Så här fixade jag min bokklänning på en veckaOnsdag:

Skrev på Twitter att jag behövde en ny outfit till bokmässan, och att den i så fall borde vara avdragsgill. Självklart skämtade jag, men det kom några svar från andra författare som menade att en arbetsuniform kräver en tydlig logga om man ska få dra kostnaden på företaget. Och där och då kom jag på det: att jag skulle trycka ett tyg med mina bokomslag på, och sy en snygg klänning! Jättekul idé som jag inte kunde släppa, men hur skulle jag fixa det på en vecka? Jag har aldrig sytt upp något (bortsett från en ful kavaj i Thailand), och jag kände ingen sömmerska. När jag ringde min syrra Tyra, sa hon att hennes sömmerska på Style by Tyra kanske skulle kunna göra uppdraget. Med det positiva beskedet blev jag triggad att lyckas. Jag åkte till hennes kontor och vi tog mått. Sedan träffade jag mamma på en fika och vi spånade hur jag skulle kunna trycka ett tyg med så kort varsel. Det kändes inte aktuellt att skriva ut bokomslag på min egen skrivare, och stryka på 1220 bokomslag som det blev till slut.

Torsdag:
Jag ringde Proformat som har tryckt en rullgardin åt mig tidigare, och de var väldigt vänliga men hade helt enkelt inget tyg hemma. Till slut tipsade de mig om Storbildsfabriken i Linköping. Där fick jag tag i Mats, som jag direkt klickade med. Han tog mitt desperata samtal (nästan i stil med att ringa 112) på ett fint sätt, men kunde inte ge någon garanti för att de skulle hinna med så kort varsel. Efter några mejl hit och dit gav han mig deras ftp-inlogg. Innan han ens visste om de skulle hinna göra tyget åt mig, var jag ”bara” tvungen att sätta ihop en tryckfärdig pdf, 2x1 meter stor, i Photoshop. 1220 omslag senare, (5 cm höga), var jag klar. Det tog några timmar att göra dokumentet, och lika lång tid att ladda över det till tryckeriet, och jag väntade nervöst på ett klartecken.

Fredag:
Jag får bekrätelse på att tyget har tryckts och skickats till mig. Det kostade 1000 kronor plus moms. Sedan kom helgen utan att jag vågade tänka på hur besviken jag skulle bli om Posten strulade.

Måndag:
Sent på måndag eftermiddag kom tyget fram, och jag höll på att smälla av: det var så fult! Jag kunde inte se framför mig hur klänningen skulle kunna bli fin oavsett hur bra än Sandra Pentner var på att trolla. På kvällen fick Sandra, min nya idol, tyget. Jag skickade också med min favoritklänning som mall.


Sandras skiss på min bokklänning.

Tisdag:
En dag kvar tills jag ska träffa bokförlaget och gå igenom mitt tredje manus OCH få se resultatet av klänningen. Orolig över hur det ska gå med allt. Klättrar på väggarna och går till frisören.Onsdag:
Träffar förlaget och får bra feedback. Får dock lite att fundera på gällande några förslag på ändringar. Efter lunch åker jag till Style by Tyra, och träffar Sandra som har blivit sjuk, stackaren! Provar klänningen, Sandra gör några justeringar. Vips, så är den klar! Hon lyckades alltså förvandla det fula tyget till en fantastisk klänning! Varken hon eller jag trodde att det skulle kunna bli fint med det tyget men det blev det :-) På eftermiddagen får jag kontakt med Expressen, och min man ställer upp och fotograferar mig i klänningen. Tack! Nu är jag laddad till tänderna att åka ner till bokmässan och visa upp den!

Kommentarer
Postat av: Michaela

Roligt att du hann :) Klänningen blev riktigt cool :)

2011-09-22 @ 11:17:08
URL: http://michaelaberglund.wordpress.com
Postat av: Helena Milton

Det var ju en strålande idé och klänningen blev riktigt fin, kommer passa utmärkt på bokmässan! Det blir nog inte många denna gång som inte vet vem du är/känner igen dig.

Jag ser fram emot att läsa boken jag vann vars omslag du har på klänningen. Hoppas du inte glömt, väntar på ditt mejl men förstår om du inte hinner förrän efter mässan.

Postat av: Birgit

Så himla häftig!

2011-09-22 @ 22:37:28
URL: http://birgitz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0