami som skapade hysteri. ALLA ville få sin beskärda del av henne (he he), och kön ringlade lång vid hennes signeringar. Fascinerande! Jag tror att jag var den enda på förlagsminglet som inte fotograferade henne. Rätta mig om jag har fel.

 

8. Min pocket var i princip slutsåld när jag åkte hem på lördag eftermiddag. (Nej, tänk inte ens tanken – det är fult att fråga hur många förlaget tog med.)

 

9. Jag fick besked om att Marie Richardson är klar som uppläsare för ”I stället för dig”. Jippie!

 

10. Kråkflickan-författarna verkade inte alls bli glada när jag gav dem beröm för deras första bok. Jag tror till och med att de höll på att kräkas när jag highfivade med dem, vilket jag i och för sig kan förstå. Vet inte vad som flög i mig. Lovar att inte upprepa misstaget!

 

11. Magnus Uggla log. Rickard Wolff log. Skavlan log (om än något ansträngt). Patrik Sjöberg log … nästan. Allt bara för att jag smilade igenkännande mot dem precis som om vi kände varandra. Vid varje tillfälle insåg jag först efteråt att vi INTE känner varandra, men att de är kända. Lite skillnad.

 

12. Räckmackor är det man ska äta på bokmässan. Så det gjorde jag båda dagarna.

 

13. Jag är en värdelös nattminglare. I stället för att äga Park valde jag att gå tillbaka till mitt rum där det enda som väntade mig var – just det: ett trasigt toalettlock, men …

 

14.  … vem stod i hissen om inte Maria Montazami! En resa på tre sekunder tillsammans gjorde att alla bitarna föll på plats. Hon är verkligen fascinerade, lite som en ängel som har landat. Fick behärska mig för att inte ge henne en godnattkram.

 

15. Däremot Karin Adelsköld … vi hade lite svårt att skratta ihop. Det blev liksom lite stelt. Kanske beror det på att hon inte hade med sig sina manuskort från Parlamentet, vad vet jag. He he … skojar såklart bara! Karin är superhärlig och så himla begåvad (hudfärgade nylonstrumpbyxor till trots). Jag tror det var östgötskan som avgjorde, för nu är vi bästa kompisar!


Kommentarer
Postat av: Simona

Din klänning var bäst! BÄST!

2011-09-25 @ 23:15:25
URL: http://www.simonaahrnstedt.se
Postat av: Jenny

Underbar lista!

Tycker nog gott att du skulle ha gett Maria M en godnattkram. ;-)

Ha en skön vecka

2011-09-25 @ 23:45:03
URL: http://jennybergvall.blogspot.com
Postat av: Erica

Oj. Författaren Sofie Sarenbrant har skrivit i min blogg. En kändis har skrivit till mig. Coolt! Men min kompis heter också Sofie :) jag har inte kommit så långt i din bok, du. Men den va alltid utlånad på biblioteket där jag bor, och reserverad av minst två, så till slut köpte jag den. Kunde inte bärga mig. Bådar gott!

2011-09-26 @ 15:59:19
URL: http://ericajson.blogg.se/
Postat av: Bodil

Vilken fin blogg du har!

2011-09-27 @ 12:28:43
URL: http://www.bodil.nu
Postat av: Anita

Lycka jag har fått Istället för dig i present idag.

Nu blir det läsa av kram från Anita

2011-09-27 @ 17:56:11
Postat av: Karin

Känner att jag måste bara berätta varför jag hade tantstrumpbyxor på mig. Det är egentligen mina scenstrumpbyxor. Eftersom mina riktiga (tunna, läckra, superdyra 10 den) gick sönder var jag tvungen att ha dessa för att dölja mina åderbråck. (se här vad jag gör http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150215057054489&set=t.582112845&type=1&theater)

2011-09-28 @ 08:41:32
URL: http://blogg.amelia.se/karin-adelskold/
Postat av: Londonswede - Sara

Hej,

Vad kul att din pocket salde sa bra, fast jag har en fraga... letade som en galning efter din andra bok pa pocket nar jag var hemma i Sverige i helgen. Finns den inte pa pocket an? Det ar sa mycket lattare for mig att kopa pocket nar jag ska resa tillbaka med de till London. Vet du nar den kommer ut? Alskade ju din forra bok sa mycket att jag vill lasa denna SNARAST! Kommer tillbaka till sve forsta v i nov o hoppas pa battre lycka da:)

2011-09-28 @ 16:16:29
URL: http://londonswede.wordpress.com/
Postat av: LisaFW

Asch, jag kände inte ens igen hon den där Maria Montezami på förlagsminglet. Och skulle aldrig komma på idén att plåta henne. Däremot ska jag snoka upp nån av dina böcker nästa gång jag ska åka tåg. Kram!

2011-10-05 @ 20:53:17
URL: http://matalskaren.taffel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0